Τρίτη 9 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Έξαλλη η οικογένεια της 46χρονης με την ποινή στον 26χρονο-«Προσβολή της μνήμης της»

  02/07/2022 13:44
Έξαλλη η οικογένεια της 46χρονης με την ποινή στον 26χρονο-«Προσβολή της μνήμης της»

Έξαλλη η οικογένεια της 46χρονης με την ποινή στον 26χρονο-«Προσβολή της μνήμης της»

  02/07/2022 13:44

Κατάφωρη προσβολή της μνήμης της 46χρονης Christina Camilla Palmdahl χαρακτηρίζει την 12μηνη ποινή φυλάκισης, σε βάρος του 26χρονου που την παρέσυρε στον θάνατο, τον περασμένο Μάιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποινή φυλάκισης σε 26χρονο που παρέσυρε στο θάνατο 46χρονη στην Αγία Νάπα

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την οικογένεια της άτυχης 46χρονης, παρά το γεγονός ότι υπήρχε μαρτυρία, βάσει της οποίας αποδεικνύεται ότι ο οδηγός οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών, την ώρα που έγινε το δυστύχημα, δεν λήφθηκε υπόψη από την Κατηγορούσα Αρχή και το Δικαστήριο, κατά την επιβολή ποινής.

4260013883984016 image

Την ίδια ώρα, στην ανακοίνωση, η οικογένεια παραθέτει άλλους τέσσερις λόγους που δεν λήφθηκαν υπόψη από το Δικαστήριο, στην επιβολή ποινής, ενώ καταλήγοντας, εκφράζει την απορία, κατά πόσο τα κυπριακά Δικαστήρια επιδεικνύουν επιείκεια στους οδηγούς που εγκαταλείπουν τα θύματά τους.

«Ένεκα όλων των πιο πάνω, για την σωστή απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και για να σωθούν άλλα θύματα από τέτοιες οδικές συμπεριφορές και άδικες αποφάσεις, αναμένουμε από τη Νομική Υπηρεσία να προχωρήσει σε Έφεση της Ποινής που επιβλήθηκε στον Άγγλο οδηγό», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νεκρή η 46χρονη που χτυπήθηκε από όχημα που προσπερνούσε σε διάβαση πεζών (pics)

4260014020015144 image

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Η απόφαση για επιβολή ποινής 12 μηνών φυλάκισης που επιβλήθηκε στον οδηγό που προκάλεσε τον θάνατο της 46χρονης Christina Camilla Palmdahl, αποτελεί κατάφωρη προσβολή της μνήμης του θύματος, της οικογένειας της αλλά αποτελεί και προσβολή ολόκληρης της Κυπριακής κοινωνίας. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε μαρτυρία στη βάση της οποίας αποδεικνύεται ότι ο εν λόγω οδηγός ξεκάθαρα οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών όταν προκάλεσε το δυστύχημα, αυτό δεν λήφθηκε υπόψη ούτε από την Κατηγορούσα Αρχή αλλά ούτε από το Δικαστήριο κατά την επιβολή ποινής, αφού αγνόησαν ότι όταν εντοπίστηκε ο οδηγός το άλκοτεστ και νάρκοτεστ στα οποία υπεβλήθηκε είχαν θετική ένδειξη (!). Επίσης δεν λήφθηκε καθόλου υπόψη ούτε από την Κατηγορούσα Αρχή αλλά ούτε από το Δικαστήριο ότι:

1. Ο οδηγός εγκατέλειψε πλήρως το όχημα του και τη σκηνή χωρίς να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια στην Camilla. Με αυτή την κίνηση έδειξε την πρόθεσή του να αποφύγει οποιαδήποτε ευθύνη, ενώ ταυτόχρονα γνώριζε πως το ενοικιαζόμενο όχημα ήταν γραμμένο στο όνομα του και ήταν βέβαιο ότι θα εντοπιζόταν. 

2. Μάρτυρες της περιοχής έχουν δηλώσει ότι για πολλά μέτρα πριν αν όχι και χιλιόμετρα ο ίδιος οδηγούσε με εξαιρετικά επικίνδυνο και αλόγιστο τρόπο, συμπεριφορά που αποτελεί καθημερινό και ολοήμερο φαινόμενο επί της Λεωφόρου Νησί από τουρίστες που οδηγούν οχήματα τύπου buggy.

3. Ο οδηγός/κατηγορούμενος για σκοπούς μετριασμού της ποινής και για να υποστηρίξει τη «δήθεν» μεταμέλεια του, απέστειλε γραπτώς την πρόθεση πληρωμής κάποιου ποσού στην 5χρονη θυγατέρα του θύματος, η οποία υπενθυμίζουμε ότι ήταν μόλις μερικά μέτρα μακριά από τη σκηνή του θανάτου της μητέρας της. Ενώ η εν λόγω πρόταση χρησιμοποιήθηκε στο Δικαστήριο ως μετριαστικός παράγοντας για να μειώσει την ποινή του, ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και κανένας άλλος από την πλευρά του προχώρησε με την εκπλήρωση της πιο πάνω πρότασης.

4. Στην πολύκροτη απόφαση του Κακουργιοδικείου Λεμεσού ακριβώς 12 μήνες προηγουμένως, ο Ρώσος οδηγός που προκάλεσε το θάνατο του 27χρονου Παναγιώτη Χριστοφόρου ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλης και ουσιών, κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 9 χρόνων.

Διερωτόμαστε κατά πόσο τα Κυπριακά Δικαστήρια τελικά επιδεικνύουν επιείκεια στους οδηγούς που εγκαταλείπουν τα θύματά τους. Μήπως εάν ο Άγγλος οδηγός του Buggy που σκότωσε την Camilla δεν εγκατέλειπε την σκηνή, θα καταδικαζόταν σε ποινή 9 ετών αντί 12 μηνών;

Ένεκα όλων των πιο πάνω, για την σωστή απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και για να σωθούν άλλα θύματα από τέτοιες οδικές συμπεριφορές και άδικες αποφάσεις, αναμένουμε από τη Νομική Υπηρεσία να προχωρήσει σε Έφεση της Ποινής που επιβλήθηκε στον Άγγλο οδηγό».

4260014154486282 image
4260014233889773 image

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας