Κατήγγειλε τον προϊστάμενό του για διαφθορά και τον απέλυσαν-Στην Εισαγγελία η υπόθεση

Ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, βρίσκεται καταγγελία για παραβίαση της νομοθεσίας που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και η οποία προστατεύει εργαζόμενους πληροφοριοδότες, οι οποίοι καταγγέλλουν πράξεις διαφθοράς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», εργαζόμενος σε συμβούλιο δημόσιου οργανισμού, κατήγγειλε εκδικητική απόλυσή του, όπως υποστηρίζει, από τον προϊστάμενό του. Συγκεκριμένα, ο υπάλληλος προέβη σε καταγγελία κατά του προϊστάμενού του για κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά, ενώ στη συνέχεια απολύθηκε, αφού κρίθηκε ένοχος για πειθαρχικά αδικήματα, μέσω έκθεσης που συνέταξε ο προϊστάμενος, τον οποίο κατήγγειλε.

Ο προϊστάμενός του, τον κατήγγειλε όπως υποστηρίζει, για αμέλεια καθήκοντος, αφού έκανε μεγάλα διαλείμματα. Πρόκειται για υπάλληλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για πειθαρχικά αδικήματα, τα οποία όπως υποστηρίζει αντιμετώπιζαν κι άλλοι συνάδελφοί του, στους οποίους επιβλήθηκε μόνο χρηματικό πρόστιμο.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, προκύπτουν καταγγελίες ότι υπάλληλοι που καταδικάστηκαν σε χρηματικό πρόστιμο, έχουν πλάτες στο συμβούλιο του οργανισμού και συγγένεια με μέλη του συμβουλίου.

Την ίδια ώρα, οι καταγγελίες του υπαλλήλου για φερόμενη κατάχρηση εξουσίας, είναι αντικείμενο διερεύνησης του γενικού διευθυντή του οργανισμού, ενώ παραπέμφθηκαν τόσο στην Ελεγκτική Υπηρεσία, όσο και στο ΤΑΕ Αρχηγείου.

Στην επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα, ο υπάλληλος  κάνει λόγο για εκδικητική απόλυση, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες εναντίον του ως ανυπόστατες, συνδέοντας την απομάκρυνσή του από τον οργανισμό, με τις καταγγελίες που είχε κάνει προηγουμένως για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας.

Αναφέρει επίσης πως ασκούσε καταχρηστικά την εξουσία του στον ίδιο, υποχρεώνοντάς τον για πολλά χρόνια να εξυπηρετεί τόσο τον ίδιο, όσο και μέλη της οικογένειας του, για δικές τους προσωπικές υποθέσεις εν ώρα εργασίας και με οχήματα της υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι η καταγγελία του υπαλλήλου για τον προϊστάμενό του, αφορούσε απόκρυψη εγγράφων από την Αστυνομία και την Ελεγκτική Υπηρεσία, που διερευνούσαν το 2015 υπόθεση διαφθοράς και καταβολής μιζών σε έργα που αφορούσαν την υπηρεσία του. Μάλιστα, πέραν του προϊστάμενού του, δείχνει και εμπλοκή ενός εργολήπτη που ανέλαβε έργα εκατομμυρίων και που στο παρελθόν η εταιρεία του είχε εμπλακεί σε υπόθεση με μίζες.

Ο εργολήπτης, αναφέρει, συναντούσε τον προϊστάμενό του τα απογεύματα, στις οποίες όπως υποστηρίζει ήταν παρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»