«Μεμονωμένα τα επεισόδια, τα ελέγξαμε» απαντά η Αστυνομία-Νιώθει αδικημένη

Ως μεμονωμένο περιστατικό χαρακτηρίζει η Αστυνομία τα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το Αντώνης Παπαδόπουλος, κατά τα οποία τραυματίστηκε κρίσιμα ο 20χρονος Ευριπίδης Φράγκου από τη Λάρνακα, στην προσπάθειά του να σβήσει φωτιά σε χωράφι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιχείρησε να βοηθήσει οπαδό που χτυπούσαν οι χούλιγκαν ο Ευριπίδης-Δύο βίντεο τεκμήρια

Μετά την δυναμική παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος ζήτησε έκθεση γεγονότων για όσα συνέβησαν, η ηγεσία της Αστυνομίας παρακάθισε το πρωί σε σύσκεψη, για αξιολόγηση όσων συνέβησαν στα επεισόδια.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι «μελετούμε αν υπήρξαν κάποια κενά να μην επαναληφθούν, ενώ ταυτόχρονα γίνεται και σύσκεψη για τους επόμενους αγώνες που ακολουθούν, για να ληφθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο έπακρο και να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα τέτοιων επεισοδίων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποδιασωληνώθηκε ο 20χρονος Ευριπίδης που τραυματίστηκε έξω από το Παπαδόπουλος

Σημείωσε εξάλλου πως «το θέμα που μελετάται ήταν ότι ήταν ένα μεμονωμένο επεισόδιο διάρκειας 10-12 λεπτών. Η Αστυνομία επενέβη και σταμάτησε τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών. Αυτό που γίνεται πάντοτε είναι αυτή η αξιολόγηση, το αν υπήρξε κάποιο κενό ή οτιδήποτε άλλο που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη για να μην επαναλαμβάνεται».

Σε σχέση με την έκθεση που ζήτησε ο Πρόεδρος, τόνισε πως «η έκθεση θα ετοιμαστεί. Εγώ αναφέρομαι στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, όπου μετά από τους αγώνες αυτούς λαμβάνουμε υπόψη ότι συμβαίνει, είτε αυτό είναι καλό, είτε κακό για να επαναλαμβάνονται οι καλές πρακτικές και να αποφεύγονται πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκλονισμός... Ήταν περαστικός, πήγε να σβήσει φωτιά και του έριξαν μολότοφ

«Πιστεύουμε ότι αδικούμαστε»

Κληθείς ο κ. Ανδρέου να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχεται η Αστυνομία για τους χειρισμούς της, τόνισε πως η Αστυνομία αδικείται και βρίσκεται πάντα στο στόχαστρο.

Όπως υπέδειξε «σίγουρα πιστεύουμε ότι αδικούμαστε, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι η Αστυνομία είναι στο στόχαστρο. Όπως και να αντιδράσει η Αστυνομία, είτε επιληφθεί κάποιων θεμάτων δυναμικά είτε όχι, σίγουρα επικρίνεται και αυτό το θεωρούμε άδικο, γιατί τα μέλη της Αστυνομίας βρίσκονται πάντοτε στο καθήκον και ανταποκρίνονται εκεί και όπου χρειάζεται. Θα πρέπει να είμαστε σωστοί και να λέμε ότι σε κάθε επιχείρηση ενδεχομένως να υπάρξουν κάποια λάθη. Πολλές φορές ισοζυγούμε τα πράγματα. Πρέπει να είναι ένα αποτελεσματικό αποτέλεσμα για να τελειώνει άμεσα».

Καταλήγοντας, είπε πως «πολλές φορές ισοζυγούμε τα πράγματα και η Αστυνομία δεν επεμβαίνει τόσο δυναμικά όσο χρειάζεται για να μην προκαλούμε περισσότερα επεισόδια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ζούγκλα που δημιουργήσαμε, η ζούγκλα που πρέπει να γκρεμίσουμε…

;Στην Κύπρο ειδικός για τον 20χρονο

Υπενθυμίζεται ότι σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του 20χρονου Ευριπίδη, αποδιασωληνώθηκε και δείχνει σημάδια βελτίωσης και πλέον είναι εκτός κινδύνου.

Τον 20χρονο επισκέφθηκε το πρωί ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος του ευχήθηκε περαστικά και ταχεία ανάρρωση, ενώ διαβεβαίωσε την οικογένεια του θύματος, ότι το Υπουργείο Υγείας θα συνδράμει με όποιο τρόπο του ζητηθεί. Παράλληλα, ο κ. Χατζηπαντέλα καταδίκασε τα επεισόδια και εξέφρασε θλίψη και απογοήτευση για τα όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο Σάββατο μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Σημειώνεται ότι«στην Κύπρο αναμένεται εντός των επόμενων ωρών αναμένεται ο Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Ιατρικού Κέντρου Tel Hashomer, στο Ισραήλ, για να εξετάσει τον 20χρονο Ευριπίδη.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Διευθυντή του Tel Hashomer Medical Centre, στο Iσραήλ, ενώ έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την άφιξη του Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων, ώστε να εξετάσει τα τραύματα του 20χρονου Φράγκου.

Ο νονός του 20χρονου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΚ, Ιωσήφ Φράγκος, δήλωσε πως υπάρχουν βίντεο που επιβεβαιώνουν τις αναφορές της οικογένειας, ότι δηλαδή ο νεαρός δεν συμμετείχε στα επεισόδια αλλά ήταν περαστικός και προσπάθησε να σβήσει φωτιά. 

«Στην αρχή αυτής της ιστορίας είχε προωθηθεί και ένα αφήγημα ότι ενδεχομένως ο Ευριπίδης αν είχε κάποιου τύπου συμμετοχή στα επεισόδια. Η μαρτυρία που υπάρχει είναι αδιάσειστη και επιβεβαιώνει το τι υποστήριζε η οικογένειά του από την αρχή. Υπάρχει βίντεο που δεν αφήνει καμία αμφιβολία και περιγράφει τις κινήσεις του κατά τη διάρκεια των γεγονότων», ανέφερε μιλώντας στο κρατικό κανάλι ο κος Φράγκου, προσθέτοντας πως «ο Ευριπίδης είχε πάρει το σκύλο για βόλτα και όταν ήρθε αντιμέτωπος με τις εικόνες πολέμου, από ένστικτο και νεανική αφέλεια προσπάθησε να βοηθήσει, με την καλή έννοια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκλονισμός... Ήταν περαστικός, πήγε να σβήσει φωτιά και του έριξαν μολότοφ

Σύμφωνα με τον κ. Φράγκο, υπάρχει και βίντεο, όπου φαίνεται πως Ευριπίδης επεμβαίνει όταν βλέπει ένα άτομο να δέχεται κτυπήματα από ομάδα οπαδών και προσπαθεί να τον απεγκλωβίσει, ενώ σε δεύτερο βίντεο φαίνεται πως στην πορεία, ο Ευριπίδης, προσπαθεί να κατασβήσει μια εστία φωτιάς στο γειτνιάζον χωράφι από το σπίτι του.

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»