Βάζουν περίπολα ανάμεσα στη διπλή περίφραξη του Πουρνάρα-Αρχίζουν σύντομα έργα

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται συνεχώς στο κέντρο φιλοξενίας Πουρνάρα, με μετανάστες να μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα από τα τρύπια σημεία και να κυκλοφορούν στην ευρύτερη περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς, αλλά και τα στοιχεία που έδωσε στο φως το Υπουργείο Υγείας, για τον εντοπισμό εκατοντάδων περιπτώσεων λοιμωδών νοσημάτων, έχουν σημάνει συναγερμό στο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο αποφάσισε να λάβει επιπρόσθετα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκατοντάδες περιπτώσεις λοιμωδών νοσημάτων στο Πουρνάρα

Το Υπουργείο, όπως ανακοίνωσε, ετοιμάζεται να τοποθετήσει δεύτερη περίφραξη για να αναχαιτίσει την ανεξέλεγκτη διακίνηση μεταναστών από και προς το κέντρο φιλοξενίας Πουρνάρα, για το οποίο έχουν προκηρυχθεί προσφορές, ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να κατοχυρωθεί και να αρχίσουν οι διαδικασίες.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, στόχος είναι να επιδιορθωθεί η πρώτη περίφραξη του κέντρου, στην οποία υπάρχουν αρκετά τρύπια σημεία, ενώ μετά θα αφεθεί χώρος για να δημιουργηθεί δρόμος, ώστε να γίνονται περιπολίες από την Αστυνομία, για επαρκείς ελέγχους.

Εκεί που τελειώνει ο δρόμος, ανέφερε η ίδια πηγή, θα υψωθεί η δεύτερη περίφραξη κάτι που θα καταστήσει ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των μεταναστών ώστε να εισέρχονται και να εξέρχονται από το χώρο του Πουρνάρα. Πάντως, δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα τοποθετηθεί και πάλι σιδερένιο δίχτυ ή εάν η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να τοποθετήσει κάγκελα που είναι δυσκολότερη η προσπέλασή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επισκέφθηκε το Πουρνάρα ο Σχοινάς-«Θα βρούμε τρόπο να καταστήσουμε την τ/κ ηγεσία υπεύθυνη»

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Εσωτερικών μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την πρόσληψη 300 οριοφυλάκων, αναμένει την ανακοίνωση του Αρχηγού Αστυνομίας για προκήρυξη των θέσεων και ευελπιστεί ότι εντός του φθινοπώρου θα είναι έτοιμοι να ριχθούν στη μάχη για να ελέγχουν τη γραμμή αντιπαράταξης.

Σημειώνεται πάντως ότι το Υπουργείο αναμένει και την τελική του απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ότι αφορά στην  οικονομική στήριξη για την πρόσληψη των οριοφυλάκων, αφού ζητήθηκε ένα ποσό γύρω στα δέκα εκατομμύρια ευρώ, για το οποίο οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι θετικοί για να το παραχωρήσουν, όμως ακόμα δεν υπήρξε τελική απάντηση.

Πάντως, η λήψη του μέτρου των οριοφυλάκων, σε συνδυασμό με τις κάμερες και την τοποθέτηση φυσικών εμποδίων αναμένεται να βοηθήσουν στη μείωση των μεταναστευτικών ροών, που στέλνει ασταμάτητα η Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μακρά η συζήτηση για τους 300-«Ημίμετρο που δεν θα είναι αποτελεσματικό»

Ετοιμάζουν μέτρα οι κάτοικοι

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι της Κοκκινοτριμιθιάς ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στο Πουρνάρα, αφού παρότι κλήθηκαν στη Βουλή και τοποθετήθηκαν για τα προβλήματα που υπάρχουν, μέχρι στιγμής δεν άλλαξε οτιδήποτε.

Όπως αποφάσισαν, την ερχόμενη Πέμπτη, θα μεταβούν έξω από τη Βουλή, στις 16:00 το απόγευμα, την ώρα που εντός του κτιρίου θα πραγματοποιείται η Ολομέλεια του Σώματος. Αίτημα των κατοίκων, είναι να λειτουργήσει το κέντρο φιλοξενίας Πουρνάρα, όπως ήταν η αρχική κατασκευή του, δηλαδή κλειστή δομή ή σε αντίθετη περίπτωση να μετακινηθεί από την κοινότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελίες για ναρκωτικά και αγοραίο έρωτα σε Πουρνάρα-Επίθεση Μυλωνά σε ΥΠΕΞ

 

Δειτε Επισης

Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου