Καταθέτουν η αδελφή και η μητέρα της παραπονούμενης στη δίκη του τέως Κιτίου

Με τις καταθέσεις της αδελφής και της μητέρας της παραπονούμενης, συνεχίζεται το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, η δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου, Χρυσοστόμου, ο οποίος κατηγορείται για άσεμνη επίθεση, που όπως υποστηρίζει το θύμα, έλαβε χώρα πριν 40 χρόνια, όταν εκείνη ήταν ανήλικη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι παρεμβάσεις και το «λέει ψέματα» του τέως Κιτίου στη δίκη-Καταθέτει ενόρκως

Τα δύο πρόσωπα που θα καταθέσουν, όπως ανέφερε η παραπονούμενη στη δική της κατάθεση ενώπιον Δικαστηρίου, έζησαν τα γεγονότα και θα τα περιγράψουν, ενώ στη συνέχεια θα αντεξεταστούν από τον δικηγόρο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Μιχάλη Πική.

Σε περίπτωση που οι καταθέσεις έχουν μεγάλη διάρκεια, δεν αποκλείεται να συνεχιστούν και την Τετάρτη, όταν είναι ορισμένη η επόμενη δικάσιμος, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταθέσει και ο γιατρός, που είχε εξετάσει το θύμα, μετά την καταγγελλόμενη άσεμνη επίθεση, ο οποίος κλήθηκε επίσης ως μάρτυρας για την υπόθεση.

Όσα αναμένεται να καταθέσουν αδελφή και μητέρα

Κατά την κατάθεσή της, η μητέρα της παραπονούμενης, αναμένεται να ερωτηθεί για τη συνάντηση που είχε με γείτονά της, αμέσως μετά το θάνατο του συζύγου της, ο οποίος την παρακίνησε να ζητήσει οικονομική βοήθεια από την Μητρόπολη, η οποία στήριζε τα ορφανά, ώστε να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα της κόρης της, ότι την έστειλε κατόπιν διευθέτησης συνάντησης, στον τότε Μητροπολίτη Κιτίου.

Η μάρτυρας, αναμένεται να αναφερθεί επίσης και στα όσα κατέθεσε η παραπονούμενη, που τις είχε αναφέρει, ότι από την πρώτη συνάντηση, είχε τη διαίσθηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και δεν ήθελε να ξαναπάει, με αποκορύφωμα την ημέρα που, όπως ισχυρίστηκε ότι ο Μητροπολίτης της επιτέθηκε άσεμνα, αλλά και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που φαίνεται να είχαν με τον τέως Κιτίου.

Θα κληθεί εξάλλου να τοποθετηθεί και ως προς τον ισχυρισμό του θύματος, ότι μετά την άσεμνη επίθεση, η οποία φέρεται να έγινε μετά την πέμπτη επίσκεψη στο γραφείο του Μητροπολίτη, η κόρη της επέστρεψε στο σπίτι και φώναζε σαν υστερική, όπως ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου.

Από την άλλη, η αδελφή του φερόμενου θύματος, θα κληθεί να αναφερθεί στις ενέργειες που προέβη μετά το περιστατικό. Συγκεκριμένα, όπως κατέθεσε το θύμα, η αδελφή της πήρε τηλέφωνο τον Μητροπολίτη μαζί με τον σύζυγός της, παριστάνοντας πως ήταν το θύμα και τότε, όπως υποστήριξε, ο Μητροπολίτης της είπε κάποια γλυκόλογα για να την καλοπιάσει.

Τα όσα διαμείφθηκαν, τα κατέγραψαν σε κασέτα και προσπάθησαν να τα δώσουν σε εφημερίδα, όμως η ίδια δεν γνωρίζει τι συνέβη, ούτε σε ποια εφημερίδα τα έδωσαν, αλλά δεν βγήκαν ποτέ στη δημοσιότητα. «Τους είπα σταματάτε. Θέλω να σταματήσει εδώ, δεν μπορώ άλλο. Δεν είμαι κατά της θρησκείας, ούτε της εκκλησίας, είμαι εναντίον αυτού του ανθρώπου».

Παράλληλα, ερωτήθηκε αν έκανε κάποια καταγγελία τότε και είπε χαρακτηριστικά ότι «μας φίμωσαν. Μας έλεγαν μην τα βάλετε με την εκκλησία, που είναι μεγάλη δύναμη στην Κύπρο».

Πάντως, θέση της υπεράσπισης του κατηγορουμένου, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, είναι ότι τέτοια κασέτα δεν υπάρχει.

Σημειώνεται ότι πέραν της μητέρας, της αδελφής και του γιατρού, αναμένεται να καταθέσουν τουλάχιστον άλλοι δύο μάρτυρες, ενώ από πλευράς της υπεράσπισης, θα καταθέσει ενόρκως ο κατηγορούμενος.

Πάντως, κατά την εξέταση και την αντεξέταση της βασικής μάρτυρος κατηγορίας, υπήρξαν στιγμές έντασης στο Δικαστήριο, με τον κατηγορούμενο να αντιδρά σε κάποιες περιπτώσεις στις αναφορές της, να ζητά να συνομιλήσει με τον δικηγόρο του και σε κάποια στιγμή να λέει, ότι η παραπονούμενη ψεύδεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
LIVE/Ατταλίδου: Στόχος μας μια πράσινη, προοδευτική και χωρίς διαφθορά Κύπρος
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές