Άκυρη τελικά η συνάντηση Δράκου με αξιωματικό, στάλθηκαν γραπτώς οι θέσεις του

Παρά το γεγονός πως η υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως σήμερα θα πραγματοποιείτο συνάντηση με την πλευρά του αξιωματικού που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς που καταγγέλθηκε από τη Διεύθυνση των Φυλακών, τελικά οι θέσεις του στελέχους της δύναμης αποστάλθηκαν στην Στέφη Δράκου γραπτώς. 

Η ίδια, όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους, παρέλαβε ηλεκτρονικά τις θέσεις του στελέχους και άρχισε τη μελέτη, ενώ αυτή τη στιγμή θα αποχωρήσει για συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ στη συνέχεια θα επιστρέψει στο γραφείο της ώστε, όπως είπε, να συνεχίσει τη μελέτη και να εκδώσει ανακοίνωση με τις αποφάσεις της. 

Το πρωί ερωτηθείσα για το θέμα η υπουργός, απάντησε ότι θα έχει συνάντηση σήμερα μαζί με τον ανώτερο αξιωματικό. «Θα ακούσω την απάντηση του επί του θέματος και ανάλογα θα αποφασίσω και σίγουρα θα φροντίσω να σας ενημερώσω σχετικά με την τελική μου απόφαση».

Πάντως, από τη συμπεριφορά της Υπουργού Δικαιοσύνης και την αναβλητικότητα που επιδεικνύει, εύλογα προκύπτει το ερώτημα κατά πόσον ιεραρχεί το σκάνδαλο αυτό εξίσου ψηλά με την κοινή γνώμη, αφού, ενώ η καταγγελία αποτελεί το πρώτο θέμα συζήτησης στα ΜΜΕ και ανάμεσα στους πολίτες, η ίδια δεν δείχνει να βιάζεται να λάβει τις δικές της αποφάσεις. 

Ενώπιον της υπουργού Δικαιοσύνης, βρίσκονται στοιχεία που κατατέθηκαν και ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας, τα οποία δείχνουν συνομιλίες του αξιωματικού από το προσωπικό του τηλέφωνο, όπου μεταξύ άλλων ζητούσε πληροφορίες και στοιχεία που πλήττουν τη διεύθυνση των φυλακών, ενώ υπάρχουν και συνομιλίες που δείχνουν χρηματισμό, παρέμβαση σε υπόθεση και παρεμβάσεις προς το Συμβούλιο Αποφυλακίσεως. Για την απόφαση της υπουργού Δικαιοσύνης, αναμένεται να ενημερωθεί και ο αρχηγός Αστυνομίας.

Σε ένα άλλο επίπεδο ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, που διορίστηκε την περασμένη Δευτέρα, σήκωσε μανίκια και ξεκίνησε την μελέτη των στοιχείων που τέθηκαν ενώπιον του από τη Νομική Υπηρεσία. Αναμένεται ωστόσο πως εντός των ημερών, να έχει συνάντηση με τη νομική ομάδα της Άννας Αριστοτέλους για να παραλάβει το σύνολο των στοιχείων και των τεκμηρίων, έτσι ώστε να σχηματίσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Πάντως πηγές αναφέρουν πως υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν γεγονότα και συναφή γεγονότα τα οποία κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό και τα οποία χαρακτηρίζονται καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης. Παράλληλα εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να έχει και τις πρώτες του συναντήσεις με τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου, μεταξύ των οποίων είναι η διεύθυνση των φυλακών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη