Τρεις τραυματίες από τη μεγάλη φωτιά στην κατεχόμενη Καντάρα-Κινδυνεύουν οικίες (pics)

Την πληροφορία ότι η φωτιά στην Καντάρα εξαπλώθηκε σε 1.000 στρέμματα, μετέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, το παράνομο «Μπαϊράκ». 

Σύμφωνα με το παράνομο δίκτυο «η ένταση της φωτιά στην περιοχή αυξήθηκε», εξαιτίας και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνεχίζεται η πυρκαγιά στην Καντάρα, εκκενώθηκε το κατεχόμενο Φλαμούδι

Το «Μπαϊράκ» μεταδίδει ότι έχουν τεθεί υπό κράτηση δυο άτομα σε σχέση με την πυρκαγιά και ότι υπάρχουν τρεις τραυματίες, η κατάσταση υγείας των οποίων είναι καλή. 

Στην περιοχή της πυρκαγιάς μεταβαίνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.  

Σύμφωνα με την «Γενί Ντουζέν», ο «δήμαρχος» της Ακανθούς, Χαϊρί Ορτσάν δήλωσε ότι υπάρχει πολύ ισχυρός άνεμος στην περιοχή και ότι ήδη έχει καεί μια μεγάλη περιοχή. 

«Εκεί που λέγαμε ότι την νύχτα η φωτιά θα σβήσει, αναζωπυρώθηκε ξανά το πρωί. Οι εργασίες κατάσβεσης συνεχίζονται τόσο από τη στεριά όσο και από τον αέρα», ανέφερε ο κ. Ορτσάν, ο οποίος πρόσθεσε ότι «υπάρχουν αξιωματούχοι που δηλητηριάστηκαν από τη φωτιά». 

Σύμφωνα με την «Γενί Ντουζέν» ο «δήμαρχος» του Κώμη Κεπήρ, ανέφερε ότι στο Φλαμούδι η πυρκαγιά απειλεί περίπου 50 οικίες. Ο Αχμέτ Σεναρόγλου ανέφερε ότι το γεγονός ότι η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε ορεινή περιοχή δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.

Στέλνει δύο αεροσκάφη η ΚΔ

Η Κυπριακή Δημοκρατία στέλνει πτητικά μέσα για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην κατεχόμενη Καντάρα, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού.   

Σύμφωνα με την κ. Παρισινού, το Τμήμα Δασών έλαβε αίτημα βοήθειας για υποστήριξη της προσπάθειας κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην κατεχόμενη Καντάρα. Αξιολογώντας το συγκεκριμένο αίτημα, το Τμήμα Δασών αποφάσισε να στείλει στα κατεχόμενα δυο αεροσκάφη. 

«Εξυπακούεται ότι εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε πάντοτε έτοιμοι και πρόθυμοι για να βοηθήσουμε», δήλωσε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην κατεχόμενη Καντάρα-Στη μάχη πτητικά μέσα από Τουρκία

Δειτε Επισης

Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»