Αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός της Εθνικής Φρουράς (pics)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Υπουργείο Άμυνας η υπογραφή της Συμφωνίας για την προμήθεια ατομικού εξοπλισμού θωράκισης και προστατευτικού εξοπλισμού για το σύνολο της Εθνικής Φρουράς.  

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης τόνισε ότι αμετάθετός στόχος του Υπουργείου Άμυνας είναι η ποιοτική αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς, με σύγχρονα μέσα, εξοπλισμό και δυνατότητες για να αποτελεί μια αξιόπιστη αποτρεπτική και αμυντική δύναμη.

Είπε ότι η ανάγκη για την αντικατάσταση των μέσων προστασίας επιβιωσιμότητας του μαχητή (δηλαδή ο φόρτος Μάχης) κρίθηκε αναγκαία. Σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται ευρεία προμήθεια ολοκληρωμένου σύγχρονου ατομικού εξοπλισμού θωράκισης και προστατευτικού εξοπλισμού για το σύνολο του προσωπικού. 

Ο Υπουργός είπε ότι η αμυντική συνεργασία μας με το Ισραήλ συνεχίζει να αναπτύσσεται, εξελίσσεται και διευρύνεται, ιδιαίτερα στον τομέα των εξοπλισμών. "Η εταιρική μας συνεργασία συμβαδίζει με τις εξαίρετες διμερείς μας σχέσεις σε όλους τους τομείς με βασικό γνώμονα την προώθηση της σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας στην περιοχή".

Σημείωσε ότι παρά τις δυσμενείς διεθνείς οικονομικές συνθήκες, με την προσωπική στήριξη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, υλοποιούμε με προσήλωση και σχεδιασμό, το Αμυντικό και Εξοπλιστικό μας πρόγραμμα για να διατηρούμε αξιόπιστη αποτρεπτική και αμυντική δύναμη.

Είπε ακόμη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και το Κράτος του Ισραήλ, διατηρούν ταυτόσημες απόψεις και θέσεις για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου στηριζόμενες στο διεθνές δίκαιο. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας πάνε πέραν των κοινών συμφερόντων και θα εργαστούμε για την περαιτέρω ενίσχυση, διεύρυνση και εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής αμυντικής μας συνεργασίας, επισήμανε.

Οι ανάδοχοι κατασκευαστές του προγράμματος είναι η εταιρείες Source Vagabond και Marom Dolphin, οι οποίες εδρεύουν στο Ισραήλ και έχουν μακροχρόνια εμπειρία στο σχεδιασμό και κατασκευή συναφούς εξοπλισμού, ενώ ο ίδιος προστατευτικός εξοπλισμός που θα προμηθευτεί η Εθνική Φρουρά, χρησιμοποιείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε πρώτο στάδιο θα καλυφθούν οι ανάγκες της Ενεργού Δύναμης και σε κατοπινό της εφεδρείας και εθνοφυλακής.

Τη συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους του Υπουργείου Άμυνας ο ΓΔ Ανδρέας Λουκά και εκ μέρους του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ ο ΓΔ της Διεύθυνσης Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας (SIBAT) Yair Kulas.

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»