Θέτει ζήτημα δίκαιης δίκης ο τέως Κιτίου-Καταγγέλλει πλημμελή διερεύνηση

Άρχισε τη Δευτέρα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση στην οποία κατηγορείται ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος, με την κατάθεση του εξεταστή της υπόθεσης. Πρόκειται για την υπόθεση άσεμνης επίθεσης κατά γυναίκας, η οποία κατά τον επίδικο χρόνο που φέρεται να διαπράχθηκε το αδίκημα ήταν ανήλικη.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι μετά την κατάθεση του εξεταστή της υπόθεσης ακολούθησε αντεξέτασή του από τον συνήγορο υπεράσπισης του ιεράρχη για θέματα τα οποία δεν διερευνήθηκαν από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δικηγόρος του τέως Μητροπολίτη Κιτίου, Μιχάλης Πικής, ανέφερε στο Δικαστήριο ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να θέσει θέμα παραβίασης του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη εντός εύλογου χρόνου, αφού, όπως υποστήριξε έχουν περάσει 41 χρόνια από την ημέρα διάπραξης του κατ’ ισχυρισμόν αδικήματος, για το οποίο κατηγορείται ο πελάτης του.

Οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ακόμα πως ο δικηγόρος του ιεράρχη ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι σημαντικοί μάρτυρες για την υπόθεση έχουν αποβιώσει, ενώ άλλη μαρτυρία έχει απωλεσθεί και υποστήριξε ότι έγινε «πλημμελής διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία».

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις 23 και 30 Μαΐου, ημερομηνίες κατά τις οποίες θα ακουστεί η μαρτυρία της παραπονούμενης και θα αντεξεταστεί από τον συνήγορο υπεράσπισης του ιεράρχη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Σεπτεμβρίου 2021, ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος δήλωσε μη παραδοχή στην κατηγορία της άσεμνης επίθεσης κατά γυναίκας, η οποία κατά τον επίδικο χρόνο που φέρεται να διαπράχθηκε το αδίκημα, δηλαδή τον Νοέμβριο του 1981, ήταν ανήλικη.

Σημειώνεται πως στις 22 Οκτωβρίου του 2021 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας-Αμμοχώστου αθώωσε τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου για υπόθεση βιασμού γυναίκας, η μαρτυρία της οποίας κρίθηκε αναξιόπιστη και απορρίφθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα