Τετάρτη 28 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ορίστηκε ερευνώντας λειτουργός για τον κρίσιμο τραυματισμό του 27χρονου ΣΥΟΠ

  28/06/2022 12:47
Ορίστηκε ερευνώντας λειτουργός για τον κρίσιμο τραυματισμό του 27χρονου ΣΥΟΠ

Ορίστηκε ερευνώντας λειτουργός για τον κρίσιμο τραυματισμό του 27χρονου ΣΥΟΠ

  28/06/2022 12:47

Άρχισε η διεξαγωγή έρευνας για τις συνθήκες του ατυχήματος κατά τη διάρκεια άσκησης, το οποίο είχε αποτέλεσμα τον κρίσιμο τραυματισμό του 27χρονου καταδρομέα ΣΥΟΠ, η οποία διατάχθηκε από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, την ώρα που ο 27χρονος νοσηλεύεται στην Εντατική σε καταστολή.   

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, Χρήστος Πιερή, την έρευνα θα διεξάγει ο υποδιοικητής του Επιχειρησιακού Στρατηγείου, Ταξίαρχος Σολωμού Σολωμός, πρώην Διοικητής Καταδρομών, με εκτεταμένη εμπειρία στα θέματα της εκπαίδευσης των καταδρομών.  

Σύμφωνα με τον κ. Πιερή, η πρώτη εικόνα δείχνει ότι ο τραυματισμός του 27χρονυο ΣΥΟΠ, επήλθε από την πρόσκρουση του στη θάλασσα, η οποία δεν έγινε με το σωστό τρόπο.

Όπως είπε, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, η ταχύτητα και το ύψος του ελικοπτέρου ήταν τα προβλεπόμενα, προσθέτοντας πως ο 27χρονος καταδρομέας είναι έμπειρος και δεν ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε τέτοιου είδους άσκηση, αφού κατατάχθηκε στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς εδώ και έξι χρόνια. 

Υπενθυμίζεται ότι, το ατύχημα σημειώθηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας σε προγραμματισμένη άσκηση, το σενάριο της οποίας περιελάμβανε άλμα από το ελικόπτερο.

Ο άτυχος συμβασιούχος οπλίτης νοσηλεύεται από χθες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας σε καταστολή, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι πρώτες ενδείξεις για τον τραυματισμό του ΣΥΟΠ-Λάθος πτώση από οκτώ μέτρα

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας