Πέμπτη 11 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ενίσταται στη διαθεσιμότητα του ο αξιωματικός-Αποφασίζει η Δράκου

  22/06/2022 09:17
Ενίσταται στη διαθεσιμότητα του ο αξιωματικός-Αποφασίζει η Δράκου

Ενίσταται στη διαθεσιμότητα του ο αξιωματικός-Αποφασίζει η Δράκου

  22/06/2022 09:17

Καθοριστική για την εξέλιξη της υπόθεσης σκανδάλου και διαφθοράς που κατήγγειλε η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, κρίνεται η σημερινή ημέρα, αφού μεταξύ άλλων λήγει και η περίοδος 48 ωρών που έδωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, στον αξιωματικό της Αστυνομίας που φέρεται να επικοινωνούσε από το προσωπικό του τηλέφωνο με βαρυποινίτη που εκτίει ποινή φυλάκισης.

Μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου την περασμένη Παρασκευή κι αφού η νομική ομάδα που εκπροσωπεί την Άννα Αριστοτέλους, κατέθεσε μέρος των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, η υπουργός Δικαιοσύνης τηλεφώνησε στον εν λόγω ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας, τον οποίο ενημέρωσε αφενός για την πρόθεσή της να τον θέσει σε διαθεσιμότητα, αφετέρου για τον χρόνο που του δίνει για να απαντήσει στις κατηγορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η Άννα Αριστοτέλους έσπασε τη γυάλινη οροφή και τους έβαλε γυαλιά

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός, αναμένεται ότι σήμερα η πλευρά του θα πάει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου θα καταθέσει την υπερασπιστική του γραμμή. Οι δικηγόροι του ανώτερου αξιωματικού, αναμένεται να παρουσίασει στην υπουργό Δικαιοσύνης μια σειρά από λόγους για τους οποίους, θεωρούν πως δεν πρέπει να μπει σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός. Ακολούθως η υπουργός θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι, με την πλάστιγγα στην παρούσα φάση να γέρνει υπέρ της διαθεσιμότητας του.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου σε δηλώσεις στο περιθώριο συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο της με τον Ελληνα ομόλογό της και ερωηθείσα για το θέμα απάντησε ότι θα έχει συνάντηση σήμερα μαζί με τον ανώτερο αξιωματικό. «Θα ακούσω την απάντηση του επί του θέματος και ανάλογα θα αποφασίσω και σίγουρα θα φροντίσω να σας ενημερώσω σχετικά με την τελική μου απόφαση», είπε.

Η Υπουργός συνέχισε λέγοντας στους δημοσιογράφους «να μου επιτρέψετε να ακούσω πρώτα τι έχει να πει ο ελεγχόμενος και αφού ακούσω και είναι κάτι που μπορώ να χειριστώ την ίδια στιγμή, ναι, θα έχετε, κι αυτός είναι ο στόχος, κάποια στιγμή σήμερα να εκδώσω ανακοίνωση».

Ενώπιον της υπουργού Δικαιοσύνης, βρίσκονται στοιχεία που κατατέθηκαν και ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας, τα οποία δείχνουν συνομιλίες του αξιωματικού από το προσωπικό του τηλέφωνο, όπου μεταξύ άλλων ζητούσε πληροφορίες και στοιχεία που πλήττουν τη διεύθυνση των φυλακών, ενώ υπάρχουν και συνομιλίες που δείχνουν χρηματισμό, παρέμβαση σε υπόθεση και παρεμβάσεις προς το Συμβούλιο Αποφυλακίσεως. Γις την απόφαση της υπουργού Δικαιοσύνης, αναμένεται να ενημερωθεί και ο αρχηγός Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακόμα ένα σκάνδαλο διαφθοράς, ακόμα ένας απροβίβαστος βαθμός για τα κόμματα

Σε ένα άλλο επίπεδο ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, που διορίστηκε την περασμένη Δευτέρα, σήκωσε μανίκια και ξεκίνησε την μελέτη των στοιχείων που τέθηκαν ενώπιον του από τη Νομική Υπηρεσία. Αναμένεται ωστόσο πως εντός των ημερών, να έχει συνάντηση με τη νομική ομάδα της Άννας Αριστοτέλους για να παραλάβει το σύνολο των στοιχείων και των τεκμηρίων, έτσι ώστε να σχηματίσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Πάντως πηγές αναφέρουν πως υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν γεγονότα και συναφή γεγονότα τα οποία κρατούνται ως επτρασφράγιστο μυστικό και τα οποία χαρακτηρίζονται καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης. Παράλληλα εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να έχει και τις πρώτες του συναντήσεις με τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου, μεταξύ των οποίων είναι η διεύθυνση των φυλακών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας