Ενώπιον της Δικαιοσύνης οι δυο συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Παπαδόπουλος

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας θα παρουσιαστούν στις 19 Μάϊου τα δύο πρόσωπα, ηλικίας 22 και 30 ετών, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στη Λάρνακα, το Σάββατο 30 Απριλίου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, «σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου, η Αστυνομία προχώρησε σε καταχώρηση υπόθεσης εναντίον δύο ατόμων, ηλικίας 22 και 30 ετών, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο 30 Απριλίου έξω από το γήπεδο "Αντώνης Παπαδόπουλος". Το Δικαστήριο όρισε την 19η  Μαΐου ως ημερομηνία κατά την οποία τα δύο πρόσωπα αναμένεται να κατηγορηθούν για τα αδικήματα της οχλαγωγίας, χρησιμοποίησης επικίνδυνων αντικειμένων και παράνομης κατοχής, μεταφοράς και χρήσης εκρηκτικών υλών».

Πρόσθεσε ότι «η Αστυνομία είχε δημοσιεύσει αρχικά τις φωτογραφίες δέκα ατόμων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στη Λάρνακα, πριν τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Ανόρθωσης και Απόλλωνα, το Σάββατο 30 Απριλίου. Το ένα άτομο ηλικίας 30 ετών είχε παρουσιαστεί τη Δευτέρα 2 Μάϊου στην Αστυνομία και παραδέχθηκε ότι ήταν ένα από τα πρόσωπα που αναζητούσε η Αστυνομία για τα επεισόδια».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιασεμή, «ανακρινόμενος ο 30χρονος φέρεται να παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στα επεισόδια και κατηγορήθηκε γραπτώς, για τα αδικήματα της οχλαγωγίας, χρησιμοποίησης επικίνδυνων αντικειμένων και παράνομης κατοχής, μεταφοράς και χρήσης εκρηκτικών υλών».

Ανέφερε ακόμα ότι «το δεύτερο άτομο ηλικίας 22 ετών παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας 2 Μαΐου στο ΤΑΕ Λεμεσού όπου και κατηγορήθηκε γραπτώς για συμμετοχή σε οχλαγωγία, επίθεση και συμπλοκή».

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκλονισμός... Ήταν περαστικός, πήγε να σβήσει φωτιά και του έριξαν μολότοφ

Ενοχλημένη η Αστυνομία με τις έντονες επικρίσεις-Διαβιβάζεται έκθεση στον Πρόεδρο 

Την ίδια ώρα , την έκθεση γεγονότων που έχει ζητήσει ο Πρόεδρος ετοιμάζει η Αστυνομία, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει τη θέση της πως «πέραν του τραυματισμού του 20χρονου, που ήταν σε άλλο χώρο, δεν έγινε κάτι άλλο πιο σοβαρό» και δεν κρύβει την ενόχληση της με τις έντονες επικρίσεις. 

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, κ. Ανδρέου, ανέφερε πως η έκθεση που ζήτησε ο Πρόεδρος είναι σχεδόν έτοιμη, ενώ ζητήθηκε έκθεση και από τον Αρχηγό, όσον αφορά τις συνθήκες τραυματισμού του 20χρονου και κατ’ επέκταση των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο συγκεκριμένο αγώνα.

«Υπήρξε χθες μια συνάντηση με τα μέλη μας, τα οποία αστυνόμευσαν τον αγώνα αυτό, είχαν παρατεθεί κάποια θέματα, κάποια προβλήματα που αντικειμενικά είχαν αντιμετωπίσει και συζητήθηκαν. Αυτό γίνεται μετά από κάθε αγώνα. Οι συσκέψεις αυτές γίνονται και πριν από κάθε αγώνα». 

Σε ερώτηση εάν η Αστυνομία είναι ενοχλημένη από τις επικρίσεις αλλά και την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «ενοχλημένοι δεν είμαστε, το καθήκον μας κάνουμε. Τα μέλη τα οποία βρίσκονταν εκεί, είχαν ανταποκριθεί στο επεισόδιο, στο οποίο οπαδοί των δύο ομάδων ήρθαν σε επαφή. Τα επεισόδια εκεί διήρκησαν 10-15 λεπτά και η Αστυνομία με την παρέμβαση της σταμάτησε τα επεισόδια. Τώρα σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε δει και κάποια βίντεο, όπου οπαδοί ρίχνουν πέτρες κοντά σε μέλη της Αστυνομίας. Αυτά συζητήθηκαν χθες και γι’ αυτά προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Σίγουρα, σε μια επιχείρηση δεν πηγαίνουν όλα σωστά. Υπάρχουν και αυτά τα προβλήματα και τα λάθη τα οποία εντοπίζονται και για αυτό προσπαθούμε να τα λύσουμε. Ποτέ δεν είπαμε ότι είμαστε αλάνθαστοι, όμως θεωρούμε ότι το γεγονός ότι υπήρξε αυτή η μεγάλη δημοσιότητα ή ότι έχει κατακριθεί η Αστυνομία με αυτό τον τρόπο από τα ΜΜΕ, θεωρούμε ότι είναι λίγο άδικο γιατί πέραν του τραυματισμού του 20χρονου, που ήταν σε άλλο χώρο, δεν έγινε κάτι άλλο πιο σοβαρό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ζούγκλα που δημιουργήσαμε, η ζούγκλα που πρέπει να γκρεμίσουμε…

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου, η Αστυνομία αλλάζει σχεδιασμό ενόψει και του αγώνα στο Τσίρειο στάδιο, ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ. «Κάθε αγώνας έχει τη δική του επικινδυνότητα. Αξιολογείται ξεχωριστά. Σίγουρα κάθε ποδοσφαιρικό στάδιο έχει τα δικά του προβλήματα, στους εξωτερικού χώρους, ώστε να μπορούμε να αστυνομεύσουμε. Ειδικά το στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, όπου είναι σε κατοικημένη περιοχή. Η διαμόρφωση του κόσμου είναι τέτοια εκεί όπου υπάρχουν πολλοί δρόμοι, ώστε να προσεγγίσεις το στάδιο, με αποτέλεσμα η αστυνόμευση να μην είναι τόσο εύκολη. Οι οδηγίες είναι πάντα οι ίδιες. Όσον αφορά το κόσμο που θα μεταβεί εκεί από πλευράς Αστυνομίας, σίγουρα θα είναι ενισχυμένος, στη βάση των προηγουμένων επεισοδίων».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι αναμένεται να ληφθεί κατάθεση από τον 20χρονο, Ευριπίδης, ώστε οι Αρχές να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. «Υπάρχουν κάποια βίντεο, τα οποία έχουν παραληφθεί. Έχουμε κάποιες ανεξάρτητες μαρτυρίες, έχουν  εντοπιστεί και κάποια τεκμήρια στη σκηνή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι οργανωμένοι και οι… ανοργάνωτοι-Η ζούγκλα των χούλιγκαν και το VAR που μίλησε

Δειτε Επισης

Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»