Παραθέτουν τους λόγους που διαφωνούν με την πρόσληψη των 300 συμβασιούχων οι αστυνομικοί

Κατά της πρόσληψης των 300 συμβασιούχων αστυνομικών, οι οποίοι θα κληθούν να στελεχώσουν την Πράσινη Γραμμή, τάχθηκε ξανά ο κλάδος Κλάδος του Αστυνομικού Σώματος Ισότητα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα κριτήρια, τα καθήκοντα και το κόστος για τους «300»-Διαφωνούν οι αστυνομικοί

Σε υπόμνημα του στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής, όπου και συζητήθηκε το πρωί της Τετάρτης το σχετικό θέμα, ο Κλάδος δίνει λεπτομέρειες αλλά και τους λόγους που διαφωνεί στην έγκριση ενός τέτοιου νομοσχεδίου.  

Αυτούσιο το υπόμνημα:

Η αντίθεση του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος – ΙΣΟΤΗΤΑ για το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο αναλύεται με σαφήνεια και λεπτομέρεια στους κάτωθι λόγους:

  1. Η Ευρώπη δεν επιθυμεί την πρόσληψη Αστυνομικών παρά μόνο την διασφάλιση των συνόρων της. Εξού και η πολιτεία μας, οφείλει την δημιουργία τμήματος επιτήρησης της νεκράς ζώνης και των χωρικών υδάτων υπό εντελώς ανεξάρτητο καθεστώς και όχι μέρος των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

  1. Η προσπάθεια μέσα από την ίδρυση νέας κατηγορίας Αστυνομικών, δεν γίνεται για την παράνομη ροή μεταναστών, αλλά προς χρήση τους από την Αστυνομία, σε όλα τα τμήματα με πρόφαση και κάλυψη του μεταναστευτικού, δημιουργώντας επαυξημένους κινδύνους για την Ασφάλεια του Κράτους. Εάν η επιθυμία της Πολιτείας είναι ειλικρινής τότε θα πρέπει να ιδρυθεί ανεξάρτητο τμήμα προς επιτέλεση του συγκεκριμένου και μοναδικού αυτού σκοπού.

 

  1.  Η επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος θα μπορούσε να επιτευχθεί μέχρι σήμερα άμεσα με πρόσληψη 150 μονίμων ειδικών Αστυφυλάκων. Είναι η θέση μας ότι η Ηγεσία της Αστυνομίας και του Υπουργείο Δικαιοσύνης, γνωρίζει εδώ και καιρό τις επιχειρησιακές ανάγκες επίλυσης του προβλήματος και δεν φρόντισε να το πράξει. Η πρόσληψη για 28 μήνες των συμβασιούχων Αστυνομικών δεν θα επιλύσει το πρόβλημα.

 

  1. Καλείστε σαν Βουλή να ψηφίσετέ την μετατροπή των Σωμάτων Ασφαλείας σε Ιδιωτική εταιρεία Ασφάλειας. Ο φορολογούμενος πολίτης πληρώνει για διασφάλιση πρόληψης  εγκληματικότητας από επαγγελματίες.

 

  1. Επικεφαλής των «συμβασιούχων» θα τεθούν Αστυνομικοί. Δηλαδή δεν μας αρκεί που δεν έχουμε μεγάλο αριθμό μελών, στα Σώματα Ασφαλείας, θα σπαταλήσουμε περί των 100 Αστυφυλάκων, Λοχίων και Αξιωματικών να «προσέχουν» τους συμβασιούχους γιατί μόνοι τους δεν θα μπορούν ούτε θα ξέρουν να αντιδράσουν!

 

  1. Στα κριτήρια πρόσληψης τους δεν αναφέρει πουθενά ψυχομετρικές εξετάσεις, από ιδιωτική εταιρεία. Προφανώς δεν μας ενδιαφέρει η ψυχιατρική τους κατάσταση, παρόλο που ενδέχεται να οπλοφορούν.

 

  1. Χωρίς πρωτόκολλα για τους ήδη υφιστάμενους Αστυνομικούς για τη Νεκρά Ζώνη, όσον αφορά τους μετανάστες και εκμεταλλευόμενοι το Ευρωπαϊκό Κονδύλι για συμβασιούχους, θα επιφορτίζονται τα Σώματα Ασφαλείας, με σωρεία νέων προβλημάτων και κινδύνων, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το μεταναστευτικό, λόγω αδυναμίας και απροθυμίας να προσλάβουμε μόνιμους Ειδικούς Αστυφύλακες. Το μεταναστευτικό δεν είναι παροδικό πρόβλημα 28 μηνών.

 

  1. Είναι με μεγάλη έκπληξη που βλέπουμε τόσο το Υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και το Αρχηγείο Αστυνομίας για θέματα που θα  ενισχύσουν τα προβλήματα των Σωμάτων Ασφαλείας να προωθούνται στην Βουλή εν μία νυχτί, ενώ για άλλους κανονισμούς που θα ανεβάσουν το επίπεδο του επαγγελματισμού αλλά και της επίλυσης προβλημάτων(π.χ. Μεταναστευτικού) για τα Σώματα Ασφαλείας, να είναι ξεχασμένα και κλειδωμένα στο συρτάρι.(ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2004 ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  Κ.Α.)!!

 

  1. Εν κατακλείδι, ενημερώνουμε τις 5 χιλιάδες Αστυνομικούς όσο και την κοινή γνώμη για τις θέσεις μας, ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ριψοκίνδυνη παγίδα των συμβασιούχων στα Σώματα Ασφαλείας. Ο καθένας αναλαμβάνει έναντι του λαού το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Η Πολιτεία, η Επιτροπή Νομικών, η Βουλή και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας. Όσον αφορά, το περιεχόμενο του Νομοσχεδίου για τους συμβασιούχους, εμπεριέχει ασάφειες και ανακρίβειες και σε περίπτωση δυστυχώς, προώθησής του, θα τοποθετηθούμε επί των λεπτομερειών του, που με βεβαιότητα δημιουργούν επιπλέον προβλήματα.

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης