Τετάρτη 5 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Περιόρισαν την φωτιά στα κατεχόμενα-Ζημιές σε τρία σπίτια

  27/05/2022 20:39
Περιόρισαν την φωτιά στα κατεχόμενα-Ζημιές σε τρία σπίτια

Περιόρισαν την φωτιά στα κατεχόμενα-Ζημιές σε τρία σπίτια

  27/05/2022 20:39

Υπό έλεγχο έχει τεθεί σε μεγάλο βαθμό η πυρκαγιά που ξέσπασε στα κατεχόμενα Πάναγρα το μεσημέρι, ανακοίνωσε η «αστυνομία» και ο «διευθυντής» της «πυροσβεστικής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένας τραυματίας από την πυρκαγιά στα κατεχόμενα-Καταστράφηκαν σπίτια

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο «διευθυντής» της «πυροσβεστικής», Ραμαντάν Γκιούρπιναρ ανέφερε στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» ότι οι προσπάθειες από αέρος και από την ξηρά βοήθησαν στο να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο σε μεγάλο βαθμό το απόγευμα. Οι προσπάθειες πλήρους κατάσβεσης, πρόσθεσε, συνεχίζονται και γι’ αυτό τα ελικόπτερα εξακολουθούν να ρίχνουν νερό. Προσπαθούν επίσης να ελέγξουν τυχόν εστίες αναζωπύρωσης. 

4229157389810726 image

Παρόμοια ήταν και η ανακοίνωση της «αστυνομίας» επί του θέματος.  Η «αστυνομία» ανακοίνωσε επίσης ότι ένα άτομο έχασε την ισορροπία του, έπεσε και τραυματίστηκε από σιδερένιο μαχαίρι στο στομάχι του και η θεραπεία του συνεχίζεται. Ανέφερε επίσης ότι στο κατεχόμενο Διόριος, 3 σπίτια υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά.

Η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί μετέδωσε ότι ο «υπουργός γεωργίας» μίλησε με τον ιδιοκτήτη ενός σπιτιού που κάηκε, χωρίς να αναφέρει την περιοχή. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δήλωσε στον Ντουρσούν Ογούζ: «Λυπάμαι πάρα πολύ. Λυπάμαι αυτά τα δέντρα που κάηκαν». 

4229157447062359 image

Ο «διευθυντής» της «πυροσβεστικής ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, από τη φωτιά υπέστησαν ζημιές περίπου χίλια στρέμματα ξερά χόρτα, θαμνώδεις και δασικές εκτάσεις.

Σημειώνεται ότι βοήθεια στα κατεχόμενα ήταν έτοιμη να δώσει και η Κυπριακή Δημοκρατία, αν χρειαζόταν, ωστόσο δεν έλαβε οποιοδήποτε αίτημα από τις κατοχικές αρχές. 

4229157523189871 image

Σε δηλώσεις του  προσερχόμενος στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αμερίκου Αργυρίου, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για την πυρκαγιά στον Κορμακίτη είπε ότι «έχουμε διαμηνύσει ότι είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε την οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί, γιατί η πατρίδα μας είναι μία, η Κύπρος, και συνεπώς ανεξαρτήτως του καθεστώτος που σήμερα βιώνει, της κατοχής δηλαδή, δεν παύει να είναι ένα κομμάτι που το πονούμε και θέλουμε οπωσδήποτε να προστατευτεί». 

4229157592141429 image

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκκενώνονται σπίτια κοντά στον Κορμακίτη, καταφθάνουν τρία ελικόπτερα πυρόσβεσης

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας