Κύπριος σκότωσε και έκαψε νεαρό-Έβαλε τη μητέρα του να τον βοηθήσει να το καλύψει

Ο κυπριακής καταγωγής Ραφαήλ Κόκκινος, 34 ετών, παραδέχθηκε ενοχή για τη ανθρωποκτονία του Jean Loike Guei τον Αύγουστο του 2020 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε επίσης η μητέρα του Σοφία Κόκκινου, την οποία επιστράτευσε στην προσπάθειά του να κρύψει τα αποδεικτικά στοιχεία.

Όπως μεταδίδεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, η μητέρα του και ο φίλος του Aaron Wiliams καταδικάστηκαν για παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. Η ποινή και των τριών αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, Wayne Jolley, ο Κόκκινος χρωστούσε στον Guei μεγάλο χρηματικό ποσό για τα ναρκωτικά που του έκλεψε, που δεν είχε τρόπο να αποπληρώσει. Τις μέρες μετά από τη ληστεία υπήρχε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους, ενώ στις 14 Σεπτεμβρίου ο Κόκκινος ενημέρωσε το θύμα τηλεφωνικά ότι είχε κάποια από τα χρήματα που του χρωστούσε. Αν και αρχικά του είπε να τα μεταφέρει σε συγκεκριμένο σημείο, όταν αυτό δεν έγινε, ο Guei πήγε στο διαμέρισμα του Κόκκινου για να τα πάρει.

Όταν Guei μετέβη στο διαμέρισμα, ο 34χρονος αμέσως του επιτέθηκε και τον σκότωσε. Ακολούθως, έπεισε τον φίλο του και τη μητέρα του να τον βοηθήσουν να συγκαλύψει το έγκλημα, ελπίζοντας ότι δεν θα τον έπιαναν. Ωστόσο, ανέφερε, η Αστυνομία χρησιμοποίησε όλες της τις δυνάμεις για να μαζέψει το αναγκαίο μαρτυρικό υλικό εναντίον τους.

Η σορός εντοπίστηκε να καίγεται από διερχόμενους σε ανοιχτό χώρο, αλλά η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο Guei είχε πεθάνει σε άλλη τοποθεσία και το πτώμα μετακινήθηκε στο σημείο που τέθηκε η φωτιά τα ξημερώματα της 17ης Σεπτεμβρίου.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Aaron Williams μετέβη στο διαμέρισμα λίγες ώρες μετά το θύμα και πήρε το αυτοκίνητο του Guei σε έναν μηχανικό για να το πουλήσει και παρέμεινε εκεί μέχρι που το εντόπισε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια της έρευνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα κλειστά κυκλώματα της περιοχής, μια ομάδα αυτοκινήτων ταξίδευε τα ξημερώματα της 17ης προς το Mitcham Common, όπου και βρέθηκε η σορός και σε ένα από αυτά διακρίνεται η ύπαρξη ενός ογκώδους αντικειμένου στο πορτ μπαγκάζ, το οποίο οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ήταν το πτώμα. Αυτό το αυτοκίνητο πουλήθηκε από τον Williams, με τον νέο ιδιοκτήτη να αναφέρει στην Αστυνομία ότι ήταν εξαιρετικά καθαρό και μύριζε χλωρίνη.

Πάρα πολύ καθαρό ήταν και το διαμέρισμα του Κόκκινου και δεν υπήρχαν καθόλου σημεία πάλης. Ωστόσο η Αστυνομία κατάφερε, μετά από ενδελεχή έρευνα, να εντοπίσει δύο μικρές κηλίδες αίματος του θύματος στην κουζίνα.  

«Πρόκειται για μια τραγική υπόθεση, που ξεκάθαρα δείχνει την καταστροφή που μπορεί να προκαλέσει η διακίνηση ναρκωτικών. Όχι μόνο ένας άντρας έχασε τη ζωή του, αλλά άλλοι θα βρεθούν στη φυλακή, ως αποτέλεσμα των ενεργειών τους», ανέφερε ο ανακριτής.

Σημειώνεται ότι πέραν των τριών που καταδικάστηκαν, άλλα τρία πρόσωπα αθωώθηκαν από το Δικαστήριο. Πρόκειται για την 28χρονη Benoni Thomas, που κατηγορείτο για ανθρωποκτονία και τον 32χρονο Τζόζεφ Κόκκινο και τον 28χρονο Michael Brain, που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της παρεμπόδισης της δικαιοσύνης.  

Δειτε Επισης

Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή