Χειροπέδες σε 22χρονη για τον ξυλοδαρμό νοσηλεύτριας-Καταζητούνται άλλες δύο

Υπό κράτηση τέθηκε 22χρονη για διερευνώμενη υπόθεση μέθης, πρόκλησης ανησυχίας στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου, δημόσια εξύβριση, επίθεση εναντίον αστυνομικού, επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης σε νοσηλεύτρια, καθώς και απόδραση από νόμιμη κράτηση, ενώ για την υπόθεση αναζητούνται άλλες δύο γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πήγαν μεθυσμένοι στις Πρώτες Βοήθειες και ξυλοφόρτωσαν νοσηλεύτρια

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου τρεις γυναίκες από τη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίες φέρονται να βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, ενώ οι τρεις βρίσκονταν στον Θάλαμο των Πρώτων Βοηθειών φέρονται να προκάλεσαν ανησυχία και να φώναζαν, ύβριζαν, προκαλώντας ανησυχία, ενώ ακολούθως φέρονται να επιτέθηκαν σε νοσηλεύτρια και να της προκάλεσαν κάκωση στο κεφάλι.

«Άμεσα επενέβη ο επί καθήκοντι αστυνομικός και τις πληροφόρησε ότι είναι υπό σύλληψη», δήλωσε ο κ. Νικολάου, προσθέτοντας ότι διέφυγαν από το Νοσοκομείο. Εναντίον τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης βάσει του οποίου συνελήφθη η μία εκ των τριών, ηλικίας 22 ετών. Οι άλλες δύο γυναίκες καταζητούνται.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.

Επικοινωνία Αρχηγού-Χατζηπαντέλα 

Επικοινωνία με τον Αρχηγό Aστυνομίας είχε ο υπουργός Υγείας, αναφορικά με το περιστατικό ξυλοδαρμού νοσηλεύτριας στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου από άτομα σε κατάσταση μέθης που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 5 Ιουνίου, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα επικοινώνησε άμεσα με τον Αρχηγό Αστυνομίας για διερεύνηση του περιστατικού.

Ο κ. Χατζηπαντέλα μίλησε επίσης με τον Πρόεδρο του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. κ. Πρόδρομο Αργυρίδη, ενώ έχει ήδη επικοινωνήσει με την νοσηλεύτρια που έπεσε θύμα βίας και της ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, υπογραμμίζοντας ότι το Υπουργείο Υγείας θα βρίσκεται στο πλευρό της.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως τέτοιες ενέργειες και οποιεσδήποτε πράξεις βίας εναντίον επαγγελματιών υγείας εν ώρα καθήκοντος καταδικάζονται απερίφραστα. Τα θέματα ασφάλειας και προστασίας της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού των νοσηλευτηρίων θα συζητηθούν σε αυριανή σύσκεψη με τον ΟΚΥπΥ και τις συντεχνίες των νοσηλευτών.

Καταγγελία για το ξυλοδαρμό

Ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., με ανακοίνωσή του, καταδικάζει απερίφραστα τον "ξυλοδαρμό νοσηλεύτριας στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, από άτομα που βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης", το βράδυ της Κυριακής.

"Για ακόμη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων θλιβερών γεγονότων όπου συνάδελφοι κατά την ώρα εκτέλεσης των καθηκόντων τους δέχονται βίαιη συμπεριφορά και ξυλοδαρμό από ασθενείς", αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Ο Κλάδος αναφέρει ότι για άλλη μια φορά «διαπιστώνεται η αδυναμία της πολιτείας να προστατέψει τους επαγγελματίες υγείας, γι’ αυτό καλούμε εκ νέου τόσο την πολιτεία όσο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού και τη διασφάλιση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας των Νοσοκομείων -ΤΑΕΠ", σημειώνει.  

Προσθέτει ότι θεωρούν δεδομένο ότι  οι αστυνομικές αρχές θα δράσουν άμεσα και οι δράστες θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, ενώ αναφέρουν ότι θα θέσουν θέμα στο Υπουργείο Υγείας και στους συναρμόδιους φορείς (Ο.Κ.Υπ.Υ. και Υπηρεσία Ασθενοφόρων) κατά πόσο θα πρέπει άτομα σε κατάσταση μέθης να μεταφέρονται στα ΤΑΕΠ.

"Τέλος εκφράζουμε την συμπαράσταση μας και ευχόμαστε στη συνάδελφο ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει γερή και δυνατή πίσω στα καθήκοντα της", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

«Θέλουμε μία ζωή απαλλαγμένη από τον φόβο της αστυνομικής βίας»-Ειρηνική διαμαρτυρία μεταναστών
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου