Επιλύθηκαν τα προβλήματα με τους φράχτες-Περιμένει τους 300 ο Νουρής

Τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί με την τοποθέτηση φραχτών, σε σημεία που έκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών ότι χρειαζόταν, ώστε να αναχαιτιστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα, φαίνεται να έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό και πλέον οι εργασίες συνεχίζονται σε κανονικούς ρυθμούς, την ίδια ώρα που το Υπουργείο αναμένει την πρόσληψη και εκπαίδευση των 300 συμβασιούχων αστυνομικών, οι οποίοι θα αποτελέσουν άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δυσαρέσκεια Νουρή για καθυστερήσεις τοποθέτησης φρακτών και αιχμές για τους 300

Μπορεί ο Νίκος Νουρής να εξέφρασε μέσω δηλώσεών του την δυσαρέσκειά του για τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στην τοποθέτηση φραχτών, σε σημεία της πράσινης γραμμής, η οποία είχε αποδέκτες, σύμφωνα με πληροφορίες, τους κατοίκους των περιοχών που επηρεάζονται, αλλά και κάποια άλλα τεχνικά θέματα, ωστόσο αυτά πλέον αποτελούν παρελθόν.

Αρμόδια πηγή, μιλώντας στον REPORTER, διαμήνυσε ότι «τηρώντας πάντα τα πλαίσια της νομιμότητας, θα πρέπει να υπερβούμε ακόμα κι εκείνες τις τεχνοκρατικές διαδικασίες του δημοσίου, που παίρνουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εφαρμόσουμε τάχιστα ένα ζήτημα που αφορά και την ασφάλεια του κράτους, αλλά και των μεταναστευτικών ροών».

Παράλληλα, η δυσαρέσκεια του υπουργού αφορούσε και το θέμα των 300 συμβασιούχων, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν είναι ικανοποιημένος με τους ρυθμούς συγκρότησης της συγκεκριμένης μονάδας, σημειώνοντας ότι, «λόγοι εθνικής ανάγκης επιτάσσουν να υπάρξει ακόμη και παράκαμψη συγκεκριμένων διαδικασιών, με την έννοια πάντοτε της τήρησης της νομιμότητας».

Οι αιχμές του Νίκου Νουρή, όπως φαίνεται, είχαν στόχο την μικρή καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην ψήφιση του νόμου. Παρότι η όλη διαδικασία, προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς, εντούτοις η αναφορά του υπουργού φαίνεται να αφορούσε την αναβολή μίας εβδομάδας που πήρε η ψήφιση του σε νόμο, κάτι που θα καθυστερήσει για ανάλογο χρόνο την πρόσληψη και εκπαίδευση των 300 ΣΥΟΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βάζουν περίπολα ανάμεσα στη διπλή περίφραξη του Πουρνάρα-Αρχίζουν σύντομα έργα

Εξάλλου, όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα δεδομένα, είναι αδύνατο η μονάδα να μπει στη μάχη πριν το φθινόπωρο, αφού πρώτα θα πρέπει να προκηρυχθούν οι θέσεις, να περάσουν τις διαδικασίες που χρειάζεται και αφότου προσληφθούν, να περάσουν από εκπαίδευση για δύο μήνες. Ως εκ τούτου, το καλύτερο σενάριο είναι να αρχίσουν περιπολίες και ελέγχους, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αρκετές φορές, στο πρόσφατο παρελθόν, ο υπουργός τόνισε ότι αυτό που θα βοηθήσει στην αναχαίτιση του μεταναστευτικού, είναι ο συνδυασμός τοποθέτησης φραχτών, η πρόσληψη των 300 και οι κάμερες, που θα μπουν σε βάθος τριετίας.

Παρόλα αυτά, ο χρόνος που θα συμπίπτει η πλήρης εφαρμογή των καμερών με τους ΣΥΟΠ, θα είναι ελάχιστος, ωστόσο όπως εξήγηση η ίδια πηγή, «αυτή τη στιγμή θα προσληφθούν 300 άτομα για 18 μήνες, με προοπτική ανανέωσης για άλλους δέκα, ωστόσο δεν καταργείται αυτή η μονάδα. Έχει δικαίωμα το κράτος να προσλάβει άλλους μετά από αυτό το χρονικό διάστημα. Απαγορεύεται να είναι οι ίδιοι μετά τους 18+10 μήνες. Αν χρειαστεί και μακάρι να μην χρειαστεί, θα προσληφθούν άλλοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκατοντάδες περιπτώσεις λοιμωδών νοσημάτων στο Πουρνάρα

Πυρετώδεις προετοιμασίες στην Αστυνομία

Την ίδια ώρα, μετά την ψήφιση και των κανονισμών από τη Βουλή, η Αστυνομία άρχισε τις δικές της διεργασίες, ώστε να είναι έτοιμη για την προκήρυξη, αλλά και τις διαδικασίες πρόσληψης.

Μιλώντας στον REPORTER, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, ανέφερε ότι η ηγεσία της δύναμης αναμένει τη δημοσίευση των κανονισμών.

Όπως εξήγησε, «τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται να γίνει από τον Αρχηγό Αστυνομίας και την ηγεσία της Αστυνομίας μια συνάντηση, ώστε να καθοριστεί ο εξοπλισμός, τα οχήματα, αλλά και ο χώρος που θα εδρεύουν οι 300, γιατί αυτό πρέπει να γίνει στις πόλεις, όπου υπάρχει η Πράσινη Γραμμή».

Τόνισε επίσης ότι αξιολογούνται τα δεδομένα πως «θα αποφασιστεί η προκήρυξη και ο τρόπος που θα γίνει η προκήρυξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελίες για ναρκωτικά και αγοραίο έρωτα σε Πουρνάρα-Επίθεση Μυλωνά σε ΥΠΕΞ

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων