Παρατράγουδα στην τελετή αποφοίτησης για το... κούρεμα-Γονιός έριξε κροτίδα

Διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό που σημειώθηκε σε Γυμνάσιο της Λάρνακας, κατά την τελετή αποφοίτησης, όταν ο Διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου αποφάσισε να μην δώσει το απολυτήριο σε παιδιά κατά τη διάρκεια της τελετής, αλλά στο τέλος, λόγω του κουρέματος τους.    

Το περιστατικό αυτό, σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, ξεσήκωσε αντιδράσεις από μερίδας γονιών που βρίσκονταν στη τελετή, οι οποίοι μάλιστα εξύβριζαν και απειλούσαν τον Διευθυντή, ενώ ένας εξ αυτών έριξε κροτίδα κατά τη διάρκεια της τελετής. 

Το συμβάν με την κροτίδα γνωστοποίησε ο Αναπληρωτής Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, Νικόλας Γιασουμής, ο οποίος μιλώντας στην Κρατική τηλεόραση ανέφερε πως ένας γονιός και συγκεκριμένα πατέρας άλλου παιδιού, όχι από τα έξι άτομα, έριξε κροτίδα την ώρα της τελετής της αποφοίτησης, προσθέτοντας ότι δημιούργησε φραστικό επεισόδιο με το Διευθυντή του σχολείου.

«Τους συμβούλεψαν να μείνουν στη θέση τους και έμειναν στη θέση τους. Την ώρα της απονομής των απολυτηρίων δεν φώναξαν τα όνομα τους και τα απολυτήρια δόθηκαν με τη λήξη της τελετής. Δεν στερήθηκαν το απολυτήριο, δεν εκδιώχθηκαν από το σχολείο, αλλά παρέμεινα και παρακολούθησαν όλη την τελετή. Το απολυτήριο δεν το πήραν όπως το πήραν τα άλλα τα παιδιά, αλλά τους το έδωσαν στο τέλος».

Όπως είπε τα πέντε παιδιά είναι Κύπριοι, ενώ το έκτο παιδί είναι καταγωγής από άλλη χώρα. «Ένα από τα έξι παιδιά δεν είναι Κύπριος, είναι από καταγωγή άλλης χώρας. Πρόκειται για ένα παιδί που βοηθήθηκε από το σχολείο, σε φάση δύσκολη που είχε με τις απουσίες του και του δόθηκε το δικαίωμα της επανεξέτασης, ώστε να αξιολογηθεί γραπτώς και να απολυθεί και απολύθηκε. Δεν ήταν στοχευμένη ρατσιστική συμπεριφορά κανενός. Δεν ήταν στοχευμένη αντιδεοντολογική συμπεριφορά εναντίον συγκεκριμένων ατόμων. Απλά το θέμα πήρε διαστάσεις για άλλος φαίνεται λόγους».   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διευθυντής δεν έδωσε απολυτήριο Γυμνασίου σε έξι μαθητές για ένα… κούρεμα

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Λάρνακας, Κώστας Κώστα, αμφισβητεί τα όσα λέγονται για το κούρεμα, αναφέροντας πως δεν ξεχωρίζει κανένας από τους υπόλοιπος.  

«Είναι μια στοχοποιημένη ενέργεια από τον συγκεκριμένο Διευθυντή. Είναι γνωστός και για παλιά περιστατικά. Επιδίδεται σε ένα κυνήγι μαγισσών. Είναι ίσως από τους μοναδικούς Διευθυντές στη Λάρνακα που δεν πήρε το σχολείο εκδρομή. Είναι ένας Διευθυντής, ο οποίος ζήτησα από το Υπουργείο να μου απαντήσει βάση ποιας ειδικής άδειας ο συγκεκριμένος Διευθυντής πάει στο σχολείο ώρα 9:30 και 10:00. Διότι όταν επικαλείται ο Διευθυντής τους κανονισμούς, τη τελεία, το κόμμα και το θαυμαστικό, θα πρέπει να μας απαντήσει το Υπουργείο εάν του έχει δώσει άδεια να πηγαίνει στο σχολείο μετά τις 09:00»..

Σημειώνεται πως, για το περιστατικό στο σχολείο κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία είναι ενήμερη για τα όσα σημειώθηκαν στη τελετή αποφοίτησης. 

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»