Κυριακή 25 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Συνελήφθη ένα πρόσωπο για την επεισοδιακή διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό

  19/05/2022 06:58
Συνελήφθη ένα πρόσωπο για την επεισοδιακή διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό

Συνελήφθη ένα πρόσωπο για την επεισοδιακή διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό

  19/05/2022 06:58

Στη σύλληψη ενός προσώπου ηλικίας 42 ετών, σε σχέση με την επεισοδιακή διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, από τους αιγοπροβατοτρόφοι, οι οποίοι ζήτησαν την άμεση εφαρμογή του προτύπου του χαλλουμιού το οποίο εγκρίθηκε από την ΕΕ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 42χρονος συνελήφθη χθες βράδυ και αφού καταηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος. Την ίδια ώρα εκκρεμούν άλλα δύο εντάλματα σύλληψης για τα παρατράγουδα, με βυτιοφόρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο όπου έχυσαν γάλα στους δρόμους και έριξαν μπάλες σανού μπροστά από την είσοδο, στις οποίες έβαλαν φωτιά. 

4221754799952843 image

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά την ένταση έξω από το Προεδρικό συνάντησαν τον Καδή οι αιγοπροβατοτρόφοι

Μάλιστα, κάποια στιγμή επιχείρησαν επίσης να σπάσουν την πύλη του Προεδρικού και να εισέλθουν σε αυτό, ωστόσο αστυνομική δύναμη τους απέτρεψε. Υπενθυμίζεται ότι, για να κατασβεστεί η φωτιά κλήθηκε στο σημείο η Πυροσβεστική Υπηρεσία.  

4221754728195603 image

Μετά το τέλος της διαμαρτυρίας στο Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι μεταφέρθηκαν στα φώτα του «Καλησπέρα» και στη συνέχεια στο Υπουργείο Γεωργίας, όπου αντιπροσωπεία τους συνομίλησε με τον αρμόδιο υπουργό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BΙΝΤΕΟ: Ασταμάτητοι οι αιγοπροβατοτρόφοι, κατευθύνονται στον κόμβο της Ριζοελιάς

Μετά τη συνάντηση ο Κώστας Καδής εξήλθε από το Υπουργείο και συνομίλησε με τους αιγοπροβατοτρόφους, ενημερώνοντας τους για τα όσα συζήτησε με την αντιπροσωπεία τους και δήλωσε ότι «στην αγορά του χαλουμιού δεν λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός», ενώ υποσχέθηκε επιπρόσθετη στήριξη αν χρειαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά τα παρατράγουδα στο Προεδρικό, υποσχέθηκε επιπρόσθετη στήριξη ο Καδής

«Το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι κατανοώ πλήρως τις σημερινές εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες. Δεν συμφωνώ με τον τρόπο που εκδηλώθηκαν έξω από το Προεδρικό. Ωστόσο, θεωρώ ότι είναι δικαιολογημένες. Το είπα και χθες στη Βουλή, διότι υπάρχει πρόβλημα από το γεγονός ότι δίνετε παραπάνω για την παραγωγή του γάλακτος σας από εκείνα που σας πληρώνουν», είπε ο κ. Καδής. 

4221766518544111 image

Όπως σημείωσε, «θέλω να σας πω ότι δεν έμεινε ενέργεια που δεν έγινε από αυτό το Υπουργείο και από εμένα προσωπικά για το θέμα του χαλουμιού».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας