Πληροφορία για αγνοούμενο μετανάστη στη θάλασσα-Σε συναγερμό η Λιμενική

Σε συναγερμό τέθηκε η Λιμενική Αστυνομία, τα ξημερώματα, μετά από πληροφορία, ότι πρόσωπο που επέβαινε σε πλοιάριο με μετανάστες, έπεσε στη θάλασσα και αγνοείται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 3:30, η Λιμενική έλαβε πληροφορία ότι σκάφος έπλεε ανοιχτά της Λάρας και αμέσως άκατος της Λιμενικής μετέβη στο σημείο για έρευνες, χωρίς να εντοπίσει οτιδήποτε.

Γύρω στις 5:30, πολίτης κάλεσε την Αστυνομία και ενημέρωσε ότι πάνω από σαράντα άτομα κινούνται πεζοί από τη Λάρα προς την Πέγεια. Αμέσως, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στο χώρο, όπου εντόπισαν 44 πρόσωπα. Από την προκαταρκτική καταμέτρηση προκύπτει ότι πρόκειται για 44 μετανάστες αραβικής καταγωγής, εκ των οποίων 2 γυναίκες, 4 παιδιά και 38 άνδρες, συμπλήρωσε.

Τα μέλη της Αστυνομίας, ενημερώθηκαν ότι μαζί τους βρισκόταν άλλο ένα πρόσωπο, το οποίο έπεσε στη θάλασσα και αγνοείται.Στη θαλάσσια περιοχή που υπέδειξαν οι μετανάστες, διενεργούνται έρευνες από την Αστυνομία, για εντοπισμό του προσώπου, ο οποίος φέρεται να είναι από τη Συρία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, δύο εκ των μεταναστών, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πάφου, καθώς φέρεται να παρουσίασαν δύσπνοια και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. 

Η Αστυνομία, είπε ο κ. Νικολάου, εξετάζει διακίνηση παράτυπων μεταναστών. Αυτή την στιγμή γίνεται επιτόπια η καταγραφή τους, ανακρίνονται για εντοπισμό του διακινητή αλλά και για να διαπιστωθεί εάν κάποιοι εξ αυτών που αποβιβάστηκαν από το πλοιάριο είχαν συμμετοχή στην διακίνηση, πρόσθεσε. Ακολούθως, είπε ότι θα μεταφερθούν στον Χώρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα», στην Κοκκινοτριμιθιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ