Όσα ισχυρίστηκε ο μάρτυρας για τον φόνο Πογιατζή-«Θα πάρουμε την ψυχή κάποιου»

Νέος κύκλο ερευνών άρχισε η Αστυνομία μετά τη μαρτυρία προσώπου που ενέπλεξε τρία πρόσωπα στη δολοφονία του 60χρονου Λεόντιου Πογιατζή, που στις 15 Ιουλίου του 2021, εντοπίστηκε νεκρός στο πίσω κάθισμα του φλεγόμενου οχήματος του, στην περιοχή Αναρίτας στην Πάφο.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξελίξεις στην γκαγκστερική δολοφονία Πογιατζή-Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπο ισχυρίστηκε πως βρισκόταν σε συζήτηση που έγινε σε οικία μεταξύ τριών προσώπων, οι οποίοι όπως είπε ανέλαβαν σχέδιο δολοφονίας έναντι χρηματικής ποινής και κατόπιν οδηγιών που έλαβαν από τέταρτο πρόσωπο, ενώ μάλιστα του εισηγήθηκαν να συμμετάσχει και ο ίδιος στο σχέδιο.

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας στην γραπτή του κατάθεση ανέφερε μεταξύ άλλων πως το καλοκαίρι του 2021, χωρίς να θυμόταν ακριβή ημερομηνία, πήγε στο ξυλόσπιτο 34χρονου Σύρου (σ.σ ένας εκ των υπόπτων) το οποίο βρίσκεται μέσα στον ποταμό, πάνω από το χωριό Κονιά, για να τον δει, αφού ήταν φίλοι. Εκεί συνάντησε δύο γνωστά του πρόσωπα (σ.σ οι άλλοι δύο ύποπτοι) από την Επαρχία Λεμεσού.

Ο 34χρονος φέρεται να τον ρώτησε στην παρουσία των άλλων δύο προσώπων, αν γνώριζε κανέναν που έχει «σίδερο» για πούλημα. Αυτός αφού κατάλαβε ότι εννοούσε πιστόλι του απάντησε αρνητικά. Ακολούθως ο ένας των εκ των δύο που συνάντησε του είπε ότι “έχει κάποια δουλειά και πως εάν ενδιαφερόταν θα έπαιρνε 20 χιλιάδες ευρώ και ότι τη δουλειά θα την έκαναν οι τρεις τους”.

Σε ερώτηση τι είδους δουλειά θα έκαναν οι τρεις τους, αυτός φέρεται να του απάντησε ότι “θα έπαιρναν την ψυχή κάποιου”.

Στην συνέχεια αφού ο μάρτυρας είπε στον 34χρονο ότι δεν ενδιαφερόταν για τη δουλειά που του πρότεινε, είπε ότι θα πήγαινε να ταΐσει τα σκυλιά του και βγήκε από το ξυλόσπιτο.

Βγαίνοντας άκουσε, όπως είπε, τους τρεις να μιλούν και συγκεκριμένα ο μάρτυρας ανέφερε ότι άκουσε τον έναν ύποπτο να ρωτά το άλλο πρόσωπο γιατί να κάνουν αυτή τη δουλειά και ο ύποπτος φέρεται να απάντησε ότι “πρέπει να μείνει κλειστό το στόμα του Λεόντιου”, δηλαδή του θύματος.

Ακόμα, είπε πως τους άκουσε να λένε ότι θα ανέκοπταν τον στόχο τους στο δρόμο της Νατάς προς Αναρίτα και πως μετά θα τον έπαιρναν αλλού για να τον εξαφανίσουν μαζί με το αυτοκίνητο του.

Αρνούνται οι ύποπτοι 

Εναντίον των τριών προσώπων που βρίσκονταν στην οικία εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, με την Αστυνομία να περνά χειροπέδες σε 41χρονο Ελληνοκύπριο και 34χρονο Σύρο, ενώ αναμένεται να συλληφθεί και το τρίτο πρόσωπο, 27 ετών. 

Ανακρινόμενοι οι ύποπτοι αρνούνται τα όσα τους καταλογίζει ο μάρτυρας, ο οποίος προκαλεί ερωτήματα ως προς τον χρόνο που αποφάσισε να μιλήσει, αφού πέρασαν εννέα μήνες από την ημέρα διάπραξης της δολοφονίας, ωστόσο φαίνεται να ανέφερε λεπτομέρειες που χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης, ώστε να εξακριβωθούν τα όσα ισχυρίστηκε. 

Ο 41χρονος μετά τη σύλληψη του ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο 34χρονος Σύρος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο διέταξε την κράτηση του γα έξι ημέρες. 

Ο ανακριτής της υπόθεσης αναφέρθηκε στην μαρτυρία που έχει η Αστυνομία ενώπιον της, όπως επίσης και στις έρευνες που αναμένεται να διεξαχθούν. 

Όπως είπε, θα διενεργηθεί έρευνα στην κατοικία του υπόπτου, όπου σύμφωνα με την κατάθεση που λήφθηκε, ο 34χρονος και τα άλλα δύο πρόσωπα θα πήγαιναν μετά τη διάπραξη του φόνου.

Αναφέρθηκε ακόμη πως ο ύποπτος χρησιμοποιεί συγκεκριμένο διπλοκάμπινο όχημα το οποίο είναι εγγεγραμμένο σε ομοεθνή του. Το εν λόγω όχημα αναμένεται να αναζητηθεί με σκοπό να τύχει εξέτασης και να διερευνηθεί η πληροφορία που δόθηκε. Επίσης από την αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του θύματος, προκύπτει αριθμός αγνώστων τηλεφώνων που είχαν επικοινωνία μαζί του, και προς τούτο αναμένεται να διερευνηθούν κατά πόσο κάποιοι από τους εν λόγω αριθμούς ανήκουν στον ύποπτο.  

Ακόμη, από τον ύποπτο αναμένεται η λήψη του γενετικού υλικού με σκοπό αυτό να συγκριθεί με τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τη σκηνή. Επίσης τα κινητά τηλέφωνα που παραλήφθηκαν από τον ύποπτο αναμένεται να σταλούν για εξέταση.

Στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας η συνήγορος  υπεράσπισης του 34χρονου, δικηγόρος Παναγιώτα Σιαηλή, ζήτησε τον κατάλογο καταθέσεων από τον εξεταστή της υπόθεσης και αμφισβήτησε την αναγκαιότητα της 8ήμερης προσωποκράτησης που αιτήθηκε η Αστυνομία εναντίον του πελάτη της. Είπε πως ο χρόνος κράτησης του 34χρονου που ζητείται είναι υπερβολικός και ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα κράτησης του κατηγορούμενου για 8 ημέρες, αλλά και ότι ο χρόνος κράτησης του των 5 ημερών είναι αρκετός.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Σωτηρούλα Παπαλαζάρου ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος φόνος του 60χρονου συγκλόνισε το παγκύπριο. Είπε ότι η Αστυνομία θέλει χρόνο και να πράττει με φειδώ για να φέρνει τα σωστά αποτελέσματα. Η Αστυνομία, σημείωσε η κ. Παπαλαζάρου, πρέπει να δώσει έμφαση στη σοβαρότητα της υπόθεσης. Σχετικά με τον αριθμό των καταθέσεων είπε ότι αυτές θα πρέπει να ληφθούν προσεκτικά, αλλά και να γίνει επίσης προσεκτική έρευνα των υποστατικών. Αιτήθηκε ακόμη την 8ήμερη προσωποκράτηση του υπόπτου.

Ο Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Σίμος Συμεού, διέταξε την εξαήμερη προσωποκράτηση του 34χρονου. Επεσήμανε πως η έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης επηρεάζει την ελευθερία του ατόμου. Ωστόσο, σημείωσε, ο ύποπτος συνδέεται με εύλογες υποψίες για τη διάπραξη των αδικημάτων. Πρόσθεσε πως το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και έκρινε την κράτηση του υπόπτου αναγκαία για την διεκπεραίωση του ανακριτικού έργου.     

Ήταν διαβασμένοι οι δράστες 

Υπενθυμίζεται πως η δολοφονία Πογιατζή εκτελέστηκε με άριστο τρόπο, αφού οι δράστες φαίνεται να ήταν καλά διαβασμένοι και δεν άφησαν πίσω τους οποιοδήποτε στοιχείο, πέραν από έναν κάλυκα, ο οποίος εντοπίστηκε στη σκηνή. 

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, οι εκτελεστές φαίνεται να είχαν κλείσει ραντεβού θανάτου στον Πογιατζή, ενώ θεωρείτο δεδομένο πως το θύμα για να μεταβεί στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο ήταν απομονωμένο, ήταν κατόπιν συνεννόησης και γνώριζε είτε τους δράστες είτε τον ηθικό αυτουργό.

Ο 60χρονος φέρεται να αναχώρησε νωρίς το πρωί εκείνης της μέρας από τη Νατά, όπου διέμενε κάποιες μέρες της εβδομάδας με τη σύζυγό του, ακολουθώντας το δρόμο Νατάς-Αναρίτας για να καταλήξει στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού, με τελικό προορισμό τη δουλειά του, που βρισκόταν στη Λεμεσό.

Οι δράστες, αφού εκτέλεσαν με τρεις σφαίρες τον 60χρονο, έθεσαν φωτιά στο όχημά του, ώστε να σβήσουν κάθε ίχνος τους και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Από τη νενομισμένη νεκροτομή που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, διαπιστώθηκε ότι το θύμα έφερε τρία τραύματα στην κοιλιακή χώρα, τα οποία προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο.

Από περαιτέρω έρευνες που διενεργήθηκαν, δεν εντοπίστηκαν οποιαδήποτε στοιχεία από τις κάμερες και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, ενώ φαίνεται πως το θύμα χρησιμοποιούσε δεύτερο κινητό τηλέφωνο, το οποίο εξαφάνισαν οι δράστες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτοί που δεν έκαναν τα αυτονόητα, το άδειασμα από Πρόεδρο και… αν ήταν ο Ιωνάς

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)