Υποψήφιος Πρόεδρος πήγαινε δουλειά χωρίς safepass και καταγγέλλει ότι του έκοψαν το μισθό

Σε δημόσια καταγγελία προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Γενικό Εισαγγελέα, την Αστυνομία και τον υπουργό Παιδείας, προχώρησε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αλέξιος Σαββίδης, εναντίον του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείο Παιδείας, Νεόφυτου Παπαδόπουλου και του Γενικού Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης κ. Κυπριανού Δ. Λούη για παράνομη διακοπή καταβολής μηνιαίας μισθοδοσίας, όπως υποστηρίζει.

Σε ανοιχτή επιστολή η οποία κοινοποιείται σε όλους τους θεσμούς και τις αρμόδιες οργανώσεις, ο κ. Σαββίδης, αναφέρει ότι τα δύο πρόσωπα που καταγγέλλει, «καταχράστηκαν εξουσία (άρθρο 105 του Ποινικού Κώδικα) και, αν ναι, όπως προβείτε στις κατά την κρίση σας δέουσες ενέργειες σύμφωνα με το Άρθρο 113 του Συντάγματος. Παρακαλώ, επίσης, θερμά όπως χειριστείτε/εξετάσετε το θέμα κατά προτεραιότητα, ως σοβαρό και επείγον, καθώς, από τις έκδηλα παράνομες ενέργειες των εν λόγω δημόσιων λειτουργών, ο εκπαιδευτικός λειτουργός κ. Αλέξιος Σαββίδης αποστερείται εδώ και μήνες τη μισθοδοσία του και παραμένει χωρίς τους αναγκαίους πόρους διαβίωσης».

Όπως εξηγεί, ο υποψήφιος Πρόεδρος, «από τις 01/09/21 – 08/04/22 ο κ. Αλέξιος Σαββίδης τύγχανε παρεμπόδισης από το ΥΠΠΑΝ της εκτέλεσης των διδακτικών του καθηκόντων μιας και παρουσιαζόταν καθημερινά στο σχολείο που υπηρετεί και δεν του επιτρεπόταν η είσοδος του στη σχολική μονάδα χωρίς την προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος τεστ αντιγόνου».

Σημειώνει ότι «στις 11/04/22 προσήλθε, χωρίς safepass (μετά το νέο διάταγμα), στο σχολείο που υπηρετεί και του επιτράπηκε να εισέλθει στη σχολική μονάδα και να ασκήσει τα καθήκοντα του. Παράνομα, αυθαίρετα και εκδικητικά, χωρίς καμιά προειδοποίηση του έγινε αναδρομική αποκοπή των μισθών του που λάμβανε από 09/21-03/22 συμπεριλαμβανομένων. Τον χρέωσαν με το αρνητικό υπόλοιπο των €18.903,36 χωρίς καν να δικαστεί, με αποτέλεσμα να προσέρχεται εδώ και 3 μήνες στην εργασία του, με μηδενικές απολαβές αφού καταχρηστικά του αποκόπτεται το σύνολο των απολαβών του προς εξόφληση του αρνητικού υπολοίπου. Ως εκ τούτου για τους επόμενους 4-5 μήνες δεν θα λαμβάνει καθόλου απολαβές».

Πέραν τούτου, συνεχίζει «δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία που καθορίζεται στο άρθρο 10 των περί Προστασίας των Μισθών Νόμων του 2007 και 2012, για τη διενέργεια αποκοπής από τον μισθό και δεν επιδείχθηκε οποιαδήποτε μέριμνα ώστε οι αποκοπές να ήταν τέτοιες που ο κ. Αλέξιος Σαββίδης να μπορεί να συντηρήσει τον εαυτό του».

Υποστηρίζει ακόμα ότι «η πλήρης κατακράτηση της μισθοδοσίας του κ. Σαββίδη για τρεις συναπτούς μήνες και η οποία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι εξοφλήσεως της ούτω καλούμενης «υπερπληρωμής», δηλαδή για ακόμα τέσσερις-πέντε μήνες, είναι όχι μόνο παράνομη, αλλά και κακοήθης, ηθικά απαράδεκτή και καταδικαστέα, γιατί φαίνεται να συνιστά μεθοδευμένη απόπειρα ηθικής και σωματικής εξόντωσής του, πλήξης της συνδικαλιστικής του ιδιότητας ως Προέδρου του Κλαδικού των Εκπαιδευτικών στην Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ, καθώς και της υποψηφιότητας του για τις προεδρικές εκλογές του 2023».

Καταλήγοντας, αναφέρει «παρακαλώ, θερμά, όπως χειριστείτε/εξετάσετε το θέμα κατά προτεραιότητα, ως σοβαρό και επείγον, καθώς, από τις έκδηλα παράνομες ενέργειες των εν λόγω δημόσιων λειτουργών, ο εκπαιδευτικός κ. Αλέξιος Σαββίδης αποστερείται εδώ και μήνες τη μισθοδοσία του, ενώ εργάζεται, και παραμένει χωρίς τους αναγκαίους πόρους διαβίωσης αυτός και η οικογένεια του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου