Περιόρισαν την φωτιά στα κατεχόμενα-Ζημιές σε τρία σπίτια

Υπό έλεγχο έχει τεθεί σε μεγάλο βαθμό η πυρκαγιά που ξέσπασε στα κατεχόμενα Πάναγρα το μεσημέρι, ανακοίνωσε η «αστυνομία» και ο «διευθυντής» της «πυροσβεστικής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένας τραυματίας από την πυρκαγιά στα κατεχόμενα-Καταστράφηκαν σπίτια

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο «διευθυντής» της «πυροσβεστικής», Ραμαντάν Γκιούρπιναρ ανέφερε στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» ότι οι προσπάθειες από αέρος και από την ξηρά βοήθησαν στο να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο σε μεγάλο βαθμό το απόγευμα. Οι προσπάθειες πλήρους κατάσβεσης, πρόσθεσε, συνεχίζονται και γι’ αυτό τα ελικόπτερα εξακολουθούν να ρίχνουν νερό. Προσπαθούν επίσης να ελέγξουν τυχόν εστίες αναζωπύρωσης. 

Παρόμοια ήταν και η ανακοίνωση της «αστυνομίας» επί του θέματος.  Η «αστυνομία» ανακοίνωσε επίσης ότι ένα άτομο έχασε την ισορροπία του, έπεσε και τραυματίστηκε από σιδερένιο μαχαίρι στο στομάχι του και η θεραπεία του συνεχίζεται. Ανέφερε επίσης ότι στο κατεχόμενο Διόριος, 3 σπίτια υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά.

Η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί μετέδωσε ότι ο «υπουργός γεωργίας» μίλησε με τον ιδιοκτήτη ενός σπιτιού που κάηκε, χωρίς να αναφέρει την περιοχή. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δήλωσε στον Ντουρσούν Ογούζ: «Λυπάμαι πάρα πολύ. Λυπάμαι αυτά τα δέντρα που κάηκαν». 

Ο «διευθυντής» της «πυροσβεστικής ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, από τη φωτιά υπέστησαν ζημιές περίπου χίλια στρέμματα ξερά χόρτα, θαμνώδεις και δασικές εκτάσεις.

Σημειώνεται ότι βοήθεια στα κατεχόμενα ήταν έτοιμη να δώσει και η Κυπριακή Δημοκρατία, αν χρειαζόταν, ωστόσο δεν έλαβε οποιοδήποτε αίτημα από τις κατοχικές αρχές. 

Σε δηλώσεις του  προσερχόμενος στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αμερίκου Αργυρίου, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για την πυρκαγιά στον Κορμακίτη είπε ότι «έχουμε διαμηνύσει ότι είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε την οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί, γιατί η πατρίδα μας είναι μία, η Κύπρος, και συνεπώς ανεξαρτήτως του καθεστώτος που σήμερα βιώνει, της κατοχής δηλαδή, δεν παύει να είναι ένα κομμάτι που το πονούμε και θέλουμε οπωσδήποτε να προστατευτεί». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκκενώνονται σπίτια κοντά στον Κορμακίτη, καταφθάνουν τρία ελικόπτερα πυρόσβεσης

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό