Τετάρτη 5 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Διευθυντής δεν έδωσε απολυτήριο Γυμνασίου σε έξι μαθητές για ένα… κούρεμα

  29/06/2022 13:06
Διευθυντής δεν έδωσε απολυτήριο Γυμνασίου σε έξι μαθητές για ένα… κούρεμα

Διευθυντής δεν έδωσε απολυτήριο Γυμνασίου σε έξι μαθητές για ένα… κούρεμα

  29/06/2022 13:06

Ένα κούρεμα στάθηκε η αφορμή να προκληθεί ένταση, κατά την τελετή αποφοίτησης σε Γυμνάσιο στη Λάρνακα, αφού ο διευθυντής αποφάσισε να μην τους δώσει το απολυτήριο κατά τη διάρκεια της τελετής, αλλά στο τέλος. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση μερίδας γονιών, οι οποίοι εξύβρισαν και απείλησαν τον Διευθυντή, με αποτέλεσμα να καλεστεί και η Αστυνομία.

Όπως ανέφερε στον REPORTER ο γενικός γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ. Κώστας Χατζησάββας, ο διευθυντής επικαλούμενος τους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων, βάσει των οποίων έπρεπε οι μαθητές να παρουσιαστούν στην τελετή αποφοίτησης με ευπρεπής εμφάνιση, έκρινε ότι έξι μαθητές δεν τηρούσαν τους εν λόγω κανονισμούς, με αποτέλεσμα να τους ενημερώσει ότι δεν θα λάβουν το απολυτήριό τους την ώρα της τελετής, αλλά μετά τη λήξη της.

Οι μαθητές παρουσιάστηκαν στο σχολείο με ξυρισμένο το κεφάλι και στην κορυφή να έχουν μαλλιά, ένα κούρεμα που αποτελεί μόδα. Από πλευράς ΟΕΛΜΕΚ τονίζεται πως ο διευθυντής είχε ενημερώσει εδώ και μέρες τόσο τους μαθητές, όσο και τους γονείς ότι έπρεπε να παρουσιαστούν με ευπρεπή εμφάνιση στην τελετή και στην θέα τους, θεώρησε πως το συγκεκριμένο κούρεμα παραβίαζε τους κανονισμούς.

Η απόφασή του προκάλεσε την έντονη αντίδραση γονιών που βρίσκονταν στο χώρο, οι οποίοι τον εξύβρισαν δημόσια, ενώ μετά το τέλος της τελετής, ο διευθυντής κλείστηκε στο γραφείο του και κάλεσε την Αστυνομία, καθώς δεχόταν απειλές και εξύβριση από μαθητές και γονείς.

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, γύρω στις 10:00 το βράδυ και τον συνόδευσαν στο σπίτι του. Μάλιστα, ο διευθυντής έχει εκφράσει την πρόθεση να προβεί σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και το Υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον διευθυντή, ο οποίος και πέρσι είχε προκαλέσει αντιδράσεις, στην απόφασή του να μην δώσει απολυτήριο σε μαθήτρια από την Κένυα, η οποία είχε τα μαλλιά της κοτσιδάκια, κάτι που είναι το παραδοσιακό χτένισμα της χώρας της.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας