Δεν κάνουν πίσω οι 46 για τα ψυχομετρικά-Ζητούν παρέμβαση Προέδρου της Δημοκρατίας

Έτοιμοι να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα είναι τα 46 πρόσωπα που ενώ πέτυχαν στην προηγούμενη διαδικασία, η οποία ακυρώθηκε με απόφαση Διοικητικού Δικαστηρίου, έμειναν εκτός, καθώς απέτυχαν στις νέες εξετάσεις της Αστυνομίας. Αυτή τη φορά θα βρεθούν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου που έχουν εκδώσει οι 46, την ερχόμενη Τρίτη, 17 Μαΐου, στις 10:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως τονίζεται στο δελτίο τύπου, οι διαμαρτυρόμενοι αντιδρούν εντονότατα γιατί στην περίπτωσή τους έχει παραβιαστεί κατάφορα η συνταγματική αρχή της ισότητας που διασφαλίζει το άρθρο 28.1 του Συντάγματος και η οποία επιβάλλει στην διοίκηση την ίση ή ομοιόμορφη μεταχείριση όλων των πολιτών που τελούν κάτω από τις ίδιες ή παρόμοιες συνθήκες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστολή σε Αρχηγό για ψυχομετρικά-Ζητούν επανεξέταση οι υποψήφιοι

Ειδικότερα, επισημαίνεται, υπήρξαν δύο παράλληλες διαδικασίες πλήρωσης κενών θέσεων στην Αστυνομία.

«Εις μεν την πρώτη διαδικασία πλήρωσης κενών θέσεων στην Αστυνομία, είχε αποφασιστεί ο διορισμός 100 αστυνομικών, απόφαση η οποία στην συνέχεια ακυρώθηκε με απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, ημερ. 3.11.2021 γιατί κρίθηκε ότι οι διενεργηθείσες ψυχομετρικές εξετάσεις από ιδιωτική εταιρεία ήταν παράνομες. Ακολούθως, η Επιτροπή Ψυχομετρικών Εξετάσεων κατά την επανεξέταση, υπέβαλε όλους τους υποψηφίους μόνο στις ψυχομετρικές διαδικασίες προσωπικότητας (+που τις περνούν πάτα όλοι οι υποψήφιοι) παρόλο που είχε αποφασιστεί αρχικά να τους υποβάλει και στις δύο ψυχομετρικές εξετάσεις, δηλαδή, γνωστικών ικανοτήτων και προσωπικότητας».

Ενώ στη δεύτερη διαδικασία πλήρωσης κενών θέσεων στην Αστυνομία, συνεχίζεται στο δελτίο τύπου, που αφορά τους επηρεαζόμενους, οι υποψήφιοι υποβλήθηκαν και αυτοί σε ψυχομετρικές εξετάσεις από την ίδια ιδιωτική εταιρεία. «Στη συνέχεια, συνέπεια της ακυρωτικής απόφασης στην πρώτη διαδικασία, ανακλήθηκαν οι εν λόγω ψυχομετρικές εξετάσεις. Ακολούθως η Επιτροπή Ψυχομετρικών Εξετάσεων κατά την επανεξέταση δεν μεταχειρίστηκε τους υποψηφίους στα πλαίσια της άνω πρώτης διαδικασίας δηλαδή δεν τους υπέβαλε μόνο στις ψυχομετρικές δοκιμασίες γνωστικών ικανοτήτων και προσωπικότητας. Με αποτέλεσμα, 46 υποψήφιοι που πέρασαν με επιτυχία την πρώτη εξέταση των ψυχομετρικών εξετάσεων, να κοπούν στην δεύτερη εξέταση των εν λόγων εξετάσεων και να τεθούν εκτός της όλης διαδικασίας πλήρωσης κενών θέσεων στην Αστυνομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γεφύρι της Άρτας οι ψυχομετρικές-«Κόστισαν πάνω από 500.000, πληρώνει ο πολίτης»

Πρόσθετα, οι διαμαρτυρόμενοι έχουν την ισχυρή θέση ότι οι διενεργηθείσες ψυχομετρικές εξετάσεις είναι πλήρως αναξιόπιστες, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, καθότι δεν είναι λογικό οι 46 επηρεαζόμενοι να πέρασαν με επιτυχία την πρώτη εξέταση στις ψυχομετρικές εξετάσεις καταλαμβάνοντας μάλιστα τις πρώτες θέσεις κατά σειρά επιτυχίας και στη δεύτερη εξέταση στις ψυχομετρικές εξετάσεις να κόπηκα, πράγμα που σημαίνει ότι κάτι πάει λάθος με τις εν λόγω ψυχομετρικές εξετάσεις.

Οι διαμαρτυρόμενοι μέσα από την εκδήλωση διαμαρτυρίας θα καλέσουν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως παρέμβει προς τον Αρχηγό Αστυνομίας για αποκατάσταση της συνταγματικής Αρχής της Ισότητας και των αρχών της Χρηστής Διοίκησης και της Καλής Πίστης.

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν γονείς και συγγενείς των 46 επηρεαζόμενων που πέρασαν με επιτυχία την πρώτη εξέταση στις ψυχομετρικές εξετάσεις και στη συνέχεια, στη δεύτερη ψυχομετρική εξέταση κόπηκαν. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν Αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων, ευρωβουλευτές, βουλευτές και άλλα οργανωμένα σύνολα. Θα γίνουν ομιλίες και θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ψήφισμα που θα εγκρίνουν οι παρευρισκόμενοι.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξανά μπάχαλο με τα ψυχομετρικά-Κόπηκαν πρώην επιτυχόντες, ετοιμάζουν προσφυγές

Δειτε Επισης

Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν-Διαψεύδει η Τεχεράνη
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσού-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος