Έφεση Σαββίδη για απόφαση του Δικαστηρίου για το θάνατο του δεκάχρονου Σταύρου

Έφεση επί της απόφασης για ποινή φυλάκισης με αναστολή, κατά του γιατρού, που κατηγορείτο για την υπόθεση θανάτου του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή, κατέθεσε ο Γενικός Εισαγγελέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φυλάκιση με αναστολή στο γιατρό για το θάνατο του Σταύρου-Ξέσπασε η μητέρα

Σύμφωνα με ανάρτησή του στο Τwitter, ο Γενικός Εισαγγελέας έγραψε ότι καταχωρήθηκε έφεση κατά της απόφασης για αναστολή της ποινής φυλάκισης που επιβλήθηκε στον ιατρό που κρίθηκε ένοχος για την πρόκληση θανάτου εξ αμελείας του Στ. Γιωργαλλή.

Στην ανάρτησή του, σημειώνει πως «έφεση καταχωρίσθηκε επίσης για την απόφαση αθώωσης του δεύτερου γιατρού».

Σημειώνεται ότι ο γιατρός που κρίθηκε ένοχος, δέχθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με αναστολή για τρία χρόνια. 

Όπως ανέφερε το Δικαστήριο στην απόφασή του κατά την οποία ανακοίνωσε την ποινή στον γιατρό που κρίθηκε ένοχος, «έχω σταθμίσει όλα όσα έχουν αχθεί ενώπιον μου. Με δεδομένη τη σοβαρότητα του αδικήματος, τις προβλεπόμενες υπό του Νόμου ποινές και τις αρχές που έχει θέσει η νομολογία αναφορικά με τα αδικήματα αυτής της φύσης, λαμβάνοντας περαιτέρω, υπόψη και σταθμίζοντας κάθε άλλο σχετικό με την επιμέτρηση της ποινής παράγοντα, η σοβαρότητα του αδικήματος δεν αφήνει το οποιοδήποτε περιθώριο παρά την επιβολή ποινής φυλάκισης. Οι διάφοροι μετριαστικοί παράγοντες στους οποίους έχω αναφερθεί δεν μπορούν να διαφοροποιήσουν το είδος της ποινής. Τους λαμβάνω όμως υπόψη σε σχέση με το ύψος της».

Στον κατηγορούμενο Δρ. Ηρακλή Παντελιδάκη επιβλήθηκε στην τρίτη κατηγορία την οποία αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης 18 μηνών. Η τέταρτη κατηγορία που αφορούσε αμέλεια μικρότερου βαθμού για ακριβώς τα ίδια γεγονότα, επομένως απορροφήθηκε από την τρίτη κατηγορία στην οποία είχε επιβληθεί ποινή. Δεν επιβλήθηκε καμία ποινή στην τέταρτη κατηγορία.

Εξετάζοντας κατά πόσο δικαιολογείτο η αναστολή της ποινής φυλάκισης που επιβλήθηκε η Δικαστής ανέφερε πως «λαμβάνω υπόψη μου το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου, την ηλικία του και την οικογενειακή του κατάσταση, τις επιπτώσεις που είχε και έχει το όλο περιστατικό στην επαγγελματική του σταδιοδρομία και στην προσωπική του ζωή, όπως επίσης και το πόσο βαθιά τον στιγμάτισε το τραγικό αυτό γεγονός, προκαλώντας του βαριά κατάθλιψη. Λαμβάνω υπόψη το χρονικό διάστημα το οποίο έχει παρέλθει σε συνάρτηση με τον αποτρεπτικό ρόλο που καλείται μεταξύ άλλων να επιτελέσει η ποινή».

Σε σχέση με τις συνθήκες διάπραξης του αδικήματος σημείωσε, «θα λάβω υπόψη ότι από τις πράξεις του κατηγορουμένου η πράξη που αφορούσε τον κίνδυνο που ανέλαβε να δει μόνος του την ακτινογραφία έγινε εντός του πλαισίου της κακής θα έλεγα πρακτικής που επικρατούσε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας να μη γνωματεύονται οι ακτινογραφίες από ακτινολόγο».

Η Δικαστής συνυπολόγισε τα όσα είχαν αναντίλεκτα λεχθεί από τον δικηγόρο του σε σχέση με την αναφορά του ονόματος του στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και τον διασυρμό που έχει υποστεί από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεχόμενος κατάρες, ύβρεις, χλεύη.

Όλα τα προαναφερθέντα συνηγορούσαν, ανέφερε η Δικαστής, «στο να ασκηθεί η διακριτική ευχέρεια του Δικαστηρίου υπέρ του κατηγορουμένου και επομένως δικαιολογείται η αναστολή της ποινής φυλάκισης που έχει επιβληθεί. Η ποινή φυλάκισης αναστέλλεται για τρία έτη από σήμερα».

Υπενθυμίζεται πως ο 10χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όταν ενώ έπαιζε καλαθόσφαιρα την ώρα της γυμναστικής στο Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού όπου φοιτούσε, έπεσε στο έδαφος και χτύπησε στο κεφάλι.

Αφού εξετάστηκε από τους γιατρούς του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, απολύθηκε ενώ λίγες ώρες αργότερα, η μητέρα του μετέφερε τον δεκάχρονο πίσω στο Νοσοκομείο, αφού είχε πόνους στο κεφάλι.

Ο 10χρονος είχε μεταφερθεί ακολούθως με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου απεβίωσε στο χειρουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας