Στις 2 Ιουνίου η ποινή στον 45χρονο για υπόθεση διαρρήξεων στην Ορόκλινη

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας αναμένεται να επιβάλει στις 2 Ιουνίου ποινή, σε άνδρα ηλικίας 45 ετών ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε κατηγορίες που αφορούν διαρρήξεις και κλοπές από δύο κατοικίες στη τουριστική περιοχή της Ορόκλινης, κλοπής αυτοκινήτου στην Πέγεια, παράνομη κατοχή περιουσίας, εγκατάλειψη σκηνή τροχαίας σύγκρουσης και άλλα τροχαία αδικήματα.  

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας «ο 45χρονος παρουσιάστηκε την Πέμπτη 19 Μάϊου, ενώπιον του Δικαστηρίου όπου και φέρεται να παραδέχθηκε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται».

«Το Δικαστήριο διέταξε όπως ο 45χρονος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 24 Μαΐου, ημερομηνία που έχει οριστεί για ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινής», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης «στις 10 Μαΐου, πολίτης αναγνώρισε τον 45χρονο από φωτογραφία του που είχε δοθεί στην δημοσιότητα και ενημέρωσε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί σε περιοχή της Λάρνακας. Εναντίον του υπόπτου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα και συνελήφθη».

Ο κ. Χατζηγιασεμή πρόσθεσε ότι «ο ύποπτος φέρεται στις 7 Μαΐου, να οδηγούσε αυτοκίνητο σε δρόμο στη Λάρνακα, όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με άλλο διερχόμενο όχημα και ακολούθως εγκατέλειψε τη σκηνή. Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο που φέρεται να οδηγούσε ο ύποπτος, είχε κλαπεί στις 5 Μαΐου, ενώ βρισκόταν σταθμευμένο σε περιοχή στην Πάφο».

Η Αστυνομία εντόπισε «μέσα στο αυτοκίνητο διάφορα οικοδομικά εργαλεία, μερικά από τα οποία έχει διαπιστωθεί ότι ανήκουν στον ιδιοκτήτη του οχήματος, ενώ για τα υπόλοιπα εργαλεία διεξάγονται έρευνες για να διαφανεί κατά πόσον αποτελούν προϊόν κλοπής, αφού ομοιάζουν με εργαλεία που κλάπηκαν από οικία στη Λάρνακα, μετά από διάρρηξη της κατοικίας».

Σήμερα Τρίτη 24 Μαϊου ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου το οποίο όρισε την Πέμπτη 2 Ιουνίου ως ημερομηνία για επιβολή ποινής, ενώ μέχρι τότε διέταξε όπως ο 45χρονος παραμείνει υπό κράτηση.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού-Στη μάχη και εναέριο μέσο
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
LIVE: Έστειλε μήνυμα για δημοσκοπήσεις ο Καρογιάν-«Άλλη η βούληση των επιστημονικών μετρήσεων, άλλη η βούληση του λαού»
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας