Βάζουν επιπρόσθετη περίφραξη στο Πουρνάρα, ενισχύεται η φρούρηση των μεταναστών

Στις αναγκαίες και επιβαλλόμενες διαγνωστικές εξετάσεις στους μετανάστες που εισέρχονται στο Πουρνάρα, προβαίνει η Υπηρεσία Ασύλου. Αυτό διευκρινίζει το Υπουργείο Εσωτερικών απαντώντας σε δημοσιεύματα αναφορικά με τα μεταδοτικά νοσήματα στο Πουρνάρα, θέμα που απασχόλησε χτες την Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Δημογραφικό.

«Η Υπηρεσία Ασύλου με την είσοδο τους στο Κέντρο προβαίνει, για όλους ανεξαίρετα τους μετανάστες, στις αναγκαίες και επιβαλλόμενες βάσει των πρωτοκόλλων διαγνωστικές εξετάσεις, αλλά και θεραπείες εκεί και όπου κριθεί αναγκαίο, πριν τους επιτραπεί η έξοδος από το Κέντρο», αναφέρει το Υπουργείο, σημειώνοντας πως μόλις πρόσφατα η Υπηρεσία Ασύλου σε συνεργασία με τις Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, προχώρησε στην αναβάθμιση του ιατρικού κέντρου στο ΚΕΠΥ Πουρνάρα και στη στελέχωση του με 3 ιατρούς και 6 νοσηλευτές καθώς επίσης και με τον αναγκαίο εξοπλισμό προκειμένου να υπάρξει βελτιστοποίηση της διαχείρισης των διαφόρων περιστατικών. 

Πρόσθετα, σημειώνει το Υπουργείο, για να περιοριστεί το φαινόμενο της παράνομης και ανεξέλεγκτης εξόδου από το Κέντρο, το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρεί στην τοποθέτηση διπλής εξωτερικής περίφραξης ενώ έχει ενισχυθεί και η φρούρηση τόσο με αστυνομική παρουσία όσο και με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης.

«Δεν θέλουμε και ούτε μπορούμε να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση. Αντίθετα επαναλαμβάνουμε ότι εάν δεν γίνει κατορθωτός ο άμεσος και δραστικός περιορισμός των ροών από την πράσινη γραμμή τα προβλήματα θα αυξηθούν», αναφέρει.

Προσθέτει ότι «ούτε η δημιουργία νέων χώρων αποτελεί λύση ούτε πολύ περισσότερο η παθητική ανοχή».

Επιβάλλεται, σημειώνει, «να μειώσουμε τις ροές ιδιαίτερα από την υποσαχάρια Αφρική αλλά και να αυξηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό οι επιστροφές. Και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται όλα τα μέτρα που λαμβάνονται».

Καταλήγοντας, ζητά στην προσπάθεια αυτή, τη στήριξη των πολιτών. «Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι η συνεχιζόμενη υβριδική απειλή της Τουρκίας με την καθημερινή προώθηση εκατοντάδων παράτυπων μεταναστών από την πράσινη γραμμή είναι εθνική υπόθεση και απαιτεί συλλογικότητα για την αντιμετώπιση της», αναφέρει η ανακοίνωση.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό