Παρατράγουδα έξω από το Προεδρικό-Έχυσαν γάλατα, άναψαν φωτιές σε μπάλες σανού

Παρατράγουδα εξελίχθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των αιγοπροβατοτρόφων για το χαλλούμι και την ποσόστωση του γάλακτος, στη βάση του ΠΟΠ, όπως καθορίζεται από τη νομοθεσία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξω από το Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι-Διαμαρτύρονται για το χαλλούμι

Οι αιγοπροβατοτρόφοι μετέβησαν έξω από το Προεδρικό με πομπή οχημάτων και φορτηγών, κουβαλώντας ακόμα και μπάλες σανού και δοχεία με γάλατα. Αμέσως μετά την άφιξή τους, έχυσαν τόνους γάλατα στο δρόμο έξω από την είσοδο του Μεγάρου, ενώ στη συνέχεια κατέβασαν τις μπάλες σανού από τα φορτηγά και τους έθεσαν φωτιά.

Μάλιστα, κάποιοι απειλούσαν να ρίξουν την πύλη του Προεδρικού με τα οχήματά τους, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων αποτράπηκαν τα χειρότερα.

Κάποιοι θεωρούν ότι σωστά έπραξαν, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι η κίνηση αυτή θα έχει αρνητική κατάληξη και δεν θα εισακουστούν τα αιτήματα τούς.

 

 

 

Ακολούθως, στο σημείο μετέβησαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία κατέσβεσαν την πυρκαγιά.

Σε δηλώσεις του, ο κτηνοτρόφος Δημήτρης Ιωάννου ανέφερε πως «διαμαρτυρόμαστε για την αισχροκέδρεια, το εμπόριο που μας καταστρέφει. Θέλουμε να δούμε μια άσπρη μέρα. Θέλουμε στο ΠΟΠ του χαλουμιού να το γάλα μας να είναι στο 51%. Όχι η Κυβέρνηση να μας εκμεταλλεύεται. Όλα είναι εναντίον μας. Θέλουμε μια οργάνωση δυνατή, να κερδίσουμε το 51% στο γάλα που να μας αξίζει. Αυτά που δίνουμε για το κόστος παραγωγής, δεν κερδίζουμε τίποτα».

Υποσχέθηκε οικονομική ένεση η Κυβέρνηση

Περίπου δύο ώρες μετά την έναρξη της διαμαρτυρίας, ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ, βγήκε από το Προεδρικό και ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει οικονομική ένεση στους αιγοπροβατοτρόφους.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ιωσήφ, ανέφερε πως «θα δοθούν μέχρι τέλος του μήνα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, ενώ δόθηκε εντολή από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στον υπουργό Γεωργίας, Κώστα Καδή να μεταβεί στις Βρυξέλλες σε συμβούλιο υπουργών για να ζητήσει επιπλέον βοήθεια.

«Για το θέμα του χαλλουμιού είναι στη Ν.Υ. και αναμένουμε γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα. Η Κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό σας και έδειξε πολλές φορές ότι στηρίζει τον πρωτογενή τομέα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η Κυβέρνηση έδωσε πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ».

Στη συνέχεια οι αιγοπροβατοτρόφοι αποχώρησαν από το Προεδρικό και κατευθύνονται προς τα φώτα του Καλησπέρα για να διαμαρτυρτηθούν στο συγκεκριμένο σημείο.

 

  

  

  

  

 

 

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ