Θύελλα αντιδράσεων για τα περί αιματοκυλίσματος σε σχολείο-Καταγγελία από μητέρα

Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε η είδηση για τα περί σχεδίου αιματοκυλίσματος στο Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς, από μαθητή, την οποία έφερε στο φως ο πρόεδρος του συνδέσμου γονέων του σχολείου, Πόλυς Πολυκάρπου, ενώπιον της Ad Hoc Επιτροπής για το δημογραφικό πρόβλημα, η οποία εξέτασε την αλλοίωση του δημογραφικού στην Κοκκινοτριμιθιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φοβερή αποκάλυψη ενώπιον της Βουλής-«Μαθητής σχεδίαζε να ανοίξει πυρ σε σχολείο»

Μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Πολυκάρπου, οι οποίες προκάλεσαν αίσθηση, υπήρξε η έντονη αντίδραση από την Επίτροπο του Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου, η οποία σε δηλώσεις της τόνισε ότι τέτοιες αναφορές δημιουργούν ρεύμα υποβόσκοντος ρατσισμού, ενώ διαμήνυσε ότι η μητέρα του παιδιού προχώρησε σε καταγγελία τόσο στην ίδια, όσο και στην Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου, ώστε να διερευνηθεί κατά πόσον υπάρχει ταυτοποίηση του παιδιού της.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Παιδείας, με δική του ανακοίνωση, διαψεύδει τις αναφορές του κ. Πολυκάρπου, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο σημειώνει ότι «μετά και από αναφορές σε μερίδα των ΜΜΕ (ακολούθησαν τη συνεδρία της ad hoc Kοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος) για δήθεν περιστατικό με εμπλοκή αλλοδαπού μαθητή σε σχολείο της επαρχίας Λευκωσίας, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) σε συνεννόηση με το σχολείο ενημερώνουν ότι το θέμα σχετίζεται με περιστατικό που αναφέρθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο».

Επισημαίνει πως «το σχολείο ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και το ΥΠΠΑΝ μερίμνησε έτσι που το θέμα εξετάσθηκε από την Αστυνομία. Από την αστυνομική εξέταση προέκυψε ότι δεν υπήρξε κανένα περιστατικό απειλής ή πρόθεσης χρήσης βίας ή όπλου και ότι το όλο συμβάν οφείλετο σε παραπληροφόρηση. Επιπλέον, η αναφορά που έγινε τότε δεν σχετιζόταν με τον γειτονικό χώρο φιλοξενίας μεταναστών».

Καταλήγοντας, το Υπουργείο τονίζει πως «ως εκ τούτου δεν πρέπει ούτε να αναπαράγεται από ΜΜΕ μια τέτοια ψευδής είδηση ούτε να σχολιάζεται».

Έντονη η Μιχαηλίδου βλέπει «ρεύμα υπόοβόσκοντος ρατσισμού»

Από την πλευρά της, η κ. Μιχαηλίδου, ανέφερε ότι τέτοιας φύσεως αναφορές δημιουργούν ένα ρεύμα υποβόσκοντος ρατσισμού, ενώ τόνισε ότι πρόκειται για ένα παιδί εφηβικής ηλικίας, που θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε παιδί, είτε κάποιο με μεταναστευτικό ιστορικό, είτε κάποιο Κυπριόπουλο.

«Μιλάμε για ένα έφηβο. Το να δημιουργηθεί με την αναφορά του Προέδρου του Συνδέσμου Γονέων του Γυμνασίου Κοκκινοτριμιθιάς και να εντοπιστεί το πρόβλημα σε ένα μεμονωμένο γεγονός, που προκαλεί ανησυχία ως εκ της φύσης του, αντιλαμβάνεστε ότι ξεφεύγουμε από το πρόβλημα αυτό καθ εαυτό. Ότι υπάρχει πρόβλημα λόγω του υπερπληθυσμού του Πουρνάρα είναι γεγονός. Το θέμα είναι τι κάνουμε ούτως ώστε να έχουμε στο σχολείο, από τα παιδιά και τους ίδιους τους γονείς, ομαλή ένταξη στην κοινότητα. Είναι κάτι που συνεχώς παραβλέπουμε και με το να επανερχόμαστε δημιουργούμε φοβικό κλίμα», σημείωσε η Επίτροπος. 

Σε υψηλούς τόνους, η κ. Μιχαηλίδου διερωτήθηκε τι έκανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων, η κοινότητα Κοκκινοτριμιθιάς και η σχολική κοινότητα για το πρόβλημα αυτό, όπως και κατά πόσον αποτάθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας για στήριξη και επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών.

«Το να μιλούμε για αύξηση εγκληματικότητας, ενώ σε όλη την Κύπρο έχει αυξηθεί σε όλη την Κύπρο, να επικεντρωνόμαστε σε αυτή την περιοχή, δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις. Χρειάζεται στήριξη και αυτό είναι θέμα του Υπουργείο Παιδείας, του Υπουργείου Εσωτερικών, να στηρίξει την κοινότητα και να εντοπίσουν τα προβλήματα, αλλά και να καθησυχαστούν οι κάτοικοι και να καλλιεργήσουμε κουλτούρα αποδοχής».

Επισήμανε εξάλλου πως ετοιμάζουν επιστολές σε Αρχές και Υπουργεία για να προχωρήσουν σε κάποιες ενέργειες, υποδεικνύοντας ότι ούτε τους μετανάστες μπορούμε να εξορίσουμε, ούτε τους κατοίκους να μετακινήσουμε. Άρα πρέπει να υπάρξουν συζητήσεις. Υπάρχει η διαμεσολάβηση μεταξύ των αρμοδίων για να ακούσουν τα προβλήματα. Το πρώτο πράγμα που ρωτάμε είναι για την αστυνόμευση και εάν τιμωρήθηκε αυτό το παιδί. Το θέμα είναι να δούμε τι τον οδήγησε να κάνει αυτές τις σκέψεις και να φτάσει μέχρι τους χάρτες ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, διαπιστώνει ότι εκ πρώτης όψεως ότι δεν προκύπτει θέμα ταυτοποίησης, αφού από τις δηλώσεις που τέθηκαν ενώπιον των αρμοδίων δεν φαίνεται να προκύπτει θέμα ταυτοποίησης, ωστόσο γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί εάν δημοσιοποιήθηκαν άλλα στοιχεία τα οποία ενδεχομένως να παραπέμπουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφερε ενώπιον της Ad Hoc Επιτροπής, ο κ. Πολυκάρπου, ενώπιον των Αρχών, τον περασμένο Νοέμβριο υπήρχε συγκεκριμένη πληροφορία εναντίον μαθητή, που έκανε λόγο για συγκεκριμένο σχέδιο. Συγκεκριμένα, η πληροφορία που λήφθηκε, έλεγε πως ο ανήλικος σχεδίαζε να εισέλθει στο σχολείο έχοντας στην κατοχή του όπλο, με σκοπό να ανοίξει πυρ κατά πάντων. 

Μετά από την σχετική πληροφορία, μέλη της δύναμης διεξήγαγαν έρευνες, έπειτα από τις οποίες εντοπίστηκαν στην οικία που διέμενε, κατά το δεδομένο χρόνο ο ανήλικος, χάρτης του σχολείου και διάφορες σημειώσεις, ωστόσο δεν εντοπίστηκε οποιοδήποτε όπλο. 

Ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομίας, που ήταν παρόν στην συνεδρίαση, στο άκουσμα του περιστατικού, έγνεψε καταφατικά, επιβεβαιώνοντας τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του συνδέσμου γονέων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από το Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσού-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου