Αναπάντητα ερωτήματα για τo θάνατο της Νάταλις-Κατέθεσαν κληρωτός και δόκιμος

Με ταχύτατους ρυθμούς τρέχουν οι έρευνες των Αρχών, για το θάνατο της 27χρονης ΣΥΟΠ, Νάταλις Νεοφύτου, που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο στρατόπεδο του Κόρνου, την περασμένη Πέμπτη και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Οι Αρχές, άρχισαν να λαμβάνουν καταθέσεις από πρόσωπα που ήταν παρόντα κατά τη διάρκεια του τραγικού περιστατικού, μεταξύ των οποίων ο κληρωτός στρατιώτης που φέρεται να οδηγούσε το όχημα, αλλά και ο δόκιμος αξιωματικός που φέρεται να ήταν συνοδηγός.

Τα δύο πρόσωπα κατέθεσαν τις δικές τους θέσεις ως προς τα γεγονότα που οδήγησαν στην τραγωδία, οι οποίες αξιολογούνται και δεν αποκλείεται σε περίπτωση που χρειαστεί, να κληθούν ξανά ενώπιον των Αρχών, εάν και εφόσον χρειαστεί οποιεσδήποτε διευκρινίσεις, είτε ο Γενικός Επιθεωρητής του Στρατού που διεξάγει την έρευνα για την Εθνική Φρουρά, είτε η Αστυνομία για την παράλληλη έρευνα που διεξάγουν ανακριτές της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπήκε στον στρατό πριν έξι μήνες η άτυχη Νάταλι-Τι δείχνουν οι πρώτες έρευνες

Βάσει των στοιχείων που έχουν μέχρι στιγμής ενώπιόν τους οι Αρχές, η τραγωδία σημειώθηκε στα πλαίσια στρατιωτικής άσκησης την Πέμπτη 12 Μαΐου, την ώρα που η 27χρονη Νάταλι επέβαινε στο πίσω μέρος οχήματος, τύπου τζιπ, το οποίο κάτω από συνθήκες που διερευνώνται ανατράπηκε, με αποτέλεσμα η άτυχη ΣΥΟΠ να εκτιναχθεί στο έδαφος και να καταπλακωθεί από το όχημα.

Στο όχημα επέβαιναν επίσης, ο δόκιμος έφεδρος αξιωματικός, ο οποίος με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, φαίνεται να ήταν ο συνοδηγός και ο κληρωτός οπλίτης, ο οποίος φαίνεται να ήταν ο οδηγός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έδωσε απαντήσεις η νεκροτομή για την 27χρονη Νάταλι-Τρέχει διπλή έρευνα

Από το ατύχημα, η 27χρονη τραυματίστηκε κρίσιμα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλές κακώσεις στο σώμα της, ενώ υπέστη σε δύο περιπτώσεις υπέστη επεισόδιο ανακοπής και τελικά κατέληξε.

Το άλλο δεδομένο που έχουν ενώπιον τους οι Αρχές, είναι τα ευρήματα της νεκροτομής επί της σορού της 27χρονης, που διενεργήθηκε από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο θάνατος της επήλθε από  πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων λόγω οδικού τροχαίου δυστυχήματος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπέκυψε μετά από δεύτερη ανακοπή η Νάταλι-«Οι κακώσεις ήταν ασύμβατες με τη ζωή» 

Ψάχνουν τυχόν κενά, αναπάντητα ερωτήματα

Μιλώντας στον REPORTER, αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Άμυνας, ανέφερε ότι οι ερευνώντες λειτουργοί εντοπίζουν ότι κάτι δεν πήγε καλά και φθάσαμε στην τραγωδία, ωστόσο αυτά αναμένεται να απαντηθούν με την ολοκλήρωση των ερευνών.

Πάντως, το μήνυμα που στέλνει το Υπουργείο είναι ότι χάθηκε μια ζωή και εάν ευθύνεται κάποιος για την τραγωδία να είναι σίγουρη η κοινή γνώμη ότι θα λογοδοτήσει.

Τα ερωτήματα που βασανίζουν τις Αρχές, όπως ανέφερε άλλη αρμόδια πηγή είναι αρκετά, μεταξύ των οποίων ο λόγος που βρίσκονταν τρία πρόσωπα στο όχημα, αλλά γιατί κάποιο από αυτά, δηλαδή, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής η 27χρονη, καθόταν στο πίσω μέρος του οχήματος Σε αυτά τα ερωτήματα, απαντήσεις θα δώσουν οι έρευνες που διεξάγονται, από τις καταθέσεις που λαμβάνονται.

Η διερεύνηση, φαίνεται πάντως ότι δεν θα μακροημερεύσει, καθότι οι Αρχές εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι πιθανότατα να ολοκληρωθεί ακόμα και εντός της εβδομάδας, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία που θα προκύψουν.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη 27χρονη είχε καταταγεί στο στράτευμα την 1 Δεκεμβρίου 2021, με την 11η και τελευταία σειρά ΣΥΟΠ και ακολουθούσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Ως ΣΥΟΠ υπηρετούσε στον στρατό και ο αδελφός της 27χρονης, ωστόσο σε άλλο στρατόπεδο. 

 

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου