Στο εδώλιο για πρώτη φορά ο Γιαννάκη με… κουτσουρεμένο κατηγορητήριο

Με... κουτσουρεμένο το κατηγορητήριο οδηγείται για πρώτη φορά ενώπιον Δικαστηρίου ο τέως Επίτροπος Εθελοντισμού, Γιάννης Γιαννάκης, ο οποίος αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμέτωπος που με κατηγορίες που αφορούν πλαστογραφία, αναφορικά με το πτυχίο του από τις ΗΠΑ αλλά και το απολυτήριο λυκείου του, κάτι που ανακάλυψε ο Γενικός Ελεγκτής, στέλνοντας την υπόθεση στην Αστυνομία. 

Ακριβώς 365 μέρες μετά, οπότε το σκάνδαλο είδε το φως της δημοσιότητας και η Αστυνομία άρχισε έρευνες, η Νομική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως η υπόθεση καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για εκδίκαση, η οποία αρχίζει σήμερα το πρωί, όπου αναμένεται να απαγγελθούν οι κατηγορίες στον κατηγορούμενο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από eighteen τελικά... οκτώ οι κατηγορίες στο Γιαννάκη-«Κουρεύτηκαν» τα χρήματα

Ο τέως Επίτροπος, αντιμετώπιζε αρχικά δεκαοκτώ κατηγορίες, μεταξύ των οποίων πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και της εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, ενώ αντιμετώπιζε αδίκημα που αφορούσαν τα χρήματα που λάμβανε από του στον Οργανισμό Νεολαίας, τα οποία υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο, η Νομική Υπηρεσία, αφού εξέτασε τον φάκελο της υπόθεσης, απεφάνθη όπως ο κ. Γιαννάκη οδηγηθεί στο εδώλιο αντιμέτωπος με οκτώ κατηγορίες, τέσσερις για πλαστογραφία και τέσσερις για κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, οι οποίες αφορούν το πλαστό πτυχίο, το απολυτήριο Λυκείου και μια συστατική επιστολή, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες αφαιρέθηκαν από το κατηγορητήριο. Μεταξύ αυτών, και η κατηγορία που αφορά τα χρήματα που έλαβε από τον Οργανισμό Νεολαίας, αφού κρίθηκε πως επρόκειτο για δεδουλευμένα του κατηγορούμενου. 

Η υπόθεση, Θα εκδικαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και δεν αναμένεται να παραπεμφθεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου, με νομικούς να εξηγούν πως αυτό έχει τη σημασία του, αφού το Επαρχιακό δεν μπορεί να επιβάλει ποινή πέραν των πέντε ετών.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σεβασμός στα δεδουλευμένα του Γιαννάκη; Σεβασμός στη νοημοσύνη μας....

Η διαγραφή κατηγοριών και οι αναφορές περί δεδουλευμένων του Γιαννάκη, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και έφεραν έντονες επικρίσεις, με τον Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος ήταν αυτός που κατήγγειλε στην Αστυνομία τον πρώην Επίτροπο, δείχνοντας τους οφθαλμοφανής βαθμούς στα σχετικά έγγραφα, να παίρνει θέση και να δείχνει το δρόμο προς αστικές αγωγές. Όπως είχε αναφέρει, η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν έχει αρμοδιότητα σε σχέση με τον χειρισμό της ποινικής δίωξης κατά του τέως Επιτρόπου Εθελοντισμού, ωστόσο υπέδειξε πως «έχουμε όμως εξουσία ελέγχου, και θα την ασκήσουμε, ως προς τον χειρισμό ενδεχόμενων αστικών απαιτήσεων του Οργανισμού Νεολαίας (ως εργοδότη) εναντίον του τέως Επιτρόπου».

Την ίδια ώρα, η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου αποφάσισε όπως εγγράψει το θέμα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, ώστε να τύχουν ενημέρωσης, αλλά και να ασκήσουν τον κοινοβουλευτικό τους έλεγχο.

Όπως ανέφερε η κα. Χαραλαμπίδου, «μετά από κωλυσιεργία ενός έτους, επιτέλους καταχωρίστηκε η υπόθεση στο Δικαστήριο. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Θα αναμένουμε να δούμε αν ο τέως Επίτροπος έχει τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης ως προς τις κατηγορίες που του διατυπώθηκαν και ως προς τη σοβαρότητα που η κατηγορούσα αρχή θα προσδώσει σε αυτές ζητώντας εκδίκαση της υπόθεσης από το αρμόδιο Κακουργιοδικείο. Η Ελεγκτική Υπηρεσία ανέδειξε ακόμη μία πτυχή και αυτήν θα ζητήσω να συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου όπου θα εγγράψω το θέμα: Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, που είναι ο εργοδότης του τέως Επιτρόπου Εθελοντισμού, οφείλει να στραφεί εναντίον του με αστικές αγωγές και να απαιτήσει επιστροφή όλων των χρημάτων που έλαβε το πρόσωπο αυτό ισχυριζόμενο ότι ήταν πολιτικός μηχανικός ενώ δεν ήταν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δείχνει αστικές αγωγές για δεδουλευμένα Γιαννάκη ο Ελεγκτής-Στη Βουλή το θέμα

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου