Διάσωση 25χρονης από τις θαλασσινές σπηλιές στην Αγία Νάπα-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Στη διάσωση 25χρονης Γαλλίδας υπηκόου, από τις θαλασσινές σπηλιές στην Αγία Νάπα, προχώρησαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ και της Λιμενικής Αστυνομίας, που τραυματίστηκε μετά από πτώση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας, γύρω στις 13:35, το Σάββατο, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία που αφορούσε άτομο σε κίνδυνο, στην τοποθεσία Θαλασσινές Σπηλιές (Παλάθκια),στο Κάβο Γκρέκο.

Το ΚΣΕΔ, κινητοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σταθμού Αμμοχώστου, την ΕΜΑΚ, ταχύπλοο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Στην 25χρονη γυναίκα-από την Γαλλία- που είχε τραυματιστεί λόγω της πτώσης, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, σταθεροποιήθηκε σε φορείο και ανελκύστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ακολούθως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η 25χρονη, παραδόθηκε σε ασθενοφόρο, το οποίο αφού παρείχε προνοσοκομειακή φροντίδα, την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, το ΚΣΕΔ, μέσω της ανακοίνωσής του, υπενθυμίζει στο κοινό ότι, σύμφωνα με απόφαση των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών, η προσέγγιση και οι βουτιές στο σημείο των θαλασσινών σπηλιών στο Κάβο Γκρέκο απαγορεύονται αυστηρά, καθότι σύμφωνα με επιθεώρηση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, το έδαφος έχει κριθεί ως επικίνδυνο λόγω αυξημένης διάβρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό