Στο κάδρο των πλαστών του Γιαννάκη και συστατική επιστολή για πρόσληψη

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση πλαστογραφίας, του τέως Επιτρόπου Εθελοντισμού, Γιαννάκη Γιαννάκη, ο οποίος πέραν των κατηγοριών για πλαστογραφία του απολυτηρίου και του πτυχίου του, φέρεται να προέβη και σε πλαστογραφία συστατικής επιστολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επαρχιακό ή Κακουργιοδικείο η δίκη Γιαννάκη; Το πρώτο crash test η 9η Ιουνίου

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο του Γιαννάκη Γιαννάκη, που έχει καταχωρηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, εναντίον του τέως Επιτρόπου, υπάρχει κατηγορία που αφορά συστατική επιστολή, την οποία είχε επισυνάψει από εταιρεία, όπου εργαζόταν, πριν αναλάβει τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου. Από τις έρευνες των Αρχών, διαπιστώθηκε ότι η επιστολή δεν είχε ετοιμαστεί από την συγκεκριμένη εταιρεία.

Στο κατηγορητήριο υπάρχουν οκτώ κατηγορίες, τέσσερις εκ των οποίων αφορούν πλαστογραφία και άλλες τέσσερις για κυκλοφορία πλαστού εγγράφου.

Σημειώνεται ότι μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών, παρατηρήθηκε καθυστέρηση από τις Αρχές, οι οποίες δέχθηκαν επικρίσεις για την στάση τους, ωστόσο όπως είχαν αναφέρει πολλές φορές, ανέμεναν την απάντηση των ΗΠΑ αναφορικά με το πτυχίο του κ. Γιαννάκη. Απάντηση η οποία δεν ήρθε γραπτώς παρά μόνο προφορικώς, εντούτοις τελικά αποφασίστηκε όπως κατηγορηθεί γραπτώς, με το ερώτημα γιατί δεν ακολουθήθηκε νωρίτερα αυτή η πρακτική, να αιωρείται. 

Κληθείς να σχολιάσει στο κρατικό ραδιόφωνο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, ανέφερε πως «δεν είναι κάτι νεότερο. Διαπιστώθηκε ένας αριθμός αδικημάτων, για τα οποία προχωρήσαμε στο κατηγορητήριο. Δεν μπορώ να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες. Στις 9 Ιουνίου θα αρχίσει η διαδικασία».

Σημειώνεται πάντως, ότι από τη καταχώρηση της υπόθεσης μέχρι την ετυμηγορία, υπάρχει δρόμος, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που πολύκροτες υποθέσεις κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος, για διάφορους λόγους.

Στις 9 Ιουνίου, οπότε και ο τέως Επίτροπος θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, θα ξεκαθαρίσει κατά κάποιο τρόπο το σκηνικό, αφού θα απαγγελθούν οι κατηγορίες και θα διαφανεί ποιες τελικά είναι αυτές. Δηλαδή, εάν θα κατηγορηθεί μόνο για τα αδικήματα της πλαστογραφίας ή και για την απόσπαση χρημάτων από το κράτος, με ψευδείς παραστάσεις.  

Παράλληλα, καθοριστικής σημασίας κρίνεται εάν η Κατηγορούσα Αρχή θα ζητήσει την παραπομπή της υπόθεσης στο Κακουργιοδικείο ή αν τελικά θα εκδικαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου. Κάτι που θεωρείται σημαντικό, αφού το Επαρχιακό Δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ποινή σε ένα κατηγορούμενο μέχρι πέντε έτη, σε αντίθεση με το Κακουργιοδικείο που έχει εξουσία να επιβάλει περισσότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά από 365 μέρες, στο εδώλιο ο Γιαννάκη για την πλαστογραφία απολυτηρίου του

Υπενθυμίζεται πως τον Γιαννάκη Γιαννάκη «έκαψε» ο Γενικός Ελεγκτής, ο οποίος κατήγγειλε στην Αστυνομία τον πρώην Επίτροπο, πως δεν κατέχει πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών, παραθέτοντας μάλιστα το αυθεντικό απολυτήριο, συγκρίνοντάς το με το πλαστό, με τη διαφορά στους βαθμούς να είναι οφθαλμοφανής. Μάλιστα, ο γενικός βαθμός του απολυτηρίου είναι τροποποιημένος με το χέρι, αριθμητικά και ολογράφως και δεν συνάδει με τον πραγματικό γενικό βαθμό.

Για παράδειγμα στα μαθήματα των Νέων Ελληνικών, Φυσική και Αγγλικά, ενώ ολογράφως οι βαθμοί που αναγράφονται είναι «Thirteen» και αριθμητικά οι αριθμοί από 13 έχουν αλλοιωθεί και έγιναν 19 και στα τρία μαθήματα. Επίσης στα μαθηματικά το 10 έγινε 17 και στα γαλλικά το 11 έγινε 19. Από τους δώδεκα βαθμούς φαίνεται να αλλοιώθηκαν οι οκτώ.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η άλυτη εξίσωση, η γυναίκα του Καίσαρα και το... 2+2=8

Δειτε Επισης

Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος