Στάση αναμονής από την οικογένεια της άτυχης Φιλιώς-Διαβουλεύσεις με Moderna

Στάση αναμονής τηρεί η οικογένεια της 33χρονης Φιλιώς Μπαλάφα Λέκκα, που έσβησε στις 8 Φεβρουαρίου, αφού αναμένει όλες τις εκθέσεις, από τις έρευνες που διεξάγονται, κατόπιν καταγγελίας για ιατρική αμέλεια, στην οποία προέβησαν, καθότι όπως υποστηρίζουν η άτυχη κοπέλα έχασε τη ζωή της λόγω εμβολιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βλέπει την οικογένεια της 33χρονης ο Χατζηπαντέλας-«Υπέφερε και δεν της άνοιγαν»

Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την οικογένεια, πριν από δύο με τρεις ημέρες παρέλαβαν ορισμένα στοιχεία, τα οποία μελετώνται σε συνεργασία με τον ιατροδικαστή της οικογένειας, Πανίκο Σταυριανό, ώστε να παρθούν αποφάσεις για τα επόμενα τους βήματα.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, αναμένει την έκθεση του ΟΚΥπΥ για την υπόθεση. Παράλληλα αρμόδια πηγή ανέφερε στον REPORTER, ότι ακόμα δεν έχουν παραχωρηθεί τα αποτελέσματα από τις ιστοπαθολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, δείγματα για τις οποίες λήφθηκαν κατά τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Αστυνομία μετά το θάνατο της 33χρονης, η άτυχη Φιλιώ είχε μεταβεί γύρω στις 8:00 το πρωί της Τρίτης, 8 Φεβρουαρίου, στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, από το σύζυγό της, με δύσπνοια και άλγος στα κάτω άκρα της.

Στη συνέχεια, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, οι επί καθήκοντι ιατροί έκριναν ότι η νεαρή έπρεπε να διασωληνωθεί. Η κατάσταση της υγείας της, είχε επιδεινωθεί, με αποτέλεσμα να καταλήξει γύρω στις 4:15 το απόγευμα, παρά τις προσπάθειες των ιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν τα αίτια θανάτου της 33χρονης Φιλιώς-Καταγγελία για ιατρική αμέλεια

Από τη νεκροτομή που είχε διενεργηθεί στη σορό της, δεν διακριβώθηκαν και λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Ακολούθως, η οικογένεια προέβη σε καταγγελία για ιατρική αμέλεια, ενώ είχε γίνει και μια συνάντηση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα με την οικογένεια του θύματος.

Μιλώντας στον REPORTER, o διευθυντής του «Temple Court», δικηγορικού γραφείου που ανέλαβε την υπόθεση εκ μέρους της οικογένειας της 33χρονης, Στέλιος Κτενάς, ανέφερε πως η οικογένεια μετά το χαμό της άτυχης Φιλιώς, «μεταφέρθηκε στην Ελλάδα γιατί έπρεπε να υπάρχουν άτομα να βοηθούν τα μωρά να πηγαίνουν σχολείο και λοιπά. Σημειώνω ότι η πρόθεση της οικογένειας ήταν να μείνει στην Κύπρο. Είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους. Ο σύζυγος της 33χρονης έχει άμεσα βοήθεια από την αδελφή του, η οποία μεγαλώνει τα παιδιά και τα παίρνει στο σχολείο».

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πήγε νοσοκομείο με δύσπνοια, έσβησε λίγες ώρες μετά 33χρονη μητέρα δύο παιδιών

Σε ανοιχτή γραμμή με την Moderna

Υποστήριξε μάλιστα πως βρίσκονται σε επαφή με την Moderna, σκεύασμα της οποίας έλαβε η 33χρονη Φιλιώ και πρόκειται να προβούν σε αγωγές κατά της εταιρείας, εκτός κι αν υπάρξει κάποιος συμβιβασμός.

Διευκρινίζοντας την θέση του, ο κ. Κτενάς, επισήμανε ότι «η εταιρεία μας ζήτησε κάποια στοιχεία, όπως για παράδειγμα ποιοι είναι οι κληρονόμοι της 33χρονης. Προχωρήσαμε επικοινωνήσαμε μαζί τους, τους ενημερώσαμε ότι έχουμε πρόθεση να κινηθούμε νομικά γιατί η πελάτισσα μας χάθηκε λόγω του εμβολίου. Η απάντησή τους είναι ότι συνεργάζονται και ζήτησαν κωδικούς του πακέτου της Moderna και λοιπά. Αν δεν συνεργαστούν, αντιλαμβάνεστε ότι εμείς σαν δικηγορικό γραφείο που υπερασπίζεται την οικογένεια, θα το πάμε μέχρι τέλους».

Επίθεση σε Χατζηπαντέλα-Πώς απαντά το Υπ. Υγείας

Την ίδια ώρα, ο κ. Κτενάς εξέφρασε την απαρέσκειά του γιατί το Υπουργείο τους ενημέρωσε τόσο δια ζώσης, όσο και δια τηλεοράσεως ότι θα σταθεί δίπλα στα παιδιά της 33χρονης, όμως δεν έγινε τίποτα απολύτως, όπως υποστήριξε, διευκρινίζοντας ότι αυτό μπορούσε να συμβεί για παράδειγμα με οικονομική βοήθεια, είτε με οτιδήποτε άλλο.

«Η οικογένεια σκεφτόταν ότι μπορούσε το κράτος να τους βρει μια καλύτερη δουλειά για να μείνουν στην Κύπρο. Δυστυχώς τα πράγματα ήρθαν έτσι που αναγκάστηκαν να μείνουν στην Ελλάδα».

Απαντώντας στις κατηγορίες που προσάπτει στο Υπουργείο ο δικηγόρος, ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, σήκωσε το γάντι τονίζοντας πως «από την πρώτη στιγμή το Υπουργείο διαμήνυσε ότι θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρξε οποιοδήποτε αίτημα από την οικογένεια. Ο Υπουργός προσπάθησε μάλιστα να επικοινωνήσει με κάποιο συγγενικό πρόσωπο του συζύγου της 33χρονης, ωστόσο δεν έλαβε καμία απάντηση».

Δειτε Επισης

Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν έρευνα για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Δύο εκατομμύρια Βρετανοί υποφέρουν από μακροχρόνια συμπτώματα Covid-Όσα δείχνει έρευνα
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
«Θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα»-H απάντηση του Κρεμλίνου για τους πυραύλους από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»