Πέμπτη 29 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αυτή είναι η καταγγελία των δικηγόρων της Αριστοτέλους-Το μπαλάκι στον Σαββίδη

  20/06/2022 12:40
Αυτή είναι η καταγγελία των δικηγόρων της Αριστοτέλους-Το μπαλάκι στον Σαββίδη

Αυτή είναι η καταγγελία των δικηγόρων της Αριστοτέλους-Το μπαλάκι στον Σαββίδη

  20/06/2022 12:40

Κι επίσημα στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα οι καταγγελίες της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών, η οποία καταγγέλλει ανώτατο στέλεχος που φέρεται να συνομιλούσε με βαρυποινίτη ζητώντας στοιχεία που θα την πλήξουν με σκοπό την εξόντωση της, αφού οι δικηγόροι έδωσαν το πρωί δια χειρός στοιχεία, δείχνοντας σωρεία αδικημάτων, ενώ την ίδια ώρα ζήτησαν τον διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή.  

Στην επιστολή της η νομική ομάδα κατονομάζει το στέλεχος της Αστυνομίας και επισυνάπτει σχετικά στοιχεία, λέγοντας πως όπως μπορείτε να διαπιστώσετε η καταγγελία συνοδεύεται από διάφορα έγγραφα στα οποία αποτυπώνονται μηνύματα στα οποία ο ********* (σ.σ. αναφέρεται το όνομα του υψηλόβαθμου αστυνομικού) φαίνεται να αντάλλαξε από το προσωπικό του τηλέφωνο με βαρυποινίτη κρατούμενο στις Κεντρικές Φυλακές ο οποίος εκτίει ποινή πολύχρονης φυλάκισης για εμπορία ναρκωτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ειρηνική διαμαρτυρία στήριξης στις Φυλακές-Δίπλα στην διευθύντρια οι κρατούμενοι

Στην επιστολή σημειώνουν, πως, «θεωρούμε την υπόθεση αυτή σαν μια πολύ σοβαρή υπόθεση διαπλοκής και διαφθοράς, εφόσον ανώτατο στέλεχος της Αστυνομίας παρουσιάζεται να χρησιμοποιεί παράνομα και αθέμιτα μέσα για να προκαλέσει ηθική και επαγγελματική ζημιά στις πελάτιδες μας, επιχειρώντας να εισβάλει στην προσωπική τους ζωή με τη βοήθεια κατάδικου βαρυποινίτη».

«Πιστεύουμε», συνεχίζει η επιστολή, «ότι το εν λόγω στέλεχος της αστυνομικής δύναμης, έχει διαπράξει σωρεία ποινικών αδικημάτων και πειθαρχικών αδικημάτων, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν άμεσα από ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή ή ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές και όχι από οποιοδήποτε πρόσωπο το οποίο άμεσα ή έμμεσα έχει ή είχε καθ’οιονδήποτε τρόπο σχέση με το αστυνομικό σώμα«.

«Η υπόθεση είναι κατά την άποψη μας εξόχως σοβαρή καθότι το υπό αναφορά πρόσωπο, το οποίο υπηρετεί σε ανώτατη θέση και ηγείται μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης υπηρεσίας εντεταλμένης με το καθήκον της αυστηρής τήρησης του Νόμου, φαίνεται να έχει ενεργήσει παράνομα και αντίθετα με κάθε έννοια ηθικής», προσθέτουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ευθείες βολές κρατουμένων-«Σκευωρία καιροσκόπων, τα ονόματα τους θα δουν το φως»

«Ταυτόχρονα με τη διερεύνηση της υπόθεσης και ενόσω η έρευνα συνεχίζεται, το εν λόγο πρόσωπο θα πρέπει να απέχει τον καθηκόντων του και να τεθεί αμέσως σε διαθεσιμότητα. Είναι αδιανόητο να εξετάζεται εναντίον του η διάπραξη σοβαρότατων πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων και το πρόσωπο αυτό να συνεχίζει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του», καταλήγει η επιστολή των δικηγόρων.

Την επιστολή υπογράφουν ο Τζόν Τριανταφυλλίδης και ο Πάμπος Ιωαννίδης, με τις πληροφορίες μας να αναφέρουν πως πλέον, οι δικηγόροι αναμένουν τα επόμενα βήματα της Νομικής Υπηρεσίας, ενώ πληροφορίες μας υποδεικνύουν ότι κατατέθηκε μέρος του μαρτυρικού υλικού, αφού υπάρχουν κι άλλα στοιχεία τα οποία θα κατατεθούν στην ολότητά τους, ενώπιον των ανεξάρτητων ανακριτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας