Σάββατο 13 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Εκπνέει το deadline για τις κάμερες-Στο ζύγι η εφαρμογή της πρώτης φάσης

  30/06/2022 06:36
Εκπνέει το deadline για τις κάμερες-Στο ζύγι η εφαρμογή της πρώτης φάσης

Εκπνέει το deadline για τις κάμερες-Στο ζύγι η εφαρμογή της πρώτης φάσης

  30/06/2022 06:36

Εκπνέει εντός της ημέρας το deadline που έδωσε η Κυβέρνηση στην εταιρεία που διαχειρίζεται το σύστημα φωτοεπισήμανσης, ώστε να συμμορφωθεί με τους όρους της σύμβασης, για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο εφαρμογής των καμερών στους δρόμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι θα χτυπούν οι κάμερες από την Πρωτοχρονιά-Οι 3+3 παραβάσεις

Μπορεί να πέρασαν μόλις έξι μήνες από την ημέρα που τέθηκαν σε εφαρμογή οι κάμερες της τροχαίας, ωστόσο τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ήταν τεράστια, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό στα μέσα του μήνα, ώστε να αξιολογηθεί η όλη κατάσταση.

Κατά τη σύσκεψη είχε αποφασιστεί να αποσταλεί προειδοποιητική επιστολή στην εταιρεία, με την οποία το κράτος θα την ενημέρωνε ότι έπρεπε να επεξεργαστούν όλα τα εξώδικα και όλες τις καταγγελίες στο χρόνο και στις προθεσμίες, οι οποίες προβλέπονται από τη σύμβαση.

Το δεκαπενθήμερο που δόθηκε, εκπνέει το βράδυ της Πέμπτης, με πληροφορίες από το Υπουργείο Μεταφορών να αναφέρουν ότι η συμμόρφωση των διαχειριστών του συστήματος έφθασε στο 99,9% και απομένουν ελάχιστα να γίνουν, πριν παρέλθει το περιθώριο.

Από την άλλη ωστόσο, αστυνομικές πηγές θέτουν την άποψη ότι η συμμόρφωση της εταιρείας δεν υπάρχει περίπτωση να φθάνει σε τόσο ψηλά επίπεδα και εκφράζουν την ελπίδα να προλάβουν να υλοποιήσουν τους όρους της σύμβασης, για να πάνε στο επόμενο στάδιο, που είναι η εφαρμογή της πρώτης φάσης.

Πάντως, η Κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρη πως σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν στην ολότητά τους τα συμφωνηθέντα, δεν θα προχωρήσει το όλο εγχείρημα, σε μια περίοδο που τα θανατηφόρα δυστυχήματα διαδέχονται το ένα το άλλο και οικογένειες ντύνονται στα μαύρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Έξυπνες» κάμερες σε Στασικράτους και Μακαρίου-Τι θα καταγράφουν

Σίγουρα, οι κάμερες θα βοηθήσουν στην μείωση του προβλήματος των σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων και θα περάσει το μήνυμα ότι όσοι παραβαίνουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, θα είναι αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα. Από τη στιγμή που η καλλιέργεια παιδείας, που είναι το σημαντικότερο όπλο για να μειωθούν τα τροχαία δυστυχήματα χρειάζεται χρόνο για να επιτευχθεί, οι κάμερες είναι το όπλο που έχει στη φαρέτρα της η Αστυνομία, για να μειώσει όσο το δυνατό τα τροχαία.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Μεταφορών, εξελίξεις για το θέμα θα προκύψουν την Παρασκευή, μέσω ανακοίνωσης που θα εκδοθεί, για να ενημερωθούν οι πολίτες επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Η τελευταία ενημέρωση για τις παραβάσεις

Πάντως, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο, μέχρι στιγμής υπήρξαν συνολικά 62,752 παραβάσεις. Από αυτές, οι 37,994 επιστολές έχουν σταλεί στους πολίτες και οι υπόλοιπες 9,198 θα έπρεπε να σταλούν μέχρι τις 20 Ιουνίου.

Απ’ εκεί και πέρα, παρέμενε η επεξεργασία 15,000 παραβιάσεων, για τις οποίες δόθηκαν λύσεις και απαντήσεις στην εταιρεία και η Κυβέρνηση ζήτησε μέχρι το τέλος του μήνα να επικαιροποιήσει και να είναι σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που πρέπει.

Σημειώνεται ότι η πρώτη φάση εφαρμογής του συστήματος φωτοεπισήμανσης θα περιλαμβάνει τη λειτουργία ακόμη 16 κινητών καμερών και εγκατάσταση και λειτουργία ακόμη είκοσι 20 σταθερών καμερών σε ακόμα έξι σημεία.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας