Πληροφορία για αγνοούμενο μετανάστη στη θάλασσα-Σε συναγερμό η Λιμενική

Σε συναγερμό τέθηκε η Λιμενική Αστυνομία, τα ξημερώματα, μετά από πληροφορία, ότι πρόσωπο που επέβαινε σε πλοιάριο με μετανάστες, έπεσε στη θάλασσα και αγνοείται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 3:30, η Λιμενική έλαβε πληροφορία ότι σκάφος έπλεε ανοιχτά της Λάρας και αμέσως άκατος της Λιμενικής μετέβη στο σημείο για έρευνες, χωρίς να εντοπίσει οτιδήποτε.

Γύρω στις 5:30, πολίτης κάλεσε την Αστυνομία και ενημέρωσε ότι πάνω από σαράντα άτομα κινούνται πεζοί από τη Λάρα προς την Πέγεια. Αμέσως, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στο χώρο, όπου εντόπισαν 44 πρόσωπα. Από την προκαταρκτική καταμέτρηση προκύπτει ότι πρόκειται για 44 μετανάστες αραβικής καταγωγής, εκ των οποίων 2 γυναίκες, 4 παιδιά και 38 άνδρες, συμπλήρωσε.

Τα μέλη της Αστυνομίας, ενημερώθηκαν ότι μαζί τους βρισκόταν άλλο ένα πρόσωπο, το οποίο έπεσε στη θάλασσα και αγνοείται.Στη θαλάσσια περιοχή που υπέδειξαν οι μετανάστες, διενεργούνται έρευνες από την Αστυνομία, για εντοπισμό του προσώπου, ο οποίος φέρεται να είναι από τη Συρία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, δύο εκ των μεταναστών, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πάφου, καθώς φέρεται να παρουσίασαν δύσπνοια και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. 

Η Αστυνομία, είπε ο κ. Νικολάου, εξετάζει διακίνηση παράτυπων μεταναστών. Αυτή την στιγμή γίνεται επιτόπια η καταγραφή τους, ανακρίνονται για εντοπισμό του διακινητή αλλά και για να διαπιστωθεί εάν κάποιοι εξ αυτών που αποβιβάστηκαν από το πλοιάριο είχαν συμμετοχή στην διακίνηση, πρόσθεσε. Ακολούθως, είπε ότι θα μεταφερθούν στον Χώρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα», στην Κοκκινοτριμιθιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές