Σάββατο 2 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Κατέθεσε ο γιατρός στη δίκη του Κιτίου-«Δεν είναι ένα γεγονός που ξεχνάς»

  23/06/2022 14:29
Κατέθεσε ο γιατρός στη δίκη του Κιτίου-«Δεν είναι ένα γεγονός που ξεχνάς»

Κατέθεσε ο γιατρός στη δίκη του Κιτίου-«Δεν είναι ένα γεγονός που ξεχνάς»

  23/06/2022 14:29

Συνεχίστηκε η δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου, για την οποία κατηγορείται ότι επιτέθηκε άσεμνα σε ανήλικη, όταν εκείνη ήταν δεκαέξι ετών, πριν από σαράντα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι καταθέσεις μητέρας και αδελφής στη δίκη του τέως Κιτίου και η αντεπίθεση Πική

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, κατέθεσε ο γιατρός που είχε εξετάσει την παραπονούμενη μετά το καταγγελλόμενο περιστατικό άσεμνης επίθεσης και ο οποίος την χορήγησε με ένεση, ώστε να την ηρεμήσει, αφού βρισκόταν εκτός εαυτού.

Με την κατάθεσή του, ο γιατρός υιοθέτησε τα όσα είχε αναφέρει στην κατάθεσή του το φερόμενο θύμα, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ο αποβιώσαντας πατέρας του, είχε βοηθήσει την οικογένειά της, συμβουλεύοντάς τους να πάνε στην Μητρόπολη, για να ζητήσουν χρηματική βοήθεια.

«Ένα Σάββατο μου τηλεφώνησαν να πάω στο σπίτι της οικογένειας τους γιατί η ανήλικη τότε, παραπονούμενη σήμερα, δεν ήταν καλά. Όταν πήγα ήταν σε κατάσταση υστερίας», υπέδειξε ο γιατρός.

Σημείωσε επίσης πως η παραπονούμενη του είπε, κάτι χαρακτηριστικό από το περιστατικό. Στην συνέχεια, ο γιατρός είπε πως της χορήγησε ένεση βάλιουμ κι εκείνη του είπε ότι ο Μητροπολίτης της επιτέθηκε, με περισσότερες λεπτομέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι παρεμβάσεις και το «λέει ψέματα» του τέως Κιτίου στη δίκη-Καταθέτει ενόρκως

Ακολούθως, ο γιατρός αντεξετάστηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης του Μητροπολίτη, Μιχάλη Πική, ο οποίος, προσπάθησε να πλήξει την αξιοπιστία του μάρτυρα, υποδεικνύοντάς του ότι δεν θα μπορούσε να θυμάται αυτά που λέει 41 χρόνια μετά. Ο μάρτυρας απάντησε πως δεν ξέχασε ποτέ αυτό που έγινε, το οποίο δεν μοιράστηκε με κανένα, λόγω του ιατρικού απορρήτου. «Δεν είναι ένα γεγονός που ξεχνάς αυτό, δεν συμβαίνει συχνά. Δεν κρύβω πως όποτε έβλεπα τον Μητροπολίτη το θυμόμουν».

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο κατέθεσαν η μητέρα και η αδερφή της παραπονούμενης, οι οποίες στήριξαν όσα υποστηρίζει, ενώ η διαδικασία ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, με την μητέρα της να αποχωρεί από την αίθουσα ξεσπώντας σε κλάματα. Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 15 Ιουλίου, όπου θα καταθέσει η ανακρίτρια της υπόθεσης, όπως επίσης και άλλη μία μάρτυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας