Υπό κράτηση και ο 41χρονος για τη δολοφονία Πογιατζή-Σε εξέλιξη οι έρευνες

Διάταγμα κράτησης επτά ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού για τον 41χρονο που είχε συλληφθεί σε σχέση με την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης σε βάρος του 60χρονου Λεόντιου Πογιατζή που διαπράχθηκε στις 15/7/21 στην επαρχία Πάφου προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.  

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου σχετικά με τον φόνο εκ προμελέτης του 60χρονου Λεόντιου Μπογιατζή τέως από την Λεμεσό που διαπράχθηκε στις 15.7.21 έχει εξασφαλιστεί μαρτυρία βάση της οποίας έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εναντίον τριών προσώπων ηλικίας 41 ετών, 34 ετών και 26 ετών.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως οι δύο εξ αυτών έχουν ήδη συλληφθεί και τελούν υπό κράτηση με διατάγματα του Δικαστηρίου.  Το Επαρχιακό Δικαστήριο είπε, όρισε σήμερα Πέμπτη ως την ημέρα έκδοσης απόφασης σχετικά με το αίτημα της Αστυνομίας και κατόπιν τούτου διέταξε όπως ο 41χρονος παραμείνει υπό 7ήμερη κράτηση.

Εξάλλου η Αστυνομία προχώρησε και στη σύλληψη δεύτερου υπόπτου, άντρα ηλικίας 34 ετών, ο οποίος οδηγήθηκε χτες Τετάρτη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, που μετά από αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε διάταγμα εξαήμερης κράτησης του, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Ο κ. Νικολάου είπε πως το τρίτο πρόσωπο, ηλικίας 26 ετών, θα συλληφθεί το συντομότερο δυνατό.  Πρόσθεσε επίσης πως οι εξετάσεις του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου συνεχίζονται με σκοπό την εξασφάλιση περαιτέρω μαρτυρίας και αφού ο φάκελος συμπληρωθεί, όπως είπε, θα τεθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για να δοθούν οδηγίες αναφορικά με την πορεία της υπόθεσης.   

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, η σορός του 60χρονου εντοπίστηκε απανθρακωμένη, μέσα σε αυτοκίνητο, το οποίο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά, το πρωί στις 15 Ιουλίου, 2021, στην περιοχή Αναρίτας, στην επαρχία Πάφου. Από τις εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι η φωτιά στο όχημα είχε τεθεί κακόβουλα.

Η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό από ομάδα ιατροδικαστών και ανθρωπολόγο, κατέδειξε ότι ο θάνατος του 60χρονου προήλθε από τραύματα στην κοιλιακή χώρα, που προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όσα ισχυρίστηκε ο μάρτυρας για τον φόνο Πογιατζή-«Θα πάρουμε την ψυχή κάποιου»

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη