Υπό κράτηση μέχρι τη δίκη οι τρεις για το φόνο του Πογιατζή

Yπό κράτηση θα παραμείνουν οι τρεις κατηγορούμενοι για τον φόνο του 60χρονου Λεόντιου Πογιατζή, σε αγροτική περιοχή της Αναρίτας μέχρι τις 23 Ιουνίου που θα ξεκινήσει η διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο.

Την Τετάρτη το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου είχε παραπέμψει σε απευθείας δίκη ενώπιον του Mόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου, στις 23 Ιουνίου, τους τρεις, ηλικίας 41, 34 και 27 ετών, που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 60χρονου Λεόντιου Πογιατζή το περασμένο καλοκαίρι.

Η Κατηγορούσα Αρχή είχε ζητήσει από το Δικαστήριο όπως και οι τρεις παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, αλλά οι συνήγοροι τους έφεραν ένσταση στο αίτημα και αξίωσαν όπως αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή την απόφαση του και διέταξε όπως παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις συλληφθέντες, αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας για φόνου, φόνο εκ προμελέτης, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, παράνομης κατοχή και μεταφοράς εκρηκτικών υλών και εμπρησμού οχήματος.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των τριών μετά από μαρτυρία που εξασφάλισε από φιλικό τους πρόσωπο που φέρεται να ήταν παρών στη συζήτηση που έγινε σε ξυλόσπιτο του 34χρονου στο χωριό Κονιά.

Φέρονται να του είχαν προτείνει, σύμφωνα με την μαρτυρία του, να συμμετάσχει στη δολοφονία ή να τους προμηθεύσει με πιστόλι με χρηματικό αντίτιμο 20 χιλιάδων ευρώ. Ο μάρτυρας της Αστυνομίας ανέφερε σε κατάθεσή του ότι αποχώρησε από την συζήτηση των άλλων τριών αλλά κρυφάκουσε ότι στόχος ήταν ο 60χρονος, για να “μείνει κλειστό το στόμα του”, κατά την έκφραση ενός από τους υπόπτους.

Η σορός του 60χρονου είχε εντοπιστεί απανθρακωμένη, μέσα σε αυτοκίνητο, το οποίο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά, το πρωί της 15ης Ιουλίου 2021, στην περιοχή Αναρίτας, στην επαρχία Πάφου. Από τις εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι η φωτιά στο όχημα είχε τεθεί κακόβουλα.

Η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό, κατέδειξε ότι ο θάνατος του 60χρονου προήλθε από τραύματα στην κοιλιακή χώρα, που προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο. Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)