Τον πυροβόλησε δις και προσπάθησε να επαναγεμίσει ο πατέρας-Οικονομικές διαφορές

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας που συνεδρίασε στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης εξέδωσε σήμερα Παρασκευή, διάταγμα κράτησης 8 ημερών εναντίον άνδρα ηλικίας 69 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνελήφθη ο πατέρας που πυροβόλησε τον γιό-Τον αφόπλισε το δεύτερο παιδί

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χρήστος Ανδρέου, εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, «γύρω στις 19.30 χθες, άνδρας ηλικίας 69 ετών, που διαμένει σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας, είχε μεταβεί στον Αστυνομικό Σταθμό Κοφίνου και ανέφερε ότι 15 λεπτά προηγουμένως, ενώ βρισκόταν στην οικία του, φαίνεται να πυροβόλησε τον 45χρονο γιο του μετά από λογομαχία που είχαν». 

Πρόσθεσε ότι μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, του Αστυνομικού Σταθμού Κοφίνου και από άλλες Υπηρεσίες της Αστυνομίας «μετέβησαν στη σκηνή και από έρευνες και εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι ενώ ο 69χρονος βρισκόταν στην αυλή της οικίας του, φαίνεται να πυροβόλησε δύο φορές τον 45χρονο γιο του με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο δεξί του χέρι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυροβόλησε τον ένα του γιο, τον κτύπησε με φτυάρι ο δεύτερος-Το χρονικό της απόπειρας φόνου

Στη συνέχεια «φαίνεται ότι, ενώ κρατούσε το κυνηγετικό όπλο και προσπαθούσε να επαναγεμίσει, ο δεύτερος γιος του ηλικίας 43 ετών, φέρεται να επιτέθηκε στον πατέρα με σκοπό να τον αφοπλίσει, κάτι που επιτεύχθηκε. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς ως εκτός κινδύνου».

Σημείωσε ακόμα πως «ο 69χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας αφού φέρει ορισμένα τραύματα στο κεφάλι». Έτυχε περίθαλψης και συνεχίζει να κρατείται στο Νοσοκομείο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χρήστου είπε πως «εναντίον του 69χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα και συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ σήμερα η Αστυνομία προχώρησε στη διαδικασία προσωποκράτησης του που διεξήχθη στο Νοσοκομείο Λάρνακας. Το Δικαστήριο εξέδωσε εναντίον του υπόπτου διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες και εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχή και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πατέρας πήγε στην Αστυνομία και είπε πως πυροβόλησε στο κεφάλι τον γιο του

Σε άλλη ερώτηση ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας απάντησε ότι «από πληροφορίες που συνέλεξε η Αστυνομία φαίνεται ότι υπήρξαν κάποιες οικογενειακές διαφορές μεταξύ του πατέρα και του γιου, υπήρξε έντονη λογομαχία μεταξύ τους και ένταση» που οδήγησε στο συμβάν.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

 

Δειτε Επισης

Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες