Παρακολούθησε μέρος της άσκησης «Αγαπήνωρ 2022» ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ

Μέρος της διεθνούς στρατιωτικής άσκησης «Αγαπήνωρ 2022» που είναι σε εξέλιξη από την περασμένη Κυριακή και ολοκληρώνεται στις 2 Ιουνίου, σε έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων Κύπρου και Ισραήλ και με την συμμετοχή του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, παρακολούθησε ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, τον Ισραηλινό ΥΠΑΜ υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Πάφου, εκ μέρους του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ανδρέας Λουκά και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.

Σε δήλωσή του εκ μέρους του ΥΠΑΜ μετά την παρακολούθηση με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ της τελικής φάσης της Διεθνούς Διακλαδικής Τακτικής Άσκησης ευρείας κλίμακας, «Αγαπήνωρ 2022», ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας Ανδρέας Λουκά είπε ότι οι προπαρασκευαστικές εργασίες της άσκησης λαμβάνουν χώρα εδώ και έξι μήνες στην Κύπρο αλλά και στο Ισραήλ, σε στενό συντονισμό των επιτελείων του ΓΕΕΦ με τις ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις με μυστικότητα και κάτω από υψηλά μέτρα προστασίας.

«Μέσα από την διοργάνωση ασκήσεων τέτοιας κλίμακας, επιτυγχάνεται η ενδυνάμωση των σχέσεων και η αναβάθμιση των κοινών δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο χωρών καθώς επίσης η πρακτική εξάσκηση των Μονάδων και τμημάτων της Εθνικής Φρουράς», υπογράμμισε.

Τόνισε ότι η Κύπρος τα τελευταία χρόνια κατάφερε να μετατραπεί σε πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, μέσα από ένα δίκτυο μηχανισμών διμερών-τριμερών και άλλων πολυμερών συνεργασιών οι οποίες εδράζονται στο σεβασμό του Διεθνούς δικαίου.

Πρόσθεσε πως σε αυτό το πλαίσιο διοργανώθηκε στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Άσκηση «Αγαπήνωρ 2022» από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς και τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις με την συμμετοχή του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και με την συνδρομή άλλων κρατικών υπηρεσιών και φορέων προς τις οποίες το Υπουργείο εκφράζει τις ευχαριστίες του.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για την επιτυχή διεξαγωγή της άσκησης και θα ήθελα να μεταφέρω τα συγχαρητήρια του Υπουργού καθώς επίσης και τα δικά μου, σε όλους τους συμμετέχοντες», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε εξέλιξη η άσκηση «ΑΓΑΠΗΝΩΡ 2022» με Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»