Διευθυντής δεν έδωσε απολυτήριο Γυμνασίου σε έξι μαθητές για ένα… κούρεμα

Ένα κούρεμα στάθηκε η αφορμή να προκληθεί ένταση, κατά την τελετή αποφοίτησης σε Γυμνάσιο στη Λάρνακα, αφού ο διευθυντής αποφάσισε να μην τους δώσει το απολυτήριο κατά τη διάρκεια της τελετής, αλλά στο τέλος. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση μερίδας γονιών, οι οποίοι εξύβρισαν και απείλησαν τον Διευθυντή, με αποτέλεσμα να καλεστεί και η Αστυνομία.

Όπως ανέφερε στον REPORTER ο γενικός γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ. Κώστας Χατζησάββας, ο διευθυντής επικαλούμενος τους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων, βάσει των οποίων έπρεπε οι μαθητές να παρουσιαστούν στην τελετή αποφοίτησης με ευπρεπής εμφάνιση, έκρινε ότι έξι μαθητές δεν τηρούσαν τους εν λόγω κανονισμούς, με αποτέλεσμα να τους ενημερώσει ότι δεν θα λάβουν το απολυτήριό τους την ώρα της τελετής, αλλά μετά τη λήξη της.

Οι μαθητές παρουσιάστηκαν στο σχολείο με ξυρισμένο το κεφάλι και στην κορυφή να έχουν μαλλιά, ένα κούρεμα που αποτελεί μόδα. Από πλευράς ΟΕΛΜΕΚ τονίζεται πως ο διευθυντής είχε ενημερώσει εδώ και μέρες τόσο τους μαθητές, όσο και τους γονείς ότι έπρεπε να παρουσιαστούν με ευπρεπή εμφάνιση στην τελετή και στην θέα τους, θεώρησε πως το συγκεκριμένο κούρεμα παραβίαζε τους κανονισμούς.

Η απόφασή του προκάλεσε την έντονη αντίδραση γονιών που βρίσκονταν στο χώρο, οι οποίοι τον εξύβρισαν δημόσια, ενώ μετά το τέλος της τελετής, ο διευθυντής κλείστηκε στο γραφείο του και κάλεσε την Αστυνομία, καθώς δεχόταν απειλές και εξύβριση από μαθητές και γονείς.

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, γύρω στις 10:00 το βράδυ και τον συνόδευσαν στο σπίτι του. Μάλιστα, ο διευθυντής έχει εκφράσει την πρόθεση να προβεί σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και το Υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον διευθυντή, ο οποίος και πέρσι είχε προκαλέσει αντιδράσεις, στην απόφασή του να μην δώσει απολυτήριο σε μαθήτρια από την Κένυα, η οποία είχε τα μαλλιά της κοτσιδάκια, κάτι που είναι το παραδοσιακό χτένισμα της χώρας της.

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ