Κύμα αγάπης από φίλους και συγγενείς για το συζυγοκτόνο της Πάφου-Έλαβε δεκάδες κάρτες

Στις φυλακές γιόρτασε τα γενέθλιά του ο 75χρονος David Hunter, ο οποίος σκότωσε τη γυναίκα του, τον περασμένο Δεκέμβριο, στην Τρεμιθούσα της Πάφου, με τους φίλους και τους πρώην συναδέλφους του, να διοργανώνουν μία προσπάθεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να μαζέψουν κάρτες με ευχές και να τις στείλουν στην Κύπρο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα βρετανικού ΜΜΕ, δεκάδες κάρτες με ευχές για τα γενέθλιά του 75χρονου στάλθηκαν στις Φυλακές, όπου κρατείται ο Hunter. Ο πρώην μεταλλωρύχος αναμένεται να παρουσιαστεί εκ νέου, ενώπιον Δικαστηρίου τον ερχόμενο μήνα, για την εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας της συζύγου του. Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο ίδιος και ο δικηγόρος του ισχυρίζονται ότι η γυναίκα του, του ζήτησε να την βοηθήσει να πεθάνει, αφού ο πόνος του καρκίνου ήταν αβάστακτος.  

Ο Hunter είχε γενέθλια, χθες Δευτέρα, 30 Μαΐου, κλείνοντας τα 75 του χρόνια και φίλοι και παλιοί συνάδελφοί του, από το Northumberland, όπου ζούσε παλιά το ζευγάρι, του έστειλαν ευχητήριες κάρτες στις Φυλακές. Η προσπάθεια διοργανώθηκε από άλλο μεταλλωρύχο, Barry Kent, από το Lynemouth.

Όπως ανέφερε στο βρετανικό μέσο «είναι τα 75α γενέθλιά του και δεν είναι και τόσο καλά στην υγεία του. Πιστεύω ότι θα τον εμψυχώσει. Δεν είναι το καλύτερο μέρος να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου. Ελπίζω ότι θα τον βοηθήσει.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να αρχίσει στις 16 Ιουνίου, μετά την αναβολή που έλαβε τον περασμένο Απρίλιο. Ο Barry ταξίδεψε στην Κύπρο για να τον επισκεφτεί στις Κεντρικές Φυλακές, ενώ όπως προστίθεται στο δημοσίευμα, βοηθά και την κόρη του ζεύγους, Lesley Hunter στον έρανο που διεξάγει, για να καλύψει τα έξοδα της νομικής διαδικασίας, για τον πατέρα της. Μάλιστα, πρόσφατα διοργάνωσε και ένα έρανο, το Ellington Welfare Club στο Northumberland.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως στο πλευρό του 75χρονου βρίσκονται κι άλλοι μεταλλωρύχοι. Ο Alan White ανέφερε πως «όλοι νοιαζόμαστε για τους άλλους και προσέχουμε τους άλλους. Ξέρεις ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι οι κακοί και ο Davey είναι ένας αρκετά καλός άνθρωπος».

Η κόρη του ζευγαριού, που ζει στο Norwich, κατάφερε να μαζέψει 16,000 λίρες, από τις 30,000 που χρειάζεται για να καλύψει τα έξοδα του πατέρα της. Όπως ανέφερε, δεν θα κατάφερνε να περάσει αυτούς τους μήνες, χωρίς την στήριξη των φίλων και συναδέλφων της.

«Όταν έγινε, ένιωθα αρκετή μοναξιά, όση δεν ένοιωσα ποτέ στη ζωή μου και σκεφτόμουν πως θα έπρεπε να το περάσω μόνη μου όλο αυτό. Οι άνθρωποι στο Northumberland, ακόμη κι αν πέρασε αρκετός καιρός που ζούσαμε εκεί, μας έχουν αγκαλιάσει και μας περικύκλωσαν με ένα μεγάλο κύμα αγάπης».

Ο Hunter εκπροσωπείται από τον οργανισμό Justice Aboard. Ο δικηγόρος του, Michael Polak είχε ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα να μειώσει τις κατηγορίες εναντίον του σε υποβοήθηση αυτοκτονίας, όμως το αίτημά του απορρίφθηκε. Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται και δηλώσεις του δικηγόρου, ο οποίος ανέφερε πως «είναι δύσκολο να αντιληφθούμε πώς η δίωξη του David Hunter θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον, δεδομένης και της ηλικίας του, αλλά και των περιστάσεων της υπόθεσης. Παρά το γεγονός ότι ο David είναι απογοητευμένος που δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα τα αιτήματά μας για τις κατηγορίες, είναι έτοιμος και αποφασισμένος να απαντήσει στις κατηγορίες του φόνου».

Καταλήγοντας, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η δική του Hunter θα ξεκινήσει στις 16 Ιουνίου, στην Πάφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Ψάχνει τα ίχνη 18χρονου που εξαφανίστηκε στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Οι πληροφοριοδότες πίσω από τις συλλήψεις για εμπρησμούς, τα στοιχεία ενώπιον των Αρχών και το modus operandi
Ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων σε 43χρονο που τον έπιασαν με κοκαΐνη οι Αρχές
Έδειξε τα κενά σε πρόνοιες για την προστασία των παιδιών ο ΣΠΑΒΟ-Έδωσε χρονοδιάγραμμα η Επ. Νομικών
Ένας τραυματίας από την κατάρρευση οροφής κτηρίου στη Λεμεσό-Ζημιές σε όχημα
Περιφέρονταν ύποπτα σε συγκρότημα κατοικιών και τους τσάκωσαν οι Αρχές-Χειροπέδες σε επτά
Καταγγέλλουν μαζική δηλητηρίαση ζώων στο Μαρώνι οι Οικολόγοι-Βολές σε Αστυνομία (pics)
Αποκαλύψεων συνέχεια για τα σχολεία-Καθημερινότητα τα ναρκωτικά, σεξουαλική βία και σε Δημοτικά
Κατεπείγουσα Επιστολή Ισότητας προς Χαρτσιώτη για τον αριθμό αστυνομικών πρώτης γραμμής