Τετάρτη 28 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για να δουν εάν επηρεάστηκε το έδαφος από τη φωτιά στο Μαρί

  13/06/2022 15:01
Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για να δουν εάν επηρεάστηκε το έδαφος από τη φωτιά στο Μαρί

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για να δουν εάν επηρεάστηκε το έδαφος από τη φωτιά στο Μαρί

  13/06/2022 15:01

Οι άνεμοι μετέφεραν το νέφος που δημιουργήθηκε από την καύση των ελαστικών στην πυρκαγιά στο Μαρί ψηλά, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύει άμεσα η ανθρώπινη υγεία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Κλέλεια Βασιλείου, προσθέτοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν και θα συνεχίσουν να κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους για να δούμε τον βαθμό επηρεασμού στο έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξαλλοι οι κάτοικοι Βασιλικού-«Μεγάλη αδιαφορία του κράτους, δεν ανταποκρίθηκε κανείς»

"Πρέπει να εξεταστούν τα στοιχεία για να πούμε τι επηρεάστηκε ακριβώς και πώς", σημείωσε, αναφέροντας ότι η καύση ελαστικών είναι κάτι το οποίο απεύχεται όποιος ασχολείται με περιβαλλοντικά θέματα και είναι ό,τι χειρότερο για τη φύση.

"Ήταν ευτύχημα το πόσο άμεση ήταν η κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών: Υπουργείο Εσωτερικών, Πολιτική Άμυνα, Μετεωρολογία, Τμήμα Περιβάλλοντος, ήταν όλοι επί τόπου", σημείωσε.

Η κα. Βασιλείου ανέφερε ότι υπάρχει σε εξέλιξη ένας μηχανισμός, ο οποίος βελτιώνεται συνέχεια μέσα από τις προκλήσεις που είχαμε τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά την πρόληψη των περιβαλλοντικών κινδύνων. Παρατηρούνται κάποιες ελλείψεις, οι οποίες έχουν διοικητικό χαρακτήρα, και μπαίνουν σε διαδικασία διόρθωσης.

"Ήμουν σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες και γνώριζα ότι οι εκτιμήσεις των δεδομένων δεν δημιουργούσαν ανησυχία άμεσου επηρεασμού της ανθρώπινης υγείας. Ως εκ τούτου, εικάζω ότι η ενεργοποίηση του μηχανισμού απομάκρυνσης ή ενημέρωσης, τη δεδομένη στιγμή θα προκαλούσε αχρείαστο πανικό", σημείωσε.

Χωρίς να αναφέρεται στη συγκεκριμένη πυρκαγιά, η Επίτροπος τόνισε ότι σε περίπτωση που δούμε μαύρο καπνό τον αποφεύγουμε. "Όταν βλέπουμε μαύρο καπνό, κλείνουμε τα κλιματιστικά, δεν τον αναπνέουμε, το αποφεύγουμε πάση θυσία. Αυτό πρέπει να ξέρει ο κόσμος", είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραμένουν στο Μαρί δυνάμεις πυρόσβεσης-Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι

Σε ερώτηση αν μένει μέρες στην ατμόσφαιρα, η Επίτροπος απάντησε ότι αυτό εξαρτάται κατά περίπτωση από τις καιρικές συνθήκες, το ύψος των ανέμων, και το κατά πόσον βρέχει ή όχι.

Κάποια από τα σωματίδια που μπορεί να έχουν κατέβει στο έδαφος, θα εξεταστούν με αναλύσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες κατά τις επόμενες μέρες, είπε η Επίτροπος, για να δώσουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, για το αν έχει επηρεαστεί η γη και πού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας