Αναζωπύρωση της φωτιάς βόρεια του Αγίου Ανδρονίκου-Δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο

Δεν έχει ακόμη τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Καντάρας, όπου – σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ – φαίνεται να υπάρχει αναζωπύρωση βόρειά του Αγίου Ανδρονίκου, όπου νερό ρίχνουν από αέρος και τα πτητικά μέσα.  

Τα δύο αεροπλάνα από το Ισραήλ άρχισαν να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης λίγο πριν τις 3 το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στα κατεχόμενα-Στη μάχη και τα Ισραηλινά αεροσκάφη

Ο «έπαρχος» Τρικώμου, Ερτουγρούλ Τοροσλού, ανέφερε ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια μεγάλη καταστροφή. Διευκρίνισε ότι το Φλαμούδι δεν κινδυνεύει.

Μιλώντας στον «Μπαϊράκ», ο «δήμαρχος» Ακανθού, Χαϊρί Ορτσιάν, είπε ότι συνεχίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης, αλλά η φωτιά προχωρά γρήγορα. Μόνο τα πτητικά μέσα μπορούν να βοηθήσουν, εμείς απλά παρακολουθούμε, ανέφερε. 

Στο μεταξύ αύριο στις 14.00 ο σύνδεσμος τ/κ βιολόγων θα πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το «προεδρικό» γιατί θεωρεί ότι «δεν λήφθηκαν τα μέτρα που έπρεπε στο χρόνο που έπρεπε» και πως όσοι διοικούν δεν έχουν πάρει τα μαθήματα που έπρεπε από παρόμοιες καταστροφές του παρελθόντος. 

Στα τ/κ ΜΜΕ και τα ΜΚΔ κυκλοφορεί ένα βίντεο που δείχνει έναν σταθμευμένο εκσκαφέα μέσα σε μια δασώδη περιοχή να παίρνει φωτιά. Τα τ/κ ΜΜΕ γράφουν ότι από εκεί ξεκίνησε η πυρκαγιά που καίει για τρίτο 24ωρο τις κατεχόμενες περιοχές.​

​Ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, επικαλούμενος πληροφορίες που συλλέγουν τα τουρκικά μη επανδρωμένα ΙΗΑ (drones) ανέφερε το μεσημέρι ότι πάνω από 12.000 στρέμματα έχουν καεί.

Θα συμβάλουν και αύριο τα πτητικά μέσα της ΚΔ

Και αύριο θα συνδράμουν τα πτητικά μέσα της Δημοκρατίας αλλά και από το Ισραήλ στις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στα κατεχόμενα, ενώ τ/κ ΜΜΕ μεταδίδουν πως υπήρξε το απόγευμα αναζωπύρωση σε ένα από τα μέτωπα λόγω αλλαγής της κατεύθυνσης των ανέμων.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η πρόθεση για αποστολή και επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης δεν είχε θετική ανταπόκριση μέχρι στιγμής. 

Σήμερα η Δημοκρατία, ανταποκρινόμενη θετικά στο αίτημα της τ/κ πλευράς μέσω των ΗΕ, έστειλε δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Τα δύο ισραηλινά αεροπλάνα ρίχθηκαν στη μάχη με τις φλόγες λίγο πριν τις 3 το απόγευμα.

Από αέρος συνέβαλαν σήμερα 11 συνολικά πτητικά μέσα: τα τρία της Δημοκρατίας, δύο από το Ισραήλ, πέντε από την Τουρκία - δύο αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα - και ένα ελικόπτερο των Βάσεων.

Αργά το απόγευμα, και ενόψει του τερματισμού των προσπαθειών από αέρος αφού νυχτώνει, ο «έπαρχος» Τρικώμου, Ερτουγρούλ Τοροσλού, με γραπτή του δήλωση ζήτησε από όλους όσοι έχουν βυτιοφόρα με νερό να συγκεντρωθούν στο κέντρο κρίσεως που έχει στηθεί μεταξύ των χωριών Φλαμούδι και Άρδανα.​

Ο κ. Τοροσλού είπε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες στα μέτωπα κοντά στο Φλαμούδι και την Ακανθού, εκεί όπου σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ υπάρχει αναζωπύρωση.

Σε σχέση με χθες τέτοια ώρα, είπε, η κατάσταση είναι καλύτερη, ωστόσο η κατεύθυνση του αέρα μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»