Τετάρτη 10 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ανησυχία βουλευτών για βιομηχανική περιοχή-«Σε πυρκαγιά θα καεί κόσμος σαν σαρδέλες»

  29/04/2022 19:13
Ανησυχία βουλευτών για βιομηχανική περιοχή-«Σε πυρκαγιά θα καεί κόσμος σαν σαρδέλες»

Ανησυχία βουλευτών για βιομηχανική περιοχή-«Σε πυρκαγιά θα καεί κόσμος σαν σαρδέλες»

  29/04/2022 19:13

Η βιομηχανία μας αποτελεί την πραγματική οικονομία του τόπου και είναι υποχρέωση να επιλύουμε τα προβλήματα της, τα οποία είναι τεράστια, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Κυριάκος Χατζηγιάννη.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο περιοδείας μελών της επιτροπής στη Γ’ βιομηχανική περιοχή Λεμεσού (Ύψωνα), ο κ. Χατζηγιάννη είπε ότι «οι βιομηχανικές μας μονάδες δίνουν έναν καθημερινό αγώνα, είναι η πραγματική οικονομία και ως εκ τούτου πρέπει να κοιτάξουμε και ποιες είναι οι συνθήκες λειτουργίας τους».

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα ασφάλειας των εργαζομένων και των υποστατικών στην περίπτωση της Γ’ βιομηχανικής περιοχής Λεμεσού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν εφόσον προκληθεί πυρκαγιά, είτε εκ του έσωθεν είτε εκ του έξωθεν, τότε θα καεί ο κόσμος σαν σαρδέλες μέσα σε κλειστό κουτί».

Θα πρέπει, συνέχισε, να ενισχυθούν υφιστάμενες νομοθεσίες, όπως η θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής παρακολούθησης εντός των βιομηχανικών περιοχών, για σκοπούς που συνάδουν με την ασφάλεια και την πυρασφάλεια.  

Επιπρόσθετα, είπε, μια δεύτερη έξοδος από την Γ’ βιομηχανική περιοχή Λεμεσού είναι επιβεβλημένη και αναγκαία, «δυστυχώς όμως, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες περί άλλων τυρβάζουν και είμαστε πολύ αργοπορημένοι».

Ο κ. Χατζηγιάννης τόνισε ότι, μέσα και τέλος Ιουλίου ή αρχές Σεπτεμβρίου θα κληθούν οι αρμόδιοι να ενημερώσουν την Επιτροπή για τον ολοκληρωμένο τελικό σχεδιασμό για την προστασία της περιοχής, ο οποίος περιλαμβάνει και τη δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού.

Κάποια θέματα έχουν δρομολογηθεί και υλοποιηθεί και άλλα παραμένουν σε εκκρεμότητα, ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των βιομηχάνων της περιοχής, Παύλος Παραδεισιώτης, ο οποίος επίσης υπογράμμισε το θέμα της πυρασφάλειας.

Όπως είπε, η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης διαφάνηκε έμπρακτα ότι έχει φέρει αποτέλεσμα, καθώς προστατεύτηκε η περιοχή από πέραν των 20 πυρκαγιών που ξέσπασαν το 2021, ενώ ζήτησε την  επίσπευση των διαδικασιών για δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού.

«Μέχρι να δημιουργηθεί ο Πυροσβεστικός Σταθμός έχουμε πάρει την πρωτοβουλία για να έρθει πυροσβεστικό όχημα εδώ, ώστε να εκπαιδευτούν εργαζόμενοι της περιοχής από την Πυροσβεστική και την Πολιτική Άμυνα και στην ανάγκη να υπάρξει άμεση κινητοποίηση», συμπλήρωσε.

Εκτός και της δεύτερης εξόδου, μεταξύ άλλων προωθείται η αυτοματοποίηση του συστήματος ελέγχου των οχημάτων που εισέρχονται και εξέρχονται της περιοχής, η ολοκλήρωση, μέσα στο 2023, του νέου οδικού δικτύου και η μονάδα βιολογικής επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, που αναμένεται να λειτουργήσει σε περίπου δυο χρόνια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας