Στην τελευταία της κατοικία η Νάταλι-Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας οι Αρχές

Στην τελευταία της κατοικία οδηγείται το μεσημέρι, η 27χρονη Νάταλι Νεοφύτου, η οποία έχασε τη ζωή της μετά από τροχαίο, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια άσκησης της Εθνικής Φρουράς, την περασμένη Πέμπτη.

Το ύστατο χαίρε αναμένεται να πουν στην άτυχη νεαρή οικογένεια, φίλοι και γνωστοί, στις 3:00 το απόγευμα, όταν και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου και Βαρνάβα στα Κονιά.

Σε ανάρτηση, που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άτομο της οικογένειας της άτυχης 27χρονης, η οικογένεια δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν εισφορά στην εκκλησία, ώστε να γίνει αγιογραφία της Παναγείας εις μνήμη της. Η ταφή της 27χρονης θα γίνει στο κοιμητήριο των Κονιών.

Πάντως, ο υπουργός Άμυνας προώθησε αίτημα, να τελεστεί η κηδεία της 27χρονης, δημοσία δαπάνη, ως ελάχιστο φόρο τιμής, κάτι που έγινε αποδεκτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπήκε στον στρατό πριν έξι μήνες η άτυχη Νάταλι-Τι δείχνουν οι πρώτες έρευνες

Ψάχνουν τα αίτια οι Αρχές

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται δύο έρευνες που έχουν διαταχθεί, ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες, που προκάλεσαν την τραγωδία που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Κύπρο. Το Υπουργείο Άμυνας, αποφάσισε να διορίσει ερευνώντα λειτουργός, ο οποίος θα έχει την ευθύνη να εξετάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα. Παράλληλα με την έρευνα του Υπουργείου Άμυνας, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες της Αστυνομίας.

Ο Γενικός Επιθεωρητής του Στρατού είναι ο ερευνών λειτουργός που έχει διοριστεί για την υπόθεση από την Εθνική Φρουρά. Αυτό που διαφαίνεται από τις προκαταρτικές έρευνες είναι ότι κάτι δεν πήγε καλά, ωστόσο το Υπουργείο Άμυνας αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας για να εξάγει συμπεράσματα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πειρή, σε δηλώσεις του, ανέφερε πως «δεν ξέρουμε ακόμα τι έγινε και πως έγινε, αλλά αυτό θα διερευνήσουμε. Δεν συνέβη ξανά κάτι παρόμοιο, για να μπορούμε να έχουμε την εμπειρία. Η εμπειρία δείχνει ότι αν τηρούνται όλα αυτά που κάνουμε στη μηχανοδήγηση, με τις οδηγίες που υπάρχουν, δεν συνέβη ποτέ κάτι παρόμοιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διορίστηκε ερευνών λειτουργός για την τραγωδία-Το Σάββατο η κηδεία της 27χρονης

Το χρονικό της τραγωδίας

Υπενθυμίζεται ότι, το ατύχημα σημειώθηκε στα πλαίσια στρατιωτικής άσκησης, την ώρα που η 27χρονη επέβαινε στο πίσω μέρος οχήματος, τύπου τζιπ, το οποίο κάτω από συνθήκες που διερευνώνται ανατράπηκε, με αποτέλεσμα η Νάταλι Νεοφύτου να εκτιναχθεί στην άσφαλτο και να καταπλακωθεί από το όχημα.

Από το ατύχημα, η 27χρονη τραυματίστηκε κρίσιμα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλές κακώσεις στο σώμα της.

Σύμφωνα με τον δρ. Χρύσανθο Γεωργίου, που ανέλαβε την 27χρονη αμέσως μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο, «λήφθηκαν όλα τα δέοντα μέτρα για να αντιμετωπιστεί, βάσει των πρωτοκόλλων αντιμετώπισης των τραυματιών, σταθεροποιήθηκε και μεταφέρθηκε στην Εντατική Μονάδα, όπου είχαμε επεισόδιο ανακοπής».

Στη συνέχεια, η νεαρή οδηγήθηκε στο χειρουργείο, ωστόσο οι γιατροί δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν, με τον κ. Γεωργίου να αναφέρει πως «οι κακώσεις της ήταν ασύμβατες με τη ζωή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπέκυψε μετά από δεύτερη ανακοπή η Νάταλι-«Οι κακώσεις ήταν ασύμβατες με τη ζωή» 

Σημειώνεται ότι στο όχημα επέβαιναν επίσης, δόκιμος έφεδρος αξιωματικός και κληρωτός οπλίτης. Τόσο ο ένας, όσο και ο άλλος, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών και απολύθηκαν χωρίς οποιοδήποτε σοβαρό τραυματισμό. 

Η είδηση του θανάτου της άτυχης Νάταλις, σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια, τους φίλους της, αλλά και όσους την γνώριζαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 27χρονη αποφάσισε να υπηρετήσει στο στράτευμα και προσλήφθηκε με την εντέκατη σειρά κατάταξης, δηλαδή την 1η Δεκεμβρίου 2021 και υπηρετούσε στο στρατόπεδο του Κόρνου. ΣΥΟΠ, ήταν και ο αδελφός της, ωστόσο σε άλλο στρατόπεδο από αυτό που υπηρετούσε η 27χρονη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έδωσε απαντήσεις η νεκροτομή για την 27χρονη Νάταλι-Τρέχει διπλή έρευνα

Φως στα αίτια του θανάτου της νεαρής έριξε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της, που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, την Παρασκευή. Από τη νεκροτομή, διαφάνηκε πως ο θάνατος της άτυχης 27χρονης επήλθε από πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων λόγω οδικού τροχαίου δυστυχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θρήνος για τη Νάταλι… Σκοτώθηκε στο καθήκον, ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας  

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί