Ανησυχία βουλευτών για βιομηχανική περιοχή-«Σε πυρκαγιά θα καεί κόσμος σαν σαρδέλες»

Η βιομηχανία μας αποτελεί την πραγματική οικονομία του τόπου και είναι υποχρέωση να επιλύουμε τα προβλήματα της, τα οποία είναι τεράστια, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Κυριάκος Χατζηγιάννη.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο περιοδείας μελών της επιτροπής στη Γ’ βιομηχανική περιοχή Λεμεσού (Ύψωνα), ο κ. Χατζηγιάννη είπε ότι «οι βιομηχανικές μας μονάδες δίνουν έναν καθημερινό αγώνα, είναι η πραγματική οικονομία και ως εκ τούτου πρέπει να κοιτάξουμε και ποιες είναι οι συνθήκες λειτουργίας τους».

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα ασφάλειας των εργαζομένων και των υποστατικών στην περίπτωση της Γ’ βιομηχανικής περιοχής Λεμεσού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν εφόσον προκληθεί πυρκαγιά, είτε εκ του έσωθεν είτε εκ του έξωθεν, τότε θα καεί ο κόσμος σαν σαρδέλες μέσα σε κλειστό κουτί».

Θα πρέπει, συνέχισε, να ενισχυθούν υφιστάμενες νομοθεσίες, όπως η θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής παρακολούθησης εντός των βιομηχανικών περιοχών, για σκοπούς που συνάδουν με την ασφάλεια και την πυρασφάλεια.  

Επιπρόσθετα, είπε, μια δεύτερη έξοδος από την Γ’ βιομηχανική περιοχή Λεμεσού είναι επιβεβλημένη και αναγκαία, «δυστυχώς όμως, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες περί άλλων τυρβάζουν και είμαστε πολύ αργοπορημένοι».

Ο κ. Χατζηγιάννης τόνισε ότι, μέσα και τέλος Ιουλίου ή αρχές Σεπτεμβρίου θα κληθούν οι αρμόδιοι να ενημερώσουν την Επιτροπή για τον ολοκληρωμένο τελικό σχεδιασμό για την προστασία της περιοχής, ο οποίος περιλαμβάνει και τη δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού.

Κάποια θέματα έχουν δρομολογηθεί και υλοποιηθεί και άλλα παραμένουν σε εκκρεμότητα, ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των βιομηχάνων της περιοχής, Παύλος Παραδεισιώτης, ο οποίος επίσης υπογράμμισε το θέμα της πυρασφάλειας.

Όπως είπε, η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης διαφάνηκε έμπρακτα ότι έχει φέρει αποτέλεσμα, καθώς προστατεύτηκε η περιοχή από πέραν των 20 πυρκαγιών που ξέσπασαν το 2021, ενώ ζήτησε την  επίσπευση των διαδικασιών για δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού.

«Μέχρι να δημιουργηθεί ο Πυροσβεστικός Σταθμός έχουμε πάρει την πρωτοβουλία για να έρθει πυροσβεστικό όχημα εδώ, ώστε να εκπαιδευτούν εργαζόμενοι της περιοχής από την Πυροσβεστική και την Πολιτική Άμυνα και στην ανάγκη να υπάρξει άμεση κινητοποίηση», συμπλήρωσε.

Εκτός και της δεύτερης εξόδου, μεταξύ άλλων προωθείται η αυτοματοποίηση του συστήματος ελέγχου των οχημάτων που εισέρχονται και εξέρχονται της περιοχής, η ολοκλήρωση, μέσα στο 2023, του νέου οδικού δικτύου και η μονάδα βιολογικής επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, που αναμένεται να λειτουργήσει σε περίπου δυο χρόνια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους