Έστειλε μηνύματα με πολλούς αποδέκτες η Αριστοτέλους-Κατήγγειλε και περιμένει

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες, έστειλε η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από το προσωπικό των φυλακών, τους κρατούμενους και πρώην κρατούμενους και τις οικογένειες τους, το πρωί. Η Άννα Αριστοτέλους, χαρακτήρισε μονόδρομο την απόφαση για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός, τον οποίο κατήγγειλε ότι επικοινωνούσε με βαρυποινίτη, με στόχο να «κάψει» την ίδια και τη διεύθυνση του Τμήματος.    

Μετά τη θερμή υποδοχή που έτυχε, η Άννα Αριστοτέλους εισήλθε εντός του χώρου των Φυλακών όπου προέβη σε δηλώσεις προς τα μέσα. «Να πω ότι οι δικηγόροι μου υπέβαλαν δια χειρός στο ΓΕ τις καταγγελίες συνοδευόμενες με όλα τα σχετικά έγγραφα, όσον αφορά τις ενέργειες ανώτερου αξιωματικού, που είχαν σκοπό να με πλήξουν και οι οποίες, όπως πιστεύουμε, συνιστούν κατάφορη πράξη διαφθοράς, ειδικότερα όταν γίνονται από μέλος της Αστυνομίας», ανέφερε η κα. Αριστοτέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η διαμαρτυρία κρατουμένων και προσωπικού στις Κεντρικές-Συγκινήθηκε η διευθύντρια

Την ίδια ώρα εξέφρασε την εμπιστοσύνη της προς τον Γενικός Εισαγγελέα, σημειώνοντας πως, «αναμένουμε τον διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, ο οποίος θα διερευνήσει με αντικειμενικότητα και εις βάθος τη συγκεκριμένη υπόθεση. Οι ενέργειες που έχουμε καταγγείλει είναι πολύ σοβαρές, όπως έχει επισημανθεί και από θεσμικούς και άλλους αξιωματούχους και ως πολίτης, όπως και ο κάθε πολίτης έχει την απαίτηση της πλήρης διερεύνησής τους, κατά τρόπο που να διασφαλίζεται η αποτροπή οποιωνδήποτε τυχόν παρεμβάσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ευθείες βολές κρατουμένων-«Σκευωρία καιροσκόπων, τα ονόματα τους θα δουν το φως»

«Παράλληλα», είπε, «θεωρούμε ότι ο ανώτερος αξιωματικός πρέπει να τεθεί άμεσα σε διαθεσιμότητα, καθότι η συνέχιση της παραμονής του στην Αστυνομία, δυνατό να επηρεάσει την έρευνα. Είναι μονόδρομος το γεγονός ότι η σοβαρότητα της υπόθεσης, η δυνατότητα παρέμβασης της διαδικασίας των ερευνών και με βάση το γράμμα του νόμου, θεωρούμε ότι πρέπει να τεθεί άμεσα σε διαθεσιμότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα χέρια της Εισαγγελίας η καταγγελία της Αριστοτέλους, δόθηκαν στοιχεία

Ερωτηθείσα εάν θα υποβάλει παραίτηση εάν ο εν λόγω αξιωματικός δεν τεθεί σε διαθεσιμότητα, απάντησε πως αυτό θα κριθεί από την εξέλιξη της υπόθεσης. «Μιλούμε για ανώτερο αξιωματικό, ο οποίος δεν διστάζει να αξιοποιήσει τις εξουσίες και τα καθήκοντά του, καταχρώμενος τις εξουσίες του και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει οποιαδήποτε ανάλογη ενέργεια κατά τη διάρκεια των ερευνών».

Σε ερώτηση εάν κατείχε τα στοιχεία για τέσσερις εβδομάδες, υπέδειξε πως, «δεν είναι μία απλή υπόθεση, είναι τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς και σίγουρα δεν είναι κάτι, που υποβάλλεται άμεσα καταγγελία. Δόθηκαν τα στοιχεία στους δικηγόρους μας, βρίσκονταν υπό μελέτη και τον κατάλληλο χρόνο έγινε η καταγγελία. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σημασία έχει ότι η καταγγελία έγινε, πρόκειται για ένα σκάνδαλο διαφθοράς και δεν είναι μία απλή υπόθεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα αποκαλυπτικά sms δείχνουν γενική σκευωρία-Βλέπουν πάνω από 20 αδικήματα οι δικηγόροι

Νωρίτερα, μιλώντας στους παρευρισκόμενους, η Άννα Αριστοτέλους χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα, ως την πιο συγκινητική στη ζωή της. «Μετά δυσκολίας μπορώ να εκφραστώ. Όλη αυτή η στήριξη που έχω και από άτομα που έχουν αποφυλακιστεί και από το προσωπικό είναι συγκινητική. Το θάρρος για να βγεις μπροστά και να μιλήσεις δεν έρχεται από μέσα σου αλλά από τα άτομα που βρίσκονται γύρω σου. Όλα αυτά που πετύχαμε όλοι μαζί με κάνουν περήφανη και εμένα προσωπικά με έχουν κάνει καλύτερο άνθρωπο», είπε η Άννα Αριστοτέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν είπε έστω μια φράση κλισέ ο Αρχηγός... Έστω ένα μήνυμα κατά της διαφθοράς

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον