Τεράστιες διαστάσεις στην απάτη με αιτήσεις χορηγιών-Στο μικροσκόπιο άλλες 37 υποθέσεις

Τεράστιες διαστάσεις φαίνεται να προσλαμβάνει η απάτη που έστησαν 30χρονη και 41χρονη σε βάρος πολιτών, με απώτερο σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα, αφού εναντίον τους προέκυψαν άλλες 37 καταγγελίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες και σε συνεργάτιδα της 41χρονης που ξεγελούσε πολίτες για αιτήσεις χορηγιών του κράτους

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εναντίον των δύο γυναικών, οι οποίες το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου και ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησής τους για άλλες οκτώ ημέρες, διερευνώνται συνολικά 49 υποθέσεις.

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν στα τέλη περασμένου Ιουνίου, μετά από καταγγελίες που δέχθηκε η Αστυνομία, από πολίτες για εξαπάτησή τους και κλοπή των χρημάτων τους.

Συγκεκριμένα στα τέλη Ιουνίου, η Αστυνομία δέχθηκε δύο διαφορετικές καταγγελίες από πολίτες, σύμφωνα με τους οποίους προ μηνών, έδωσαν χρηματικά ποσά στην 41χρονη, με σκοπό να τους παρασχεθούν υπηρεσίες σχετικά με την εξασφάλιση χορηγίας για ανακαίνιση και ανέγερση οικίας. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια οι σχετικές αιτήσεις δεν έγιναν ποτέ.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, η ύποπτη παρουσιαζόταν μέσω εταιρείας δικών της συμφερόντων, ότι μπορούσε να τους υποβάλει αιτήσεις και να τους εξασφαλίσει χορηγίες από διάφορα σχέδια και ενεργειακά προγράμματα του Υπουργείου Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας καθώς και επιχορηγήσεις για ανακαίνιση οικιών στην ύπαιθρο.

Εναντίον της 41χρονης, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, στις 24 Ιουνίου 2022.

Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων εξασφαλίστηκε μαρτυρία και εναντίον 30χρονης, η οποία συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος στις 26 Ιουνίου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Προέκυψε επίσης μαρτυρία για άλλες δέκα παρόμοιες υποθέσεις απάτης, στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται η 41χρονη και η 30χρονη.

Από τη συνέχιση των αστυνομικών εξετάσεων, προέκυψε μαρτυρία για 37 νέες υποθέσεις παρόμοιας φύσεως, με αποτέλεσμα εναντίον της 41χρονης και της 30χρονης, να εκδοθούν νέα δικαστικά εντάλματα σύλληψης και να επανασυλληφθούν για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Επιβεβαιώνεται ότι δεν πλήγηκαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν