Τη βιαιότητα της σύγκρουσης κατέδειξαν οι νεκροτομές των δύο μοτοσικλετιστών

Tα ακριβή αίτια θανάτου του 23χρονου Βίκτωρα Κουρουφέξη και του 68χρονου Χριστάκη Κολοκασίδη, που σκοτώθηκαν σε θανατηφόρο δυστύχημα, που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, κατέδειξε η νεκροτομή επί της σορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα συγκλονιστικά λόγια του άτυχου Βίκτωρα μία μέρα πριν τον θάνατο του-«Να έρχεστε στον τάφο μου…»

Από τη νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Ορθόδοξος Ορθοδόξου, διαφάνηκε ότι τόσο ο θάνατος του 23χρονου Βίκτωρα όσο και του 68χρονου Χριστάκη επήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και ζημιές σε ζωτικά όργανα. 

Την ίδια ώρα, οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους, για να εξακριβώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το διπλό θανατηφόρο δυστύχημα, που έκοψε το νήμα της ζωής των δύο μοτοσικλετιστών.

Οι δύο άτυχοι μοτοσικλετιστές συγκρούστηκαν στη λεωφόρο Ηρώων, στην περιοχή του Τύμβου Μακεδονίτισσας και αμέσως στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, καθώς και ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τα δύο πρόσωπα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλλες δυο ζωές χάθηκαν στην άσφαλτο-Νεκροί οι μοτοσικλετιστές που συγκρούστηκαν

Όπως φαίνεται μέσα από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, μοτοσικλέτα η οποία κινείτο στη λεωφόρο Ηρώων στη Μακεδονίτισσα, με κατεύθυνση από τον κυκλικό κόμβο Κολοκασίδη προς την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα η οποία ερχόταν εξ’ αντιθέτου, παρά την οδό Ελευσίνος, η οποία είναι δεξιά πάροδος. 

Στη σκηνή εντοπίστηκε ένα κράνος, ωστόσο οι Αρχές διερευνούν κατά πόσον κάποιος από τους δύο φορούσε ή όχι το κράνος του. 

Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι ο 23χρονος μια ημέρα πριν από τον θάνατο του, ανέβασε φωτογραφία της μοτοσικλέτας του, συνοδευόμενη από λόγια προς τους φίλους του για τη μέρα του θανάτου του.​​

​Συγκεκριμένα, o άτυχος Βίκτωρας έγραψε «αν πεθάνω μια ημέρα πάνω στο τιμόνι, να φοράτε άσπρα και να βαράτε κόφτες. Να έρχεστε στο τάφο μου και να λέτε τα νέα σας. Να βγαίνετε να διασκεδάζεται και να χαμογελάτε συνέχεια σαν να και είμαι και εγώ εκεί. Να θυμάστε όσα περάσαμε και να χαμογελάτε». 

Η κηδεία του 23χρονου, θα τελεστεί το ερχόμενο Σάββατο από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Μάρκου Αρχαγγέλου, στις 10:30 π.μ. Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια στον Ναό, από τις 9:30 μέχρι τις 10:30 π.μ. Σημειώνεται ότι η ταφή θα γίνει στο νέο κοιμητήριο Έγκωμης στην Μακεδονίτισσα

Αντί στεφάνων η οικογένεια επιθυμεί να γίνουν εισφορές για τις άπορες οικογένειες της ενορίας του Αποστόλου Μάρκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη λόγω των αυξημένων θανατηφόρων ο Καρούσος-«Έχουμε ευθύνη ως κράτος»

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Καρούσος

Στο μεταξύ, μετά τα τέσσερα θανατηφόρα δυστυχήματα, με πέντε νεκρούς, τις τελευταίες μέρες, ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη, την ερχόμενη Δευτέρα, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, αρμόδιων Υπηρεσιών/Τμημάτων, της Αστυνομίας και κοινωνικών εταίρων.   

 Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, «έχουμε ευθύνη ως κράτος και ως κοινωνία να λάβουμε δραστικά μέτρα για να προστατεύσουμε όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου, ώστε να μην χαθούν άλλες ζωές άδικα στην άσφαλτο». Από πλευράς τους, πρόσθεσε, το Υπουργείο Μεταφορών και το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας προωθούν σειρά δράσεων, όπως σχέδιο κινήτρων για αγορά προστατευτικού εξοπλισμού, νομοθετικές τροποποιήσεις του περί Άδειας Οδήγησης Νόμου και του νομοθετικού πακέτου για τη ρύθμιση της διακίνησης των Συσκευών Προσωπικής Κινητικότητας (τύπου scooter) με τροποποιήσεις στον περί Ρύθμισης της Διακίνησης Ποδηλάτων και άλλων Συσκευών Προσωπικής Κινητικότητας (Τροποιητικό) Νόμο του 2021, καθώς και εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, βελτιώσεις στις υποδομές του οδικού δικτύου, κοκ.

Ο κ. Υπουργός απευθύνει έκκληση προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων για συζήτηση και ψήφιση των προτεινόμενων τροποποιήσεων στον περί Άδειας Οδήγησης Νόμο και τον περί Ρύθμισης της Διακίνησης Ποδηλάτων και άλλων Συσκευών Προσωπικής Κινητικότητας (Τροποιητικό) Νόμο του 2021, το συντομότερο δυνατό. Η ψήφιση των νομοθετικών αλλαγών θα διασφαλίσει επιπλέον ασφαλιστικές δικλείδες για μεγαλύτερη προστασία των χρηστών του οδικού δικτύου και μείωση των οδικών συγκρούσεων και των θανατηφόρων ατυχημάτων, σημειώνει ο κ. Καρούσος.

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα
Πιθανόν ανήλικης η σορός που εντοπίστηκε στη Σωτήρα-Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις
Χείμαρρος κατά Παπαθεοδώρου ο Λοϊζίδης-«Να μας πει ο Αρχηγός αν μιλά με μάρτυρες κατηγορίας»
Κλειστό τμήμα του δρόμου Ανθούπολης-Παλαιχωρίου λόγω της απόπειρας φόνου
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)
Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό
Απόπειρα φόνου εναντίον γνωστού προσώπου στη Λακατάμια
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας